Tietoja sivusta -ikkuna - katso avoimen sivun teknisiä tietoja

Firefoxissa voi tarkastella avoinna olevan sivun tietoja. Voit avata Tietoja sivusta -ikkunan kahdella tavalla: Valitse Firefoxin valikosta Valitse ohjelmavalikosta Työkalut - Tietoja sivusta, tai

• Napsauttamalla hiiren oikeaa painikettaPainamalla Ctrl-näppäintä pohjassa samalla napsauttaen hiirellä jossain sivulla ja valitsemalla Näytä sivun tiedot.

Yleiset

Sivun otsikko

• Osoite: Tarkasteltavan sivun osoite (ur<x>l).
  • Tyyppi: Tarkasteltavan sivun sisältötyyppi (ns. MIME-tyyppi). Sisältötyyppi saadaan WWW-palvelimelta.
  • Mallinnustila: Näyttää Firefoxin sivun mallintamiseen käyttämän tilan. Jos tarkasteltavan sivun koodi on WWW-standardien mukaista, Firefox mallintaa sivun standardien mukaisessa tilassa ja jos sivun koodi on epästandardia, Firefox yrittää tulkita koodia yhteensopivuustilassa.
  • Koodaus: Tarkasteltavan sivun merkistökoodaus. Merkistökoodausta voi vaihtaa Näytä-valikosta.
  • Koko: Tarkasteltavan sivun koko kilotavuissa (ja tavuissa).
  • Muokattu: Tarkasteltavan sivun viimeinen muokkkauspäivä ja -aika.

Meta

Meta-kenttään on listattu kaikki sivun lähdekoodiin merkityt "meta"-tunnukset. Meta-tiedot voivat olla tietoja muun muassa tiedostotyypistä, merkistökoodauksesta, sivun tekijästä ja sisältöä kuvaavia avainsanoja.

Sivun tietoturvatiedot

Yhteenveto sivun turvallisuustiedoista: onko sivulla sen identiteettiä todentavaa varmennetta, onko yhteys sivustoon salattu. Voit lukea tarkempia tietoturvatietoja valitsemalla Lisää, joka avaa Tietoja sivusta -ikkunan Turvallisuus-paneelin.

Yhteenveto sivun turvallisuustiedoista: onko sivulla sen identiteettiä todentavaa varmennetta, onko yhteys sivustoon salattu. Voit lukea tarkempia tietoturvatietoja valitsemalla Lisätietoja, joka avaa Tietoja sivusta -ikkunan Turvallisuus-paneelin.

Media

f8f6c19c5bb0cf5ac57104598e2453e8-1244924347-857-2.PNG Media-paneelissa on luetteloitu osoite ja tyyppi kaikille sivulla oleville taustakuville, kuville ja upotetulle sisällölle (mukaan lukien ääni- ja videotiedostot). Valitse luettelosta tiedosto, josta haluat nähdä seuraavia lisätietoja:

• Osoite: Kyseisen kohteen osoite (ur<x>l)
    • Tyyppi: Kohteen tiedostotyyppi
    • Koko: Kohteen koko kilotavuissa (ja tavuissa)
    • Mitat: Kohteen koko kuvapisteissä
    • Liittyvä teksti: Kuviin liittyvä vaihtoehtoinen (ns. alt) teksti, joka näytetään jos kuvaa ei ladata.

Voit tallentaa jokaisen kohteen kiintolevylle valitsemalla sen kohdalla Tallenna nimellä....

Estä kuvat palvelimelta

Valitsemalla kohdan, Firefox ei lataa kuvia kyseiseltä palvelimelta. Lue tarkemmin kuvien eston lisäämisestä ja poistamisesta Asetukset-ikkunasta.

Syötteet

f8f6c19c5bb0cf5ac57104598e2453e8-1244924347-857-3.PNG Syötteet-paneelissa on luetteloitu sivuun liittyvien syötteiden osoite ja tyyppi. Tilaa syöte valitsemalla se listasta ja napsauttamalla Tilaa-painiketta.

Oikeudet

Oikeudet-paneelista voit muuttaa sivustolle asetettuja eri oikeuksia. Muuta kutakin paneelissa olevaa oikeuttaa poistamalla kohdalta valinta Oletus ja valitse ikkunan oikeasta laidasta haluamasi asetus.

Oikeus ladata kuvia

Kohdassa säädetään ladataanko sivustolta kuvat automaattisesti. Tarkempia ohjeita, kuinka sivustolle voi antaa tai sivustolta voi poistaa kuvien lataamisoikeudet on asetusikkuna-artikkelissa.

Oikeus avata ponnahdusikkunoita

Kohdassa säädetään voiko sivusto avata ponnahdusikkunoita. Tarkempia ohjeita, kuinka voit muokata sivuston oikeuksia avata ponnahdusikkunoita on asetusikkuna-artikkelissa.

Oikeus asettaa evästeitä

Kohdassa säädetään voiko sivusto asettaa evästeitä. Tarkempia ohjeita evästeasetuksista ja evästeistä on asetusikkuna-artikkkelissa ja eväste-artikkelissa.

Oikeus asentaa laajennuksia tai teemoja

Kohdassa säädetään voiko sivusto avata laajennusten ja teemojen asennuksen varmistusikkunan. Lue tarkempia tietoja, kuinka voit muokata sivuston oikeutta avata laajennusten ja teemojen asentamisen varmistusikkunaa asetusikkuna-artikkelista

Kerro sijainti

Kohta määrittää, onko Firefoxilla oikeutta kertoa sivustolla sijaintiasi. Sijainnin kertominen tapahtuu sijaintitietoinen selaus -sivun kuvaamalla tavalla.

Turvallisuus

Sivuston identiteetti

• WWW-sivusto: Kyseisen sivuston verkkoalueosoite
  • Omistaja: Kyseisen sivuston omistaja, jos sivustoon liittyy varmennettu omistajatieto.
  • Varmentaja: Sivuston varmentanut laitos. Valitse Näytä varmenne tarkastellaksesi varmenteen kaikkia tietoja.

Tietosuoja ja sivuhistoria

• Onko sivustolla vierailtu ennen tätä päivää?: Jos sivustolla on käyty aiemmin, tässä ilmoitetaan, kuinka monta kertaa sivustolla on aiemmin vierailtu.
  • Tallentaa sivusto tietoja (evästeitä) tietokoneelle?: Jos sivusto tallentaa evästeitä voit tarkastella niitä valitsemalla Näytä evästeet.
  • Onko sivuston salasanoja tallennettu?: Jos sivustolle on tallennettu salasanoja voit tarkastella niitä valitsemalla Näytä tallennetut salasanat.

Tekniset tiedot

Teknisissä tiedoissa kerrotaan, onko yhteys sivustoon salattu ja jos yhteys on salattu, minkä tyyppistä ja kuinka vahvaa salausta on käytetty.