Firefox met taalpakketten uitrollen

In de omgeving van een onderneming kan het nodig zijn om Firefox uit te rollen met de taalpakketten vooraf geïnstalleerd. Dit document laat zien hoe u dat moet doen. Deze stappen werken ook als u het Windows-installatiepakket aanpast.

Stap 1: mappen aanmaken

U dient enkele vereiste mappen aan te maken in de installatiemap van Firefox. Maak eerst een map met de naam distribution aan. Maak in die map een andere map met de naam extensions. Als u macOS gebruikt, dient u de mappen aan te maken in Contents/Resources

Stap 2: taalpakketten downloaden

Download de taalpakketten die behoren bij de build die u installeert. Ze staan in de xpi-directory voor het betreffende platform. Bijvoorbeeld:

https://releases.mozilla.org/pub/firefox/releases/89.0/win64/xpi/

Hoewel de XPI-bestanden zijn gedupliceerd voor de verschillende platforms, is er geen verschil tussen. U kunt de XPI uit elke platformdirectory downloaden.

Stap 3: de taalpakketten hernoemen

Hernoem de taalpakketten volgens de volgende opmaak:

xx.xpi -> langpack-xx@firefox.mozilla.org.xpi
of
xx-XX.xpi -> langpack-xx-XX@firefox.mozilla.org.xpi

Stap 4 : de taalpakketten kopiëren

Kopieer de hernoemde taalpakketten naar de map extensions die u in stap 1 hebt aangemaakt.

Stap 5: de standaardtaal instellen

Stel het beleid RequestedLocales in op de taal die u standaard wilt gebruiken of een lege tekenreeks om de taal van het besturingssysteem te volgen.