Showing questions tagged: Show all questions
  • Solved

Office 365 - login to server outlook.office365.com with username failed

Hello , using Office 365 with thunderbird like below config Server name: outlook.office365.com Port: 993 Encryption method: TLS Server name: smtp.office365.com Port: 5… (read more)

Hello ,

using Office 365 with thunderbird like below config 

Server name: outlook.office365.com Port: 993 Encryption method: TLS

Server name: smtp.office365.com Port: 587 Encryption method: STARTTLS

But now there is an error login to login to server outlook.office365.com with username failed

Asked by d.is.the 1 month ago

Answered by mgs2 1 month ago

  • Solved

pdf viewer not displaying colors correctly

Hi, I find that recently, my Firefox 102 (on MacOS 12.4, 2019 MBP 16) no longer displays colors correctly in pdf files. For example, in the attached screenshot I compare … (read more)

Hi, I find that recently, my Firefox 102 (on MacOS 12.4, 2019 MBP 16) no longer displays colors correctly in pdf files. For example, in the attached screenshot I compare page 4 of https://arxiv.org/pdf/2201.08431.pdf seen in Firefox and Chrome. Could anyone give me some idea how to fix this issue?

Asked by he.jia.phy 1 month ago

Answered by he.jia.phy 1 week ago

  • Solved

How to open local files in Firefox 100 snap?

I'm on Ubuntu 22.04 which is using the snap package of Firefox. It seems that I cannot open local files in the /tmp directory. When I place a test.html file there and run… (read more)

I'm on Ubuntu 22.04 which is using the snap package of Firefox.

It seems that I cannot open local files in the /tmp directory. When I place a test.html file there and run `firefox /tmp/test.html`, it returns a file not found error. Why?

I don't have the problem with files in my home directory.

Asked by simon.eu 2 months ago

Answered by jonzn4SUSE 2 months ago

  • Solved

SSL_ERROR_BAD_MAC_ALERT

A couple users at our site intermittently receive a SSL_ERROR_BAD_MAC_ALERT error when navigating to Google in Firefox. This happens in Version 99.0.1 (64-bit) on Windows… (read more)

A couple users at our site intermittently receive a SSL_ERROR_BAD_MAC_ALERT error when navigating to Google in Firefox. This happens in Version 99.0.1 (64-bit) on Windows 10 computers. When the issue occurs, users can navigate to other websites without issues. Navigating to Google in a different browser works no problem. Restarting the browser will resolve the issue. Clearing cookies and site data has no effect. Users can also refresh the page after some time and the issue will go away.

Any idea as to why this is happening?

Asked by krisa15 3 months ago

Answered by cor-el 3 months ago

  • Solved

Firefox Problems Accessing Websites

I've posted this problem before and did receive replies attempting to help. Unfortunately, the problem has continued for a long time (I think at least a year). I freq… (read more)

I've posted this problem before and did receive replies attempting to help. Unfortunately, the problem has continued for a long time (I think at least a year). I frequently can't access websites (e.g. Yahoo Mail) using Firefox but can using Edge or Brave. With Firefox, I get the following error message:

"Secure Connection Failed An error occurred during a connection to login.yahoo.com. PR_END_OF_FILE_ERROR

   The page you are trying to view cannot be shown because the authenticity of the received data could not be verified.
   Please contact the website owners to inform them of this problem."

I had hoped that the problem would be solved by a Firefox update but that has not happened.

I also regularly get the message "No Internet Connection" while using Firefox but, when I use Edge or Brave while the error message is displayed, there is Internet connection.

I'm using the latest versions of Firefox and Windows 10 Pro.

I've used Firefox for many years and really don't want to have to switch to, say, Brave.

Ed

Asked by edrcpa 4 months ago

Answered by cor-el 4 months ago

  • Solved

unable to send emails, using outlook, I get a unable to connect to server

The last few days I have been unable to send email. I do receive them though. I am using outlook.com for email, and I have contacted outlook to confirm any issues. They p… (read more)

The last few days I have been unable to send email. I do receive them though. I am using outlook.com for email, and I have contacted outlook to confirm any issues. They point me to the client as I have no restrictions with outlook.

A couple of emails went out 2 days ago, bu I haven't been able to send any for 3-4 days now. All my settings have been checked and double checked and are correct.
This is the message I get:

Sending of the message failed. The message could not be sent because connecting to Outgoing server (SMTP) smtp-mail.outlook.com failed. The server may be unavailable or is refusing SMTP connections. Please verify that your Outgoing server (SMTP) settings are correct and try again.

As I say, my settings are correct, and outlook says I have no issues with the account.

Please help. Is this a bug as i have been sending emails with no issues up to 3-4 days ago. The new version has been installed and not corrected the issue.

Asked by mutthut2 1 day ago

Answered by mutthut2 10 hours ago

  • Solved

Sticking buttons and browser blinks on Solus, fresh start doesn't help

It periodically blinks and that breaks buttons that open menus and closes context menus from Firefox. Also disables some keys, the tested list is arrows, might need to te… (read more)

It periodically blinks and that breaks buttons that open menus and closes context menus from Firefox. Also disables some keys, the tested list is arrows, might need to test that on all. As it's version-independent, it might be a dependency issue. It also happens in safe mode, which is saddening.

Asked by TheK0tYaRa 2 days ago

Answered by TheK0tYaRa 1 day ago

  • Solved

Sending of the message failed.

Been using Thunderbird for years. Today while trying to send an e-mail I get this: "Sending of the message failed. An error occurred while sending mail. The mail server r… (read more)

Been using Thunderbird for years. Today while trying to send an e-mail I get this: "Sending of the message failed. An error occurred while sending mail. The mail server responded: See http://pobox.com/~djb/docs/smtplf.html.. Please check the message and try again."

I read the link and I have no idea what that means.

Using Win 10 and Thunderbird 102.1.0 (64-bit)

Asked by Mike Matenkosky 2 days ago

Answered by Mike Matenkosky 2 days ago

  • Solved

Gmail IMAP Trash Folder Shows as Regular Folder

I have two Gmail IMAP accounts configured in Thunderbird (91.12.0). I have subscribed to Gmail's Trash folder on both IMAP servers. One of the accounts shows the trashc… (read more)

I have two Gmail IMAP accounts configured in Thunderbird (91.12.0). I have subscribed to Gmail's Trash folder on both IMAP servers. One of the accounts shows the trashcan icon for the folder and shows an option to 'Empty Trash' when right-clicked, but the other one shows as a regular folder and doesn't have the option to empty trash.

I've deleted the folder, deleted the folder files, unsubscribed/resubscribed and nothing seems to fix this issue. I've Googled for others having the same issue but couldn't find anything on it.

Any ideas on how to fix this?

Asked by firefox1147 2 days ago

Answered by Toad-Hall 2 days ago

  • Solved

Google Sheets Keyboard Shortcuts In Firefox

When using Google Sheets in Firefox, it's impossible to access the Sheets menu shortcuts (e.g. typing Alt+D+R+S to open the advanced sorting dialog) because Firefox captu… (read more)

When using Google Sheets in Firefox, it's impossible to access the Sheets menu shortcuts (e.g. typing Alt+D+R+S to open the advanced sorting dialog) because Firefox captures the Alt keystroke and doesn't pass it to the web app.

Of course, Chrome passes the Alt keystroke to Sheets just fine so the keyboard shortcuts work as expected. But I don't want to use Chrome or any other Chromium browsers. Has anyone found a workaround to this issue? (Hint: don't say use chrome)

Asked by Helmanfrow 3 days ago

Answered by cor-el 3 days ago

  • Solved

Big sessionstore file crashes browser

At some moment I´ve got a pretty big sessionstore file (6,6 Mb) which does not load properly. I´ve tried a few of FF versions and settings. My current version 103.0.1 64 … (read more)

At some moment I´ve got a pretty big sessionstore file (6,6 Mb) which does not load properly. I´ve tried a few of FF versions and settings. My current version 103.0.1 64 bit loads it for few minutes and crashes when tabs appear. Some older versions loads it but after that have various problems with program interface: new tabs sometimes won´t open, no float tips when I´m hove cursor over tab header and so on. Also in such cases browser often crashes and not update old sessionstore file. I have 16 Gb of RAM, FF takes up to 5,5 Gb before tabs appear for moment and FF crashes. I have such big sessionstore file earlier (for example, 24.07.22 it has size of 6,5 Mb), but all worked fine. Maybe there are any internal setting that I have to try?

Asked by goblin_online 3 days ago

Answered by goblin_online 2 days ago

  • Solved

Received emails with wrong headers, content and subject lines

Overnight I received half a dozen emails that had swapped subject lines and body content with old emails and had odd headers. Some of the headers look like the HTML of th… (read more)

Overnight I received half a dozen emails that had swapped subject lines and body content with old emails and had odd headers. Some of the headers look like the HTML of the email has been split into header key/value pairs which therefore make no sense (see image attached). I use GMail and realise this could be a Google problem but some of these emails appear correctly when viewed on the GMail Android app on my phone so Thunderbird is more likely. I run Linux Mint 20.3 Cinnamon with all latest updates including their recently (2 days ago) update of Thunderbird to V91.11.0 (64-bit) and Kernel 5.15.0-43-generic.

Tbh, at first I thought I'd been hacked, but thought I'd post here in case there's an issue with TB that needs looking at, after rebooting to double check the fault remained. Latest emails appear to arrive as normal. It gives the impression something is amiss with a parser somewhere.

Please advise or disregard as necessary.

Regards

Asked by Craig100 4 days ago

Answered by Toad-Hall 4 days ago

  • Solved

Emails not being displayed but still on hard drive

I had a problem after the most recent update where I couldn't sign into my pop3 email account. I kept getting a security exception message about the certificate. Despite … (read more)

I had a problem after the most recent update where I couldn't sign into my pop3 email account. I kept getting a security exception message about the certificate. Despite confirming the security exception, it wasn't stored and emails weren't downloaded.

I ended up creating a new account in Thunderbird with the same email address. After I did this I had no problems or error messages.

However, I had numerous messages saved in the first version of the account and they now can't be read in TB. They still are on my hard drive but I don't know how to get them back into TB so I can read them.

Any help would be appreciated.

Asked by barbarasmith 5 days ago

Answered by david 4 days ago

  • Solved

cannot send email from my Thunderbird 102

I received below and have been asking Why after 20 years Thunderbird 102 or 101 is not allowing me to send emails using Ionos.com "I saw your 'Thunderbird 102.0.3 problem… (read more)

I received below and have been asking Why after 20 years Thunderbird 102 or 101 is not allowing me to send emails using Ionos.com

"I saw your 'Thunderbird 102.0.3 problems' post in the community and am reaching out to direct you to the proper site for more immediate help with any technical or performance related issues: Mozilla Support. Per the Community Guidelines & Discussions Guidelines, that is the best channel for troubleshooting such issues. Just want to make sure everything is resolved for you in the quickest manner. Sorry for any confusion and please don't hesitate to reach out if you have any questions. Jon, Community Manager" And I made a donation to Mozilla after Toad-Hill helped me but next day I cannot send emails or received emails except to my inbox from my Ionos.com email account.

See also https://support.mozilla.org/en-US/questions/1384635 and https://support.mozilla.org/en-US/questions/1384257 Thanks

Asked by j 6 days ago

Answered by j 5 days ago

  • Solved

Why is Walmart.com suddenly using huge amounts of CPU, memory and disk resources?

When I open Firefox with a dozen tabs showing, Task Manager typically shows Firefox to be using 1.3% CPU, 715 MB Memory and 0.1 MB/s Disk. However, as soon as I open www.… (read more)

When I open Firefox with a dozen tabs showing, Task Manager typically shows Firefox to be using 1.3% CPU, 715 MB Memory and 0.1 MB/s Disk. However, as soon as I open www.walmart.com in a new tab, Firefox CPU goes up to between 34% to 52%, Memory to 13,900 MB and Disk to 50 to 200 MB/s. If I reboot, it is repeatable. I have an AMD Ryzen 5 3600 with 16 GB. What's going on?

Asked by j.erbes 6 days ago

Answered by j.erbes 6 days ago

  • Solved

i click on the download folder in firebox and doesn't open

i click on the download folder in firebox and doesn't open as its used to. i already did the "refresh" and didnt word if someone has a idea how to fix this, thanks … (read more)

i click on the download folder in firebox and doesn't open as its used to.

i already did the "refresh" and didnt word

if someone has a idea how to fix this, thanks

Asked by the.spectre 6 days ago

Answered by the.spectre 6 days ago

  • Solved

Thunderbird creates seperate emails for every person in To and CC fields

Hi I was wondering why Thunderbird creates multiple emails when sending or creating drafts if I have more than one person in the To line and more than one person in the C… (read more)

Hi I was wondering why Thunderbird creates multiple emails when sending or creating drafts if I have more than one person in the To line and more than one person in the CC line?

I have only noticed this when using IMAP with Outlook.com and not with other IMAP accounts, is there a specific setting I need to change to make this work (otherwise I need to clean out duplicates from sent and drafts regularly which is a bore!)

Many thanks for your help.


Thunderbird version 91.11.0

Asked by Adam Kimber 6 days ago

Answered by Adam Kimber 3 days ago

  • Solved

MP4 files won't work in Firefox

As the title says, I cannot get MP4 files to play in Firefox, which renders several websites unusable. These sites work in Edge just fine, but I cannot get them to work i… (read more)

As the title says, I cannot get MP4 files to play in Firefox, which renders several websites unusable. These sites work in Edge just fine, but I cannot get them to work in my preferred browser. Everything is up to date, and I have all the codecs I could ever need installed, as well as the Windows N Media Feature Pack. The browser has been tested several times in troubleshooting mode, and I've even gone as far as running Windows in safe mode with networking to try to isolate the issue. I cannot get it to work at all. This is the 2nd device I've had this issue on, and it's driving me up a wall.

Any help or advice would be greatly appreciated.

Firefox 103.0 (64-bit) Windows 10 Pro N 21H2 19044.1865

Asked by natas.hastings 1 week ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 6 days ago

  • Solved

Thunderbird Crash on initialization WIN10 + Norton Security Ultra

Hello folks ! I've long time having issues to start mozilla thunderbird on my notebook. It's win10 home single language + norton security ultra. I tried to run "thunderbi… (read more)

Hello folks !

I've long time having issues to start mozilla thunderbird on my notebook. It's win10 home single language + norton security ultra. I tried to run "thunderbird -safe-mode" and disable extensions and themes but it didn't worked.

Any light at and of this tunnel ? I'll try to follow here and fix it. Thanks for all attention guys.

Last fail until this message : Crash ID: bp-011d857a-7815-466b-b93e-2a10f0220731

Asked by rodrigo.m.martins 1 week ago

Answered by rodrigo.m.martins 5 days ago