Tietosuoja-, selaushistoria- ja seuranta-asetukset

Tämän artikkelin sisältöä ei enää ylläpidetä, joten se saattaa olla vanhentunutta.

Tässä dokumentissa kuvataan Firefoxin AsetuksetAsetukset-ikkunan tietosuojapaneelin asetukset.

Tietosuojapaneelissa voidaan:

• valvoa, kuinka Firefox käsittelee historiatietoja, joihin sisältyvät vieraillut sivut, ladatut tiedostot, lomakkeisiin syötetyt tiedot ja evästeet joita sivut ovat tallentaneet.
  • valvoa, mitkä sivut voivat asettaa evästeitä ja voidaan poistaa sivujen tallentamia evästeitä.
  • valvoa, kuinka osoitepalkki käyttää historiatietoja tehdessään ehdotuksia kirjoituksen perusteella. Lisätietoa saa artikkelista Hae kirjanmerkkejäsi, sivuhistoriaasi ja välilehtiäsi älykkäällä osoitepalkilla.

Fx5Options - Privacy - Win1Fx5Prefs - Privacy - Mac1Fx5Prefs - Privacy - Lin1

Seurantatiedot

Ilmoita sivustoille, etten halua niiden seuraavan minua: Tämän vaihtoehdon valitseminen kertoo sivustoille, että mainostajien ja muiden kolmansien osapuolien ei haluta seuraavan selausskäyttäytymistä. Tämän asetuksen noudattaminen on kuitenkin vapaaehtoista, sillä yksittäisten verkkosivustojen ei ole pakko noudattaa sitä.

Privacy Fx21 Win7Privacy Fx21 MacFirefoxPreferences#21 - Lin3

Seurantatiedot

• Ilmoita sivustoille, etten halua niiden seuraavan minua: Tämän vaihtoehdon valitseminen kertoo sivustoille, että mainostajien ja muiden kolmansien osapuolien ei haluta seuraavan selauskäyttäytymistä. Tämän asetuksen noudattaminen on kuitenkin vapaaehtoista, sillä yksittäisten verkkosivustojen ei ole pakko noudattaa sitä.
  • Ilmoita sivustoille, että haluan niiden seuraavan minua: Tämän vaihtoehdon valitseminen kertoo sivustoille, että mainostajien ja muiden kolmansien osapuolien halutaan seuraavan selauskäyttäytymistä. Tulee kuitenkin muistaa, että useat yritykset rakentavat vierailluista sivuista profiilia. Jos tämä vaihtoehto valitaan, tarkoittaa se, että tämä ei haittaa.
  • Älä kerro sivustoille mitään seuranta-asetuksistani: Tämä on oletusasetus. Tämän vaihtoehdon valitseminen ei kerro sivustoille mitään seuranta-asetuksista. On huomioitava, että tämä ei tarkoita sitä, etteikö selaamista seurattaisi. Tosiasiassa tällä valinnalla on käytännössä sama vaikutus kuin edelliselläkin valinnalla ja selauskäyttäytymistä mitä todennäköisimmin seurataan.

Historiatiedot

Firefox säilyttää -asetus määrittelee, kuinka Firefox tallettaa tietoa verkon selaamisesta.

Täydelliset historiatiedot

Kun Firefox säilyttää on asetettu arvoon Täydelliset historiatiedot:

Napsauttamalla linkkiä:

Ei mitään historiatietoja

Kun Firefox muistaa on asetettu arvoon Ei mitään historiatietoja :

Vaihtoehto Ei mitään historiatietoja vastaa Firefoxin Yksityinen selaus -tilan käyttämistä. Lisätietoja saa artikkelista Yksityinen selaus - Selaa verkkoa tallentamatta tietoja vierailemiltasi sivuilta.

Napsauttamalla linkkiä poistaa kaikki kerätyt historiatiedot avautuu Poista historiatietoja -ikkuna, jossa voi nopeasti poistaa joitakin historiatietoja tai kaikki historiatiedot. Lisätietoja saa artikkelista Poista selaus-, haku- ja lataushistoria.

Valitut historiatiedot

Options - Privacy - Win2 Fx13Options - Privacy - Win2 Fx7

Kun asetus Firefox säilyttää on asetettu arvoon Valitut historiatiedot, seuraavat asetukset ovat valittavissa:

• Säilytä selaushistoria ja tieto latauksista:
    Kun tämä asetus on valittu, Firefox tallettaa tiedon vierailluista sivuista ja ladatuista tiedostoista. Lisätietoa ladatuista tiedostoista saa artikkelista Ladattujen tiedostojen hallinta.
  • Säilytä selaushistoria:
    Kun tämä asetus on valittu, Firefox tallettaa tiedot sivuista, joilla on vierailtu.
  • Säilytä lataushistoria:
    Kun tämä asetus on valittu, ladatuista tiedostoista pidetään luetteloa Latausikkunassa.
  • Säilytä lomakkeiden ja hakupalkin tiedot:
    Kun tämä asetus on valittu, Firefox muistaa lomakekenttiin ja hakupalkkiin syötetyn tekstin, jolloin niitä voidaan käyttää uudelleen. Lisätietoa saa artikkelista Control whether Firefox automatically fills in forms.
  • Sivustot saavat asettaa evästeitä:
    Kun tämä asetus on valittu, Firefox hyväksyy sivustojen asettamat evästeet. Napsauttamalla painiketta Poikkeukset... voi määritellä, mitkä sivustot saavat tai eivät saa asettaa evästeitä. Lisätietoa saa artikkelista Block websites from storing cookies and site data in Firefox.
    • Salli kolmannen osapuolen evästeet:
      Kun tämä asetus on valittu, Firefox hyväksyy evästeet sivustolta http://sivusto2.com, kun vieraillaan sivustolla http://sivusto1.com. Lisätietoa saa artikkelista Third-party cookies and Firefox tracking protection.
    • Säilytä evästeet:
      • kunnes ne vanhenevat: Kun tämä vaihtoehto on valittu, Firefox antaa vierailtujen sivustojen määrittää itse, kuinka kauan niiden evästeitä säilytetään.
      • kunnes Firefox suljetaan: Kun tämä vaihtoehto on valittu, Firefox poistaa kaikki evästeet aina, kun se suljetaan.
      • kysy aina erikseen: Kun tämä vaihtoehto on valittu, ja sivusto yrittää asettaa evästettä, Firefox kysyy joka kerta erikseen, kuinka kauan sitä säilytetään.

Napsauttamalla painiketta Näytä evästeet... avautuu Evästeet-ikkuna, jossa voi tarkastella sivustojen asettamia evästeitä. Lisätietoa saa artikkelista Poista verkkosivujen tietokoneellesi tallentamia tietoja poistamalla evästeitä.
  • Poista historiatiedot, kun Firefox suljetaan:
    Valitut tallennetut tiedot poistetaan, kun Firefox suljetaan. Napsauttamalla painiketta Asetukset... avautuu ikkuna, jossa voi valita poistettavat tiedot.

Options - Privacy - Win2 Fx22

Kun asetus Firefox säilyttää on asetettu arvoon Valitut historiatiedot, seuraavat asetukset ovat valittavissa:

• Selaa aina yksityinen selaus -tilassa:
    Kun tämä asetus on valittu, Firefox ei talleta mitään uusia historiatietoja, kun se seuraavan kerran käynnistetään. Lisätietoa saa artikkelista Yksityinen selaus - Selaa verkkoa tallentamatta tietoja vierailemiltasi sivuilta.
  • Säilytä selaushistoria ja tieto latauksista:
    Kun tämä asetus on valittu, Firefox tallettaa tiedon vierailluista sivuista ja ladatuista tiedostoista. Lisätietoa ladatuista tiedostoista saa artikkelista Ladattujen tiedostojen hallinta.
  • Säilytä lomakkeiden ja hakupalkin tiedot:
    Kun tämä asetus on valittu, Firefox muistaa lomakekenttiin ja hakupalkkiin syötetyn tekstin, jolloin niitä voidaan käyttää uudelleen. Lisätietoa saa artikkelista Control whether Firefox automatically fills in forms.
  • Sivustot saavat asettaa evästeitä:
    Kun tämä asetus on valittu, Firefox hyväksyy sivustojen asettamat evästeet. Napsauttamalla painiketta Poikkeukset... voi määritellä, mitkä sivustot saavat tai eivät saa asettaa evästeitä. Lisätietoa saa artikkelista Block websites from storing cookies and site data in Firefox.
    • Salli kolmannen osapuolen evästeet:
      • Aina: Firefox hyväksyy kaikki evästeet sivustolta http://sivusto2.com kun vieraillaan sivustolla http://sivusto1.com.
      • Vierailluilta sivustoilta: Jos sivustolla http://sivusto2.com on vierailtu aikaisemmin, Firefox hyväksyy sen evästeet myös vierailtaessa sivustolla http://sivusto1.com, muussa tapauksessa Firefox ei hyväksy evästeitä.
      • Ei milloinkaan: Firefox ei koskaan hyväksy evästeitä sivustolta http://sivusto2.com, kun vieraillaan sivustolla http://sivusto1.com. Lisätietoa saa artikkelista Third-party cookies and Firefox tracking protection.
    • Säilytä evästeet:
      • kunnes ne vanhenevat: Kun tämä vaihtoehto on valittu, Firefox antaa vierailtujen sivustojen määrittää itse, kuinka kauan niiden evästeitä säilytetään.
      • kunnes Firefox suljetaan: Kun tämä vaihtoehto on valittu, Firefox poistaa kaikki evästeet aina, kun se suljetaan.
      • kysy aina erikseen: Kun tämä vaihtoehto on valittu, ja sivusto yrittää asettaa evästettä, Firefox kysyy joka kerta erikseen, kuinka kauan sitä säilytetään.

Napsauttamalla painiketta Näytä evästeet... avautuu Evästeet-ikkuna, jossa voi tarkastella sivustojen asettamia evästeitä. Lisätietoa saa artikkelista Poista verkkosivujen tietokoneellesi tallentamia tietoja poistamalla evästeitä.
  • Poista historiatiedot, kun Firefox suljetaan:
    Valitut tallennetut tiedot poistetaan, kun Firefox suljetaan. Napsauttamalla painiketta Asetukset... avautuu ikkuna, jossa voi valita poistettavat tiedot.

Osoitepalkki

• Ehdota osoitepalkissa sivuja:
    Osoitepalkki on vaakasuuntainen palkki, jossa näytetään sivun verkkoosoite (URL). Kun osoitepalkkiin kirjoitetaan, Firefox voi näyttää ehdotuksia, jotka vastaavat kirjoitettua tekstiä:
    • Sivuhistoriasta ja kirjanmerkeistä: Kun tämä vaihtoehto on valittu, osoitepalkki näyttää ehdotuksia sivuista, joilla on vierailtu sekä sivuista, joille on asetettu kirjanmerkki.
    • Sivuhistoriasta: Kun tämä vaihtoehto on valittu, osoitepalkki näyttää ehdotuksia sivuista, joilla on vierailtu. Sivuista, joille on asetettu kirjanmerkki, ei näytetä ehdotuksia.
    • Kirjanmerkeistä: Kun tämä vaihtoehto on valittu, osoitepalkki näyttää ehdotuksia sivuista, joille on asetettu kirjanmerkki.
    • Ei mistään: Kun tämä vaihtoehto on valittu, osoitepalkki ei näytä ehdotuksia.