Buscar en Ayuda

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Problemen met verzenden mails

more options

Ik gebruik al jaren Thunderbird (windows, POP3) en heb nooit problemen gehad. Ik krijg sinds enige tijd bij het verzenden van een bericht echter steeds de melding "Er is onvoldoende schijfruimte om nieuwe berichten te downloaden. Verwijder oude e-mail, maak de prullenbak leeg, comprimeer e-mailmappen en probeer het opnieuw."

Heb inmiddels van alles gedaan - alle oude mails verwijderd, account verwijderd en nieuwe aangemaakt, Thunderbird opnieuw geïnstalleerd, alle mappen gecomprimeerd, alle mappen geprobeerd te herstellen, buffers leeg gemaakt, gecheckt of ik voldoende ruimte op server en eigen schijf heb, alle msf-bestanden verwijderd, ... niets helpt.

Ik weet het echt niet meer - wat zie ik over het hoofd?

Ik gebruik al jaren Thunderbird (windows, POP3) en heb nooit problemen gehad. Ik krijg sinds enige tijd bij het verzenden van een bericht echter steeds de melding "Er is onvoldoende schijfruimte om nieuwe berichten te downloaden. Verwijder oude e-mail, maak de prullenbak leeg, comprimeer e-mailmappen en probeer het opnieuw." Heb inmiddels van alles gedaan - alle oude mails verwijderd, account verwijderd en nieuwe aangemaakt, Thunderbird opnieuw geïnstalleerd, alle mappen gecomprimeerd, alle mappen geprobeerd te herstellen, buffers leeg gemaakt, gecheckt of ik voldoende ruimte op server en eigen schijf heb, alle msf-bestanden verwijderd, ... niets helpt. Ik weet het echt niet meer - wat zie ik over het hoofd?

Todas las respuestas (6)

more options

Hebt u gekeken of er inderdaad geen schijfruimte meer beschikbaar is op uw systeem? Waar het Thunderbird-profiel staat, wordt in dit artikel aangegeven: https://support.mozilla.org/nl/kb/profielen-waar-thunderbird-gebruikersgegevens-bewaart.

Helpful?

more options

Op mijn C-schijf is nog bijna 500 GB vrij. In de Thunderbird profiel-map staan 2 submappen - kafkhz4j.default met een omvang van minder dan 1k en 1 bestand (times.json). - x9doa57g.default-release met een omvang van 243 Mb en een inhoud van 641 bestanden. Geeft dit enige info?

Helpful?

more options

Dan is er nog de mogelijkheid dat dit een antwoord is van de mailserver. Kijk inderdaad eens hoe het met de schijfruimte is gesteld bij de provider. Is daar bijvoorbeeld een limiet bereikt?

Helpful?

more options

Dat had ik inderdaad ook al gecheckt. Omdat ik mails na 30 dagen van de server laat verwijderen staat er niet extreem veel op de server. Als ik inlog op webmail staat er dat ik 760 MB van de beschikbare 15 GB in gebruik heb.

Helpful?

more options

Gebeurt dit ook in de probleemoplossingsmodus: https://support.mozilla.org/nl/kb/de-probleemoplossingsmodus-van-thunderbird?redirectslug=veilige-modus-thunderbird&redirectlocale=nl? En gaat dit om een 32- of 64-bits systeem? Dit in verband met de beperking van bestandsgrootte van 2GB voor 32-bits-systemen (lijkt niet van toepassing gezien de 243 MB). Check ook even de locatie van de local folders en probeer nogmaals Postvak IN en Verzonden te comprimeren.

Helpful?

more options

Probleem treedt ook op in de probleemoplossingsmodus. Ook comprimeren helpt niet.

Het is Windows 11 home - 64 bit.

Lokale mappen staan volgens mijn account-instellingen onder serverinstellingen hier: C:\...\MaildataThunderbird\IenM_vanafAug2024 In die map staan overigens geen submap Local Folders en ook geen submap mail zoals bij mijn oude account het geval was.

In praktijk lijkt Thunderbird dit te gebruiken: C:\...\MaildataThunderbird\Local Folders

In de account-instellingen kan ik C:\...\MaildataThunderbird\IenM_vanafAug2024 echter niet aanpassen naar C:\...\MaildataThunderbird\Local Folders. Dat geeft de melding "De map die in de instelling voor Lokale map is opgegeven, wordt al gebruikt door de account ‘Lokale mappen’. Kies een andere map."

Er staat overigens vrijwel niets in C:\...\MaildataThunderbird\Local Folders.

Helpful?

Haz una pregunta

You must log in to your account to reply to posts. Please start a new question, if you do not have an account yet.