De foutmelding Update mislukt bij het bijwerken van Firefox verhelpen

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Firefox bevat een software-updatefunctie die automatisch op updates controleert en u vraagt deze te installeren wanneer dat nodig is.

Soms mislukt de update en wordt de melding Software-update mislukt weergegeven. Dit artikel biedt mogelijke oplossingen en workarounds om Firefox te kunnen bijwerken.

Handmatige update

Eén oplossing voor het bijwerken van Firefox is het handmatig downloaden van de nieuwe versie en deze over uw huidige versie heen installeren. Zie Firefox downloaden en installeren in WindowsFirefox installeren in LinuxFirefox downloaden en installeren op Mac voor instructies.

Controleren op updates na herstarten van de computer

Het is mogelijk dat een ander actief programma of een andere versie van Firefox die niet juist is afgesloten verstoring geeft met het updateproces van Firefox. Deze foutmelding kan ook optreden als u uw computer deelt met andere gebruikers en de account van een andere gebruiker nog steeds is aangemeld, terwijl Firefox daarop actief is. De eenvoudigste manier om dergelijke problemen te verhelpen is uw computer herstarten. Doe het volgende zodra de computer weer is opgestart:

  1. Start Firefox.
  2. Klik op de menuknop New Fx Menu en klik op Help Help-29 .Klik in de menubalk op het menu Firefox.
  3. Selecteer Over Firefox. Firefox zal beginnen met het controleren op updates.

Andere actieve programma’s sluiten

Sommige programma’s die de werking van Firefox kunnen verstoren zijn zo ingesteld dat ze automatisch worden gestart bij het opstarten van uw computer. Probeer dergelijke programma’s te sluiten voordat u Firefox gaat bijwerken; van software van Spybot TeaTimer en Logitech QuickCam bijvoorbeeld is bekend dat het updates van Firefox kan verstoren.

Uitvoeren als Administrator

Als u Windows 7 of Vista gebruikt:

  1. Herstart de computer, zodat er geen Firefox-processen actief zijn.
  2. Open het menu Starten van Windows, typ firefox en klik met de rechtermuisknop op de vermelding ‘Mozilla Firefox’ die verschijnt.
  3. Selecteer Uitvoeren als Administrator en Doorgaan als het dialoogvenster van Gebruikersaccountbeheer verschijnt.

Als het probleem niet is opgelost, sluit dan Firefox en herstart de computer, maar open nu de programmamap waarin Firefox is geïnstalleerd (bv. de map C:\Program Files\Mozilla Firefox of, in 64-bits Windows, de map C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox), klik met de rechtermuisknop op het bestandspictogram firefox of firefox.exe en selecteer Uitvoeren als Administrator.Gebaseerd op informatie van Software Update (mozillaZine KB)

Wie dit artikel behelpsum? Ien momint...

Dizze aardige minsken hawwe dit artikel holpen te skriuwen: Tonnes. Jo kinne ek helpe - lês hjir hoe.