Miksi liitännäiset käynnistetään napsauttamalla?

Kaikkien muiden NPAPI-liitännäisten paitsi Flashin tuki on lopetettu 7. maaliskuuta 2017 julkaistusta Firefoxin versiosta 52 alkaen. Katso lisätietoja seuraavasta englanninkielisestä yhteensopivuusdokumentista ja tästä tukiartikkelista.

Kaikkien muiden NPAPI-liitännäisten, paitsi Flashin tuki on lopetettu Firefoxin versiosta 52 alkaen. Katso lisätietoja seuraavasta englanninkielisestä yhteensopivuusdokumentista ja tästä artikkelista.

Firefox ei käynnistä liitännäisiä oletusarvoisesti, koska haluamme pitää selaamisen nopeana ja turvallisena. Sen sijaan Firefox antaa mahdollisuuden valita, käynnistetäänkö liitännäinen verkkosivulla vai ei.

Näin napsauttamalla aktivoiminen toimii

Kun Firefox estää liitännäisen sen sijaan, että se näyttäisi sisällön, se näyttää kehotteen jossa pyydetään napsauttamaan liitänäisen (kuten Adobe Flash) aktivoimiseksisuorittamiseksi.

activate flash 55 activate_flash_58

Joillakin sivustoilla näet vain mustan nelikulmion ja liitännäisen huomiokuvake ilmestyy osoitepalkin vasempaan laitaan.

Fx56AllowFlashOptions Fx57AllowFlashOptions Fx58AllowFlashOptions

Jos aktivoit liitännäisen napsauttamalla viestiä tai huomiokuvaketta, Firefox esittää kehotteen, jossa on kaksi vaihtoehtoanämä vaihtoehdot:

• Salli nyt: Aktivoi liitännäisen nykyisen vierailun ajaksi.
  • Salli ja muista valinta: Aktivoi liitännäisen nykyiselle ja kaikille tuleville vierailuille sivustolla.
  • Salli ja muista valinta: Aktivoi liitännäisen nykyiselle ja kaikille tuleville vierailuille sivustolla.
  • Salli nyt: Aktivoi liitännäisen nykyisen vierailun ajaksi.
  • Salli: Aktivoi liitännäisen nykyisen vierailun ajaksi. Voit sallia aktivoimisen nykyisen ja kaikkien tulevien vierailujen ajaksi valitsemalla Muista valinta.
  • Älä salli: Poistaa aktivoimiskehoteen ilman liitännäisen käynnistämistä.

Jos päätät aktivoida ja sallia liitännäisen, puuttuva sisältö ladataan normaalisti. (Jos et tee tätä, lataa sivu uudelleen napsauttamalla Päivitä-painiketta FxReloadButton osoitepalkissatyökalupalkissa.)

Tilanteet, joissa liitännäisen aktivoiminen on turvallista

Tämänkaltaisissa tilanteissa valinta riippuu siitä, mitä aiot tehdä:

• Jos olet luotetulla sivustolla kuten työpaikkasi tai opiskelupaikkasi erityissivustolla, saattaa liitännäisen salliminen olla turvallista sivuston sisällön näyttämiseksi.
  • Jos et täysin luota sivustoon, kun olet esimerkiksi päätynyt sivustolle seuraamalla linkkiä, et todennäköisesti halua aktivoida liitännäistä.
Käynnistä liitännäiset aina (ei suositeltua): Voit aina asettaa liitännäisen aktivoitumaan menemällä osoitepalkin avulla sivulle about:addons ja asettamalla sen alasvetovalikosta lisäosan arvoon Käynnistä aina. Liitännäinen käynnistyy nyt kaikilla verkkosivuilla, etkä saa enää "Käynnistä napsauttamalla""Suorita Adobe Flash"-ilmoituksia.

Aikaisemmin, suojatakseen sinua vahingollisilta tai epävarmoilta liitännäisiltä, Firefox pystyi ainoastaan estämään ongelmallisen lisäosan käynnistymisen. Nykyään Firefox pystyy estämään ongelmallisen lisäosan automaattisesti (mikä estää useita ongelmia), ja antaa mahdollisuuden valita suoritetaanko tai päivitetäänkö liitännäinen. Näin se tapahtuu:

Huomaa: Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä tulee tehdä silloin, kun Mozilla on estänyt lisäosan automaattisen aktivoimisen epävakaus- tai turvallisuusongelmien vuoksi. Useimmat lisäosat pitää silti edelleen aktivoida vaikka ne olisivat uusimpia versioita, koska Firefox asettaa nykyään liitännäiset oletusarvoisesti kysymään käynnistymisestä (Adobe Flash on poikkeus tähän). Lisätietoja saat tästä englanninkielisestä blogipostauksesta.

Näin napsauttamalla aktivoiminen toimii

1. Kun Firefox estää liitännäisen, näet alla olevan kaltaisen ilmoituksen:
    Click to play 1
  2. Voit valita, haluatko käynnistää liitännäisen vai päivittää sen (jos päivitys on saatavilla).
    • Jos käynnistät liitännäisen napsauttamalla, sen sisältö latautuu normaalisti. Jos sisältö ei lataudu, yritä ladata sisältö uudelleen napsauttamalla osoitepalkin Päivitä-painiketta FxReloadButton . Seuraavalla kerralla - kun vierailet samalla tai muulla sivulla, joka käyttää samaa liitännäistä - näet kuitenkin saman ilmoituksen uudestaan.
    Click to play 2

Tilanteet, joissa on tuvallista käynnistää liitännäinen päivittämisen sijasta

Liitännäisen päivittäminen on aina turvallisin vaihtoehto, mutta aina se ei ole mahdollista. Saattaa olla, että esimerkiksi työpaikalla tai koulussa sinulla ei ole lupaa päivittää tietokonettasi. Tällaisissa tilanteissa voit tehdä harkitun päätöksen riippuen siitä, mitä olet tekemässä:

• Jos käytät luotettua sivustoa kuten YouTube tai työpaikkasi/koulusi oma erityinen sivusto, voit melko turvallisesti sallia liitännäisen suorittamisen.
  • Jos et täysin luota sivustoon jolle saavuit mahdollisesti esimerkiksi linkin välityksellä, kannattaa ehkä jättää liitännäinen käynnistämättä.

Liitännäisen pysyvä salliminen luotetulla sivustolla

Jos et pysty päivittämään liitännäistä ja käytät luotettua sivustoa, voit asettaa liitännäisen käynnistymään automaattisesti aina, kun käytät sivustoa:

1. Napsauta osoitepalkin punaista liitännäiskuvaketta, jolloin aukeaa pieni sanomaikkuna.
  2. Napsauta sanomaikkunan alalaidassa olevaa Salli ja muista valinta-painiketta.
    Blocklisted-ActivateFlash

Kun seuraavan kerran vierailet tällä sivustolla, liitännäinen käynnistetään automaattisesti, eikä "Käynnistä napsauttamalla" -ilmoitusta enää näytetä.