Tietoja sivusta -ikkuna - katso avoimen sivun teknisiä tietoja

Firefoxin Tietoja sivusta -ikkuna kertoo teknisiä yksityiskohtia avoimesta sivusta ja antaa muuttaa kyseisen sivun oikeuksia. Avaa ikkuna seuraavasti: Napsauta hiiren kakkospainikkeellaPidä Ctrl pohjassa ja napsauta verkkosivun tyhjää aluetta ja valitse avautuvasta ponnahdusvalikosta Näytä sivun tiedot.

Voit avata ikkunan myös seuraavilla ohjeilla:

1. Napsauta Site Info button-kuvaketta osoitepalkin vasemmassa laidassa
  2. Napsauta sivuston tiedot -paneelin oikeassa laidassa olevaa nuolta

Fx60ControlCenter

1. Napsauta seuraavassa ikkunassa Lisätietoja -painiketta.
    Fx60ControlCenter-MoreInfo
  1. Napsauta sivuston osoitteen vasemmalla puolella olevaa lukkokuvaketta Gray padlock - Firefox 70.
  2. Napsauta Sivuston tiedot -paneelin oikeassa laidassa olevaa nuolta.
    Fx70SiteInfo-Arrow
  3. Napsauta Lisätietoja-painiketta avautuvassa paneelissa.
    Fx70SiteInfo-MoreInformation

Tietoja sivusta -ikkuna on jaettu paneeleihin. Seuraavassa kuvaillaan kaikki paneelit.

Yleiset

Fx64PageInfo-General
Yleiset-paneeli sisältää perustietoja sivusta jolla parhaillaan olet; sen otsikko, sisällön tyyppi ja koko, sekä teknistä tietoa sivun lähteestä.

• Sivun otsikko: Avoinna olevan sivun otsikko.
  • Osoite: Tarkasteltavan sivun osoite (URL).
  • Tyyppi: Tarkasteltavan sivun sisältötyyppi (ns. MIME-tyyppi). Sisältötyyppi saadaan verkkopalvelimelta.
  • Mallinnustila: Näyttää, onko sivun koodi standardien mukaista (Standarditila), vai joutuuko Firefox näyttämään sivuston tavalla, joka ei ole standardien mukaista (Yhteensopivuustila).
  • Merkistökoodaus: Näyttää, mitä merkistökoodausta sivu käyttää. Tämä voidaan muuttaa Näytä-valikosta.
  • Koko: Tarkasteltavan sivun koko kilotavuissa (ja tavuissa).
  • Muokattu: Tarkasteltavan sivun viimeinen muokkkauspäivä ja -aika.

Metatiedot

Metatiedot-luettelossa on listattu kaikki sivun lähdekoodiin merkityt metatunnukset. Metatiedot voivat olla tietoja muun muassa tiedostotyypistä, merkistökoodauksesta, sivun tekijästä ja sisältöä kuvaavia avainsanoja.

Media

Fx64PageInfo-MediaFx73PageInfo-Media
Media-välilehdessä on luetteloituna osoitteet ja tyyppi kaikille sivulla oleville taustakuville, kuville ja upotetulle sisällölle (mukaan lukien ääni- ja videotiedostot). Valitse luettelosta tiedosto, josta haluat nähdä seuraavia lisätietoja:

• Osoite: Kyseisen kohteen osoite (URL)
  • Tyyppi: Kohteen tiedostotyyppi
  • Koko: Kohteen koko kilotavuissa (ja tavuissa)
  • Mitat: Kohteen koko kuvapisteissä
  • Liittyvä teksti: Kuviin liittyvä vaihtoehtoinen teksti, joka näytetään jos kuvaa ei ladata.

Voit tallentaa jokaisen kohteen kiintolevylle valitsemalla sen kohdalla Tallenna nimellä....

Estä kuvat palvelimelta

Tämän asetuksen valitseminen estää sivuja lataamasta kyseisellä palvelimella olevia kuvia automaattisesti.

Oikeudet

Fx68PageInfo-PermissionsFx70PageInfo-PermissionsFx71PageInfo-PermissionsFx73PageInfo-Permissions
Oikeudet-paneelissa voit muuttaa Oikeudet sivustolle kohdassa luetellulle sivustolle asetettuja eri oikeuksia. Muuta kutakin paneelissa olevaa oikeutta poistamalla oikeudelta valinta Käytä oletusta ja valitse rivin oikeasta laidasta haluamasi asetus.

Käytä virtuaalitodellisuuslaitteita

Määrittää, saako kyseinen sivusto käyttää laitteeseesi liitettyjä virtuaalitodellisuuslaitteita. Tämä koskee sivustoja, jotka sisältävät 360° videoita ja pelejä. Voit valita asetukset Kysy aina, Salli, tai Estä. Lue lisää artikkelista WebXR Permission Info Page.

Ilmoita paikannustiedot

Määrittää, onko Firefoxilla oikeus kertoa sivustolle sijaintisi Location-Aware Browsingin avulla.

Toista äänet automaattisesti

Määrittelee, saako sivusto toistaa äänet automaattisesti. Lisätietoja voit lukea artikkelista Allow or block media autoplay in Firefox.

Automaattinen toisto

Määrittelee, saako sivusto toistaa äänet ja videon automaattisesti. Lisätietoja voit lukea artikkelista Allow or block media autoplay in Firefox.

Asenna lisäosia

Määrittelee, voiko sivusto avata laajennusten ja teemojen asennuksen varmistusikkunan. Verkkosivuston asennusoikeuksia voi lisätä tai poistaa Firefoxin asetukset-välilehdellä,Tietosuoja ja turvallisuus -paneelissa, kohdassa Oikeudet.

Lataa kuvat

Määrittelee, ladataanko sivuston kuvat automaattisesti.

Avaa ponnahdusikkunoita

Määrittelee, saako sivusto avata ponnahdusikkunoita. Lisätietoja saat artikkeleista Ponnahdusikkunoiden eston asetukset, poikkeukset ja ongelmanmääritys.

Korvaa pikanäppäimiä

Määrittelee, saako sivusto korvata Firefoxin sisäänrakennettuja pikanäppäimiä, esimerkiksi liittämällä näppäinyhdistelmän Ctrl + Bcommand + B Lihavoi-komentoon sen sijaan, että se avaa Kirjanmerkkipaneelin.
Varoitus: Tämän asetuksen asettaminen arvoon Estä poistaa käytöstä Delete-näppäimen ja saa Askelpalautin-näppäimen toimimaan kuten Siirry sivu taaksepäin -painikkeen, jopa lomakkeissa ja tekstikentissä.

Suorita Adobe Flash

Määrittää, saako sivusto käynnistää Adobe Flash -liitännäisen. Vaihtoehdot ovat Kysy aina, Salli tai Estä. Artikkelissa Miksi liitännäiset käynnistetään napsauttamalla? kerrotaan kuinka näitä oikeuksia voi muuttaa tietylle sivustolle.

Lähetä ilmoituksia

Määrittää, onko sivustolla oikeus lähettää Push-ilmoituksia.

Aseta evästeitä

Määrittelee, saako sivusto asettaa evästeitä. Lisätietoja saat artikkelista Evästeiden käyttöönotto verkkosivujen ilmoittaessa evästeiden olevan estettyjä ja Block websites from storing cookies and site data in Firefox .

Jaa näyttö

Verkkosivustot saattavat kysyä lupaa jakaa tietokoneesi näytön. Voit valita vaihtoehdoista Kysy aina ja Estä. Lisätietoa saat artikkelista Share browser windows or your screen with sites you trust.

Tallenna tietoja pysyvään tallennustilaan

Määrittää, onko sivustolla oikeus tallentaa tietoja tietokoneellesi myöhempää käyttöä varten. Firefox säilyttää tiedot pysyvästä tallennustilasta, kunnes poistat ne. Lue lisätietoja artikkelista Tallennettujen sivustotietojen hallitseminen.

Siirry tähän välilehteen

Määrittelee, saako sivusto vaihtaa oman välilehtensä aktiiviseksi. Vaihtoehdot ovat Kysy aina ja Salli.

Käytä kameraa

Määrittää, saako verkkosivusto käyttää tietokoneesi kameraa. Tämä liittyy sivustoihin, jotka käyttävät videon tai kuvan kaappausominaisuutta, kuten esimerkiksi videochat-sivustot. Valittavana on vaihtoehdot Kysy aina, Salli ja Estä.

Käytä mikrofonia

Määrittää, saako verkkosivusto käyttää tietokoneesi mikrofonia. Tämä liittyy sivustoihin, jotka voivat vastaanottaa ja nauhoittaa ääntä, kuten esimerkiksi videoneuvottelusivustot. Valittavana on vaihtoehdot Kysy aina, Salli ja Estä.

Turvallisuus

Fx64PageInfo-Security

Sivuston identiteetti

• WWW-sivusto: Kertoo sivuston domain-nimen
  • Omistaja: Näyttää sivuston omistajan, jos sivun identiteetti on varmennettu.
  • Varmentaja: Jos sivustolla on varmenne, näytetään tässä varmenteen myöntänyt organisaatio. Sivuston varmennetta voi tarkastella napsauttamalla Näytä varmenne -painiketta.

Tietosuoja ja sivuhistoria

• Onko sivustolla käyty ennen tätä päivää?: Näyttää onko sivustolla vierailtu ennen tätä päivää ja jos on käyty, myös kuinka monta kertaa.

• Tallentaako tämä verkkosivusto tietoja koneelleni?: Näyttää, tallentaako sivusto evästeitä tai muita sivuston tietoja. Poista tallennetut tiedot tai tarkastele niitä napsauttamalla Tyhjennä evästeiden ja sivustojen data -painiketta.
  • Onko sivuston salasanoja tallennettu?: Näyttää, tallentaako sivusto kirjautumistietoja. Sivustolle tallennettuja käyttäjätunnuksia ja salasanoja voi tarkastella napsauttamalla Näytä tallennetut salasanat -painiketta.

Tekniset tiedot

Osiossa näytetään, onko yhteys salattu, ja jos on, mitä salausta on käytetty.

Jaa tämä artikkeli: https://mzl.la/2LfrxcY