Tietoja sivusta -ikkuna - katso avoimen sivun teknisiä tietoja

Muutoksen tiedot
  • Muutoksen tunniste: 159254
  • Luotu:
  • Luonut: Jarmo
  • Kommentti: Päivitetty uusimman en-version 147458 mukaiseksi, typokorjaukset
  • Tarkistettu: Kyllä
  • Tarkistettu:
  • Tarkistaja: jjuslin
  • Onko hyväksytty? Kyllä
  • Onko nykyinen versio? Ei
  • Valmis käännettäväksi: Ei
Muutoksen lähde
Muutoksen sisältö

Firefoxin Tietoja sivusta -ikkuna kertoo teknisiä yksityiskohtia avoimesta sivusta ja antaa muuttaa kyseisen sivun oikeuksia. Avaa ikkuna seuraavasti:

1. Napsauta Näytä sivuston tiedot-kuvaketta Site Info button osoitepalkin vasemmassa laidassa, jolloin Sivuston tiedot -valikko avautuu.
  2. Napsauta valikon oikeassa laidassa olevaa nuolta.
    Fx45 Control Center
  3. Napsauta Lisätietoja-linkkiä.
    Fx45 Control Center - More Info

Tietoja sivusta -ikkuna on jaettu paneeleihin. Seuraavassa kuvaillaan kaikki paneelit.

Yleiset

Fx41PageInfo-General
Yleiset-paneeli sisältää perustietoja sivusta jolla parhaillaan olet; sen otsikko, sisällön tyyppi ja koko, sekä teknistä tietoa sivun lähteestä.

Sivun otsikko

• Osoite: Tarkasteltavan sivun osoite (URL).
  • Tyyppi: Tarkasteltavan sivun sisältötyyppi (ns. MIME-tyyppi). Sisältötyyppi saadaan verkkopalvelimelta.
  • Mallinnustila: Näyttää, onko sivun koodi standardien mukaista (Standarditila), vai joutuuko Firefox näyttämään sivuston tavalla, joka ei ole standardien mukaista (Yhteensopivuustila).
  • Merkistökoodaus: Näyttää, mitä merkistökoodausta sivu käyttää. Tämä voidaan muuttaa Näytä-valikosta.
  • Koko: Tarkasteltavan sivun koko kilotavuissa (ja tavuissa).
  • Muokattu: Tarkasteltavan sivun viimeinen muokkkauspäivä ja -aika.

Metatiedot

Metatiedot-luettelossa on listattu kaikki sivun lähdekoodiin merkityt metatunnukset. Metatiedot voivat olla tietoja muun muassa tiedostotyypistä, merkistökoodauksesta, sivun tekijästä ja sisältöä kuvaavia avainsanoja.

Media

Fx41PageInfo-Media
Media-välilehdessä on luetteloituna osoitteet ja tyyppi kaikille sivulla oleville taustakuville, kuville ja upotetulle sisällölle (mukaan lukien ääni- ja videotiedostot). Valitse luettelosta tiedosto, josta haluat nähdä seuraavia lisätietoja:

• Osoite: Kyseisen kohteen osoite (URL)
  • Tyyppi: Kohteen tiedostotyyppi
  • Koko: Kohteen koko kilotavuissa (ja tavuissa)
  • Mitat: Kohteen koko kuvapisteissä
  • Liittyvä teksti: Kuviin liittyvä vaihtoehtoinen teksti, joka näytetään jos kuvaa ei ladata.

Voit tallentaa jokaisen kohteen kiintolevylle valitsemalla sen kohdalla Tallenna nimellä....

Estä kuvat palvelimelta

Tämän asetuksen valitseminen estää sivuja lataamasta kyseisellä palvelimella olevia kuvia automaattisesti.

Syötteet

Fx41PageInfo-Feeds

Syötteet-välilehdessä on lueteltu sivuun liittyvien syötteiden osoite ja tyyppi. Tilaa syöte napsauttamalla sen alapuolella olevaa osoitelinkkiä.
Huomaa: Jos sivulla ei ole verkkosyötteitä, ei Tietoja sivusta -ikkunassa ole myöskään Syötteet-paneelia

Oikeudet

Fx52PageInfo-Permissions Oikeudet-paneelissa voit muuttaa Oikeudet sivustolle kohdassa luetellulle sivustolle asetettuja eri oikeuksia. Muuta kutakin paneelissa olevaa oikeutta poistamalla oikeudelta valinta Käytä oletusta ja valitse rivin oikeasta laidasta haluamasi asetus.

Käynnistä liitännäiset

Kaikkien muiden NPAPI-liitännäisten paitsi Flashin tuki on lopetettu 7. maaliskuuta 2017 julkaistusta Firefoxin versiosta 52 alkaen. Katso lisätietoja seuraavasta englanninkielisestä yhteensopivuusdokumentista ja tästä tukiartikkelista.

Kaikkien muiden NPAPI-liitännäisten, paitsi Flashin tuki on lopetettu Firefoxin versiosta 52 alkaen. Katso lisätietoja seuraavasta englanninkielisestä yhteensopivuusdokumentista ja tästä artikkelista.

Luettelee asennetut liitännäiset ja määrittelee, miten liitännäisten lataamista ja käynnistämistä käsitellään. Vaihtoehtoina ovat Kysy aina, Salli ja Estä. Artikkelissa Miksi liitännäiset käynnistetään napsauttamalla? kerrotaan, miten nämä oikeudet asetetaan tietylle sivustolle.

Asenna lisäosia

Määrittelee, voiko sivusto avata laajennusten ja teemojen asennuksen varmistusikkunan. Tarkempia ohjeita oikeuksien lisäämisestä ja poistamisesta saat artikkelista Turvallisuus- ja salasana-asetukset.

Aseta evästeitä

Määrittelee, saako sivusto asettaa evästeitä. Lisätietoja saat artikkelista Tietosuoja-, selaushistoria- ja seuranta-asetukset.

Avaa ponnahdusikkunoita

Määrittelee, saako sivusto avata ponnahdusikkunoita. Lisätietoja saat artikkeleista Kirjasinlaji-, kieli-, ponnahdusikkuna-, kuva- ja JavaScript-asetukset.

Ilmoita paikannustiedot

Määrittelee, onko Firefoxilla lupa kertoa sivustolle sijaintisi Location-Aware Browsing -teknologiaa hyväksikäyttäen.

Jaa näyttö

Verkkosivustot saattavat kysyä lupaa jakaa tietokoneesi näytön. Voit valita vaihtoehdoista Kysy aina ja Estä. Lisätietoa saat artikkelista Share browser windows or your screen with sites you trust.

Käytä kameraa

Määrittää, saako verkkosivusto käyttää tietokoneesi kameraa. Tämä liittyy sivustoihin, jotka käyttävät videon tai kuvan kaappausominaisuutta, kuten esimerkiksi videochat-sivustot. Valittavana on vaihtoehdot Kysy aina, Salli ja Estä.

Käytä mikrofonia

Määrittää, saako verkkosivusto käyttää tietokoneesi mikrofonia. Tämä liittyy sivustoihin, jotka voivat vastaanottaa ja nauhoittaa ääntä, kuten esimerkiksi videoneuvottelusivustot. Valittavana on vaihtoehdot Kysy aina, Salli ja Estä.

Lataa kuvat

Määrittelee, ladataanko sivuston kuvat automaattisesti.

Näytä ilmoituksia

Määrittelee, saako sivusto lähettää ilmoituksia.

Tallenna tietoja verkkoyhteydettömän tilan tietovarastoon

Määrittelee, saako sivusto tallentaa tietoja yhteydetöntä tilaa varten.

Turvallisuus

Fx41PageInfo-Security

Sivuston identiteetti

• WWW-sivusto: Kertoo sivuston domain-nimen
  • Omistaja: Näyttää sivuston omistajan, jos sivun identiteetti on varmennettu.
  • Varmentaja: Jos sivustolla on varmenne, näytetään tässä varmenteen myöntänyt organisaatio. Varmennetta voi tarkastella napsauttamalla Näytä varmenne -painiketta.

Tietosuoja ja sivuhistoria

• Onko sivustolla käyty ennen tätä päivää?: Näyttää onko sivustolla vierailtu ennen tätä päivää ja jos on käyty, myös kuinka monta kertaa.
  • Tallentaako sivusto tietoja (evästeitä) tietokoneelle?: Näyttää, tallentaako sivusto evästeitä. Voit tarkastella sivuston evästeitä napsauttamalla Näytä evästeet -painiketta.
  • Onko sivuston salasanoja tallennettu?: Näyttää, tallentaako sivusto kirjautumistietoja. Sivustolle tallennettuja käyttäjätunnuksia ja salasanoja voi tarkastella napsauttamalla Näytä tallennetut salasanat -painiketta.

Tekniset tiedot

Osiossa näytetään, onko yhteys salattu, ja jos on, mitä salausta on käytetty.