Wijzigingen aan werkbalken en venstergroottes worden niet opgeslagen

This page does not exist in Frysk. You have been redirected to the Nederlands version instead. If you would like to localize it into Frysk, click here. You can also see the English version of this page.

In sommige gevallen onthoudt Firefox geen wijzigingen aan uw werkbalkinstellingen of bepaalde andere configuratiewijzigingen die u hebt aangebracht.

Dit artikel legt uit hoe u het oorzakelijke probleem kunt oplossen dat kan resulteren in een of meer van de volgende symptomen:

• U hebt knoppen op uw werkbalk toegevoegd, herschikt of verwijderd, maar de wijzigingen zijn niet opgeslagen nadat u Firefox herstart.
  • U hebt de grootte van het browservenster aangepast of dit verplaatst, maar de nieuwe grootte en positie worden niet onthouden als u Firefox herstart.
  • U kunt geen nieuwe bladwijzers opslaan.

Dit zijn twee methoden waarmee u het probleem kunt oplossen:

Oplossing 1: het bestand xulstore.json verwijderen

Mogelijk is het bestand xulstore.json in uw Firefox-profiel beschadigd. U kunt dit bestand verwijderen, zodat Firefox dit opnieuw kan aanmaken.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu HelpKlik in de menubalk op het menu HelpKlik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.Klik op de menuknop New Fx Menu , klik op Help Help-29 en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.

2. Klik onder de sectie Toepassingsbasics op Map tonenMap openenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster met daarin uw profielbestandenmap geopend.
  3. Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.
  4. Sluit Firefox:

Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

5. Zoek het bestand xulstore.json en verwijder het (of hernoem het naar bijvoorbeeld xulstore.jsonOLD, en behoud het oude bestand als reservekopie).
  6. U kunt nu de profielmap sluiten en Firefox openen.

Oplossing 2: Firefox vernieuwen

Oplossing 2: Firefox opfrissen

De vernieuwingsfunctieopfrisfunctie van Firefox zal werkbalkvoorkeuren terugzetten naar de standaardwaarden en add-ons die mogelijk verstoring geven verwijderen.

Noot: bij het gebruiken van de vernieuwingsopfrisfunctie blijven uw bladwijzers, navigatiegeschiedenis, geopende tabbladen, vensters, wachtwoorden, cookies en gegevens voor automatisch aanvullen van webformulieren bewaard. Uw extensies en thema’s worden echter verwijderd en uw voorkeuren worden geherinitialiseerd.bij het gebruiken van de herinitialisatiefunctie blijven uw bladwijzers, navigatiegeschiedenis, geopende tabbladen, vensters, wachtwoorden, cookies en gegevens voor automatisch aanvullen van webformulieren bewaard. Uw extensies en thema’s worden echter verwijderd en uw voorkeuren worden geherinitialiseerd.bij het gebruiken van de herinitialisatiefunctie blijven uw bladwijzers, navigatiegeschiedenis, wachtwoorden, cookies en gegevens voor automatisch aanvullen van webformulieren bewaard. Uw extensies en thema’s worden echter verwijderd, geopende tabbladen, vensters en groepen worden niet bewaard, en uw voorkeuren zullen opnieuw worden ingesteld. Lees meer.
  1. Klik direct op deze knop Firefox opfrissen als u deze pagina in Firefox bekijkt.
    Via een andere browser of op een mobiel apparaat zal dit niet werken.
  2. Klik op Firefox vernieuwenopfrissen in het bevestigingsvenster om verder te gaan.
  3. Firefox zal worden gesloten en zichzelf vernieuwenopfrissen. Zodra dit is gebeurd, zal een venster de geïmporteerde gegevens weergeven. Klik op Voltooien en Firefox zal worden geopend.

Noot: er is ook een knop Firefox vernieuwenopfrissen in het venster Firefox Veilige modus, als u Firefox niet normaal kunt starten. Als u de knop VernieuwenOpfrissen niet kunt vinden in uw versie van Firefox, kunt u Firefox ook handmatig opfrissen door een nieuw profiel aan te maken. Zie hiervoor de instructies over hoe u een nieuw profiel kunt maken.

Wie dit artikel behelpsum? Ien momint...

These fine people helped write this article: Tonnes. You can help too - find out how.