• Solved

Address book empty after update to v91 - mab -> sqlite problem?

Hi, I had to update from an older version of TB to the latest due to the gmail security changes. I had an security/authentication issue that was brilliantly solved by a c… (read more)

Hi,

I had to update from an older version of TB to the latest due to the gmail security changes. I had an security/authentication issue that was brilliantly solved by a contributor here.

I have now realised that the update caused another problem ... my address book is empty. I have been doing much searching and reading about this and it seems that the problem is that there was a failure to convert the old .mab address file to the new .sqlite address file that the newer TB version uses. What I could not really find is the definitive answer.

I do not have any .mab.bak files in my profile folder. I have:

  • abook.mab(44KB and filled with addresses)
  • abook.sqlite (256KB and filled with zeros)
  • history.mab (77KB and filled with addresses)
  • history.sqlite (256KB and filled with zeros)

From what I read, the option open to me is to downgrade TB (all the others appear to rely on the .mab.bak files), export the address book, upgrade TB again and then import the exported address book. What I'm hoping is that someone here know a simpler way in which I can get the new TB to convert or "see" the old .mab file.

Many thanks.

Asked by thegoodguy 2 hours ago

Answered by david 2 hours ago

  • Solved

Local Folder order

A few versions of Thunderbird back, I could easily change the order of Local Folders by pressing down with the left mouse button and sliding the folder to the desired pos… (read more)

A few versions of Thunderbird back, I could easily change the order of Local Folders by pressing down with the left mouse button and sliding the folder to the desired positions.

Now I can no longer do this.

Re-ordering local folders alphabetically would be helpful too.

Suggestions, please.

Asked by ewpoole 22 hours ago

Answered by david 21 hours ago

  • Solved

Extremely slow start-up(Win10)

The browser takes extremely long time to start-up. Task manager shows that it's trying to pull some 200mbs of data at the rate of 0.5mb\s or less. RAM is fine. HDD is old… (read more)

The browser takes extremely long time to start-up. Task manager shows that it's trying to pull some 200mbs of data at the rate of 0.5mb\s or less. RAM is fine. HDD is old, but recently defragmented and, outside of <this> particular issue - it's not a problem. System is dusty, but system is system. For some reason virtually any other program launches more or less just fine. A particularly heavy game can pull gigabytes of data in about the same time that Firefox is bottlenecked to kilobyte speed.

It's not a conflict of start-ups, I have only the driver necessities in there. it's not a windows start-up issue, the browser can take as much time even a minute after windows is loaded. It's not a (anti)virus. Because I don't use either. It's not some 15 year old Celeron trying to handle W10, FX8320 should be able to handle opening a web browser. It's not a ton of extensions, and it's not even Firefox accounting, it happened before I registered. From extensions it's only ublock origin and VPN.

My personal three guesses are:

-More than 3-5 tabs on average, but, last I checked, the tabs aren't loaded upon start-up. And power users have sessions of dozens of tabs. -100-200 bookmarks. Again, not sure how hard is it to read a text data, unless it also has to load some thumbnails or icons or whatever. -Software aging.(Latest stable firefox, updates are on, and it has been running far less than this 4 year old system)

Reinstalling the system isn't a solution. Nor is reinstalling Firefox. Nor is dumping bookmarks, because otherwise why bookmark them. I'd just like to know why is Firefox limited to kilobyte speed of initial page loading. It can't be a damaged HDD cluster, otherwise I'd feel it outside of start-up.

With my limited knowledge of PC - it's usually a random read issue. Because like every memory benchmarks(HDD and RAM) can show hysterical speeds when loading\copying some 50gigs of a single file, if it's a few hundreds of thousands of small files - it becomes random and tanks. But what I don't understand why does Firefox have THAT much clutter? Is it really the bookmarks?

Asked by Wirxaw 23 hours ago

Answered by Wirxaw 6 hours ago

  • Solved

Anyone else lose Dashlane with every Firefox update?

Seems as if Firefox is updating every other day lately. I have Dashlane on my tool bar, and it seems to freeze/disable after every update. When I open Dashlane separate… (read more)

Seems as if Firefox is updating every other day lately. I have Dashlane on my tool bar, and it seems to freeze/disable after every update. When I open Dashlane separately in the browser and log in, it congratulates me on installing it on a new device. What is Firefox changing with its updates that makes my computer look different to Dashlane? I cannot find the Dashlane version running but I do have it on automatically update.

Asked by shubunkinarts 1 day ago

Answered by shubunkinarts 2 hours ago

  • Solved

Fresh installed firefox overwritten my old sync

Hey everyone. I decided to make a fresh windows install, and when i installed firefox as allways i logged in. Normally when i have logged in on a fresh installation of fi… (read more)

Hey everyone.

I decided to make a fresh windows install, and when i installed firefox as allways i logged in.

Normally when i have logged in on a fresh installation of firefox it startes with the sync and getting all my old booksmarks, add-ons, passwords etc. but this time i didn't.

I thought that was weird but didn't pay mind to it, i thought i might have needed some time to sync. After 4 hours nothing has happended yet.

things i have tried:

  • Pressing Sync now under my profile
  • Pressing sync now under settings
  • Going to help - more techinical information - Databasen Places - Confirm integrety

The result was:

> Task: checkIntegrity + The places.sqlite database is sane + The favicons.sqlite database is sane > Task: invalidateCaches + The caches have been invalidated > Task: checkCoherence + The database is coherent > Task: expire + Database cleaned up > Task: originFrecencyStats + Recalculated origin frecency stats > Task: vacuum + Initial database size is 5120KiB + The database has been vacuumed + Final database size is 5120KiB > Task: stats + Places.sqlite size is 5120KiB + Favicons.sqlite size is 5120KiB + pragma_user_version is 66 + pragma_page_size is 32768 + pragma_cache_size is -2048 + pragma_journal_mode is wal + pragma_synchronous is 1 + History can store a maximum of 112348 unique pages + Table moz_origins has 24 records + Table moz_places has 139 records + Table moz_historyvisits has 157 records + Table moz_inputhistory has 1 records + Table moz_bookmarks has 13 records + Table moz_bookmarks_deleted has 0 records + Table moz_keywords has 0 records + Table sqlite_sequence has 1 records + Table moz_anno_attributes has 2 records + Table moz_annos has 6 records + Table moz_items_annos has 0 records + Table moz_meta has 7 records + Table moz_places_metadata has 0 records + Table moz_places_metadata_search_queries has 0 records + Table moz_places_metadata_snapshots has 0 records + Table moz_places_metadata_snapshots_extra has 0 records + Table moz_places_metadata_snapshots_groups has 0 records + Table moz_places_metadata_groups_to_snapshots has 0 records + Table moz_session_metadata has 0 records + Table moz_session_to_places has 0 records + Table moz_previews_tombstones has 0 records + Table sqlite_stat1 has 15 records + Pages sequentiality: 100 + sqlite_schema: 32KiB (1.9%), 30.1% eff. + moz_origins: 32KiB (1.9%), 2.5% eff. + sqlite_autoindex_moz_origins_1: 32KiB (1.9%), 2.3% eff. + moz_places: 32KiB (1.9%), 93.5% eff. + moz_historyvisits: 32KiB (1.9%), 10.3% eff. + moz_inputhistory: 32KiB (1.9%), 0.1% eff. + sqlite_autoindex_moz_inputhistory_1: 32KiB (1.9%), 0.1% eff. + moz_bookmarks: 32KiB (1.9%), 2.3% eff. + moz_bookmarks_deleted: 32KiB (1.9%), 0% eff. + sqlite_autoindex_moz_bookmarks_deleted_1: 32KiB (1.9%), 0% eff. + moz_keywords: 32KiB (1.9%), 0% eff. + sqlite_autoindex_moz_keywords_1: 32KiB (1.9%), 0% eff. + sqlite_sequence: 32KiB (1.9%), 0.1% eff. + moz_anno_attributes: 32KiB (1.9%), 0.2% eff. + sqlite_autoindex_moz_anno_attributes_1: 32KiB (1.9%), 0.2% eff. + moz_annos: 32KiB (1.9%), 1.9% eff. + moz_items_annos: 32KiB (1.9%), 0% eff. + moz_meta: 32KiB (1.9%), 0.8% eff. + moz_places_metadata: 32KiB (1.9%), 0% eff. + moz_places_metadata_search_queries: 32KiB (1.9%), 0% eff. + sqlite_autoindex_moz_places_metadata_search_queries_1: 32KiB (1.9%), 0% eff. + moz_places_metadata_snapshots: 32KiB (1.9%), 0% eff. + moz_places_metadata_snapshots_extra: 32KiB (1.9%), 0% eff. + moz_places_metadata_snapshots_groups: 32KiB (1.9%), 0% eff. + moz_places_metadata_groups_to_snapshots: 32KiB (1.9%), 0% eff. + moz_session_metadata: 32KiB (1.9%), 0% eff. + sqlite_autoindex_moz_session_metadata_1: 32KiB (1.9%), 0% eff. + moz_session_to_places: 32KiB (1.9%), 0% eff. + moz_previews_tombstones: 32KiB (1.9%), 0% eff. + sqlite_stat1: 32KiB (1.9%), 2.4% eff. + moz_places_url_hashindex: 32KiB (1.9%), 5.6% eff. + moz_places_hostindex: 32KiB (1.9%), 10% eff. + moz_places_visitcount: 32KiB (1.9%), 3.1% eff. + moz_places_frecencyindex: 32KiB (1.9%), 3.5% eff. + moz_places_lastvisitdateindex: 32KiB (1.9%), 6.3% eff. + moz_places_guid_uniqueindex: 32KiB (1.9%), 8.1% eff. + moz_places_originidindex: 32KiB (1.9%), 3.4% eff. + moz_historyvisits_placedateindex: 32KiB (1.9%), 8.3% eff. + moz_historyvisits_fromindex: 32KiB (1.9%), 3.8% eff. + moz_historyvisits_dateindex: 32KiB (1.9%), 7.3% eff. + moz_bookmarks_itemindex: 32KiB (1.9%), 0.4% eff. + moz_bookmarks_parentindex: 32KiB (1.9%), 0.4% eff. + moz_bookmarks_itemlastmodifiedindex: 32KiB (1.9%), 0.7% eff. + moz_bookmarks_dateaddedindex: 32KiB (1.9%), 0.6% eff. + moz_bookmarks_guid_uniqueindex: 32KiB (1.9%), 0.8% eff. + moz_keywords_placepostdata_uniqueindex: 32KiB (1.9%), 0% eff. + moz_annos_placeattributeindex: 32KiB (1.9%), 0.2% eff. + moz_items_annos_itemattributeindex: 32KiB (1.9%), 0% eff. + moz_places_metadata_placecreated_uniqueindex: 32KiB (1.9%), 0% eff. + moz_places_metadata_referrerindex: 32KiB (1.9%), 0% eff. + moz_places_metadata_snapshots_pinnedindex: 32KiB (1.9%), 0% eff. + moz_places_metadata_snapshots_extra_typeindex: 32KiB (1.9%), 0% eff. > Task: _refreshUI

I have to many things i would like to recover... this have never been an issue before? Do anyone have some tips?

Asked by oliver.veile 1 day ago

Answered by Seburo 1 day ago

  • Solved

Issue accessing specific URLs on a single website, Ancestry.com. Same URLs can be accessed easily on other browsers

Using Ancestry.com for genealogical research. The option exists to view other trees with comparable information. Works in Chrome, Vivaldi and Opera. Works in Firefox Deve… (read more)

Using Ancestry.com for genealogical research. The option exists to view other trees with comparable information. Works in Chrome, Vivaldi and Opera. Works in Firefox Developer. Will not work in FF 100.0.2. I've tried the usual troubleshooting - safe mode, enabling/disabling DNSPrefetch. Example URL http://trees.ancestry.com/pt/PersonMatch.aspx?tid=44861136&pid=162378642007&src=m which should display snapshots of other trees containing the same people. Only on Firefox, I am redirected to my homepage on the website. I have read of others having the same problem. Any fix suggestions? Thanks.

Asked by confidential48 1 day ago

Answered by Terry 1 day ago

  • Solved

Can't get Gmail to install on Thunderbird

I have a Windows 11 original OS on my PC computer. I can install Thunderbird and it recognises my MS Hotmail Account and sets it up as normal. When I attempt to set up … (read more)

I have a Windows 11 original OS on my PC computer. I can install Thunderbird and it recognises my MS Hotmail Account and sets it up as normal. When I attempt to set up my gmail account I get the following error message: "Unable to log in at server. Probable wrong configuration, username or password." As far as I can tell all the details are correct. Anyone able to give me an idea how to get this working.

Asked by Bob's Laptop 1 day ago

Answered by Stans 1 day ago

  • Solved

viewing VTS Videos filmed on my viedo camera

I saved a group of VTS Videos on FireFox several years ago. These were saved automatically as a VOB file by FireFox programme. I cannot open and view the videos. I can … (read more)

I saved a group of VTS Videos on FireFox several years ago. These were saved automatically as a VOB file by FireFox programme. I cannot open and view the videos.

I can view a heading VIDEO TS and can download the files.  VTS_20_1 109,879 KB is one of them, saved as a VOB file under the heading "TYPE".

I was on windows 10 and could not open the videos and am now on Windows 11. Can you help please. Thank you Brian Worsfold

Asked by orewa.brian1941 1 day ago

Answered by James 1 day ago

  • Solved

Any time I move my Samsung phone (without even passing security fingerprint) a message box appears then quickly disappears until moving the phone again

Cannot take screenshot of problem (pop up ms from Amazon via Firefox) . . as soon as I pick up the phone or attempt any action whatsoever, the message box disappears. An… (read more)

Cannot take screenshot of problem (pop up ms from Amazon via Firefox) . . as soon as I pick up the phone or attempt any action whatsoever, the message box disappears. And since I have a fingerprint access option on, the moment my finger touches the screen for full access there is no record of the message for screen capture. Also, if I do nothing, the screen goes black (normal, with time/date etc visible) within a few seconds after the message appears . . though it is waiting for me to touch the screen at which time it reappears again for a few seconds. So it is pick up the phone . . trigger motion detection . . message box appears . . wait a couple of seconds . . black screen . . touch or pick up the phone . . message box . . black screen etc. I can of course do the fingerprint scan and have full phone features, but the preliminary nag "box message" all the time bugs the hell out of me. In the text of my "complaint" I quoted what the message says, it is not from Firefox but does have a tiny Firefox logo upper left. The small rectangular window also has a left/right "full return" arrow (grayed out each one) with a black "pause" button in between the two arrows, and it is not grayed out. However nothing happens if I touch it. In very small print under the main text (first few words of my Amazon review) is a link to the Amazon page where I posted a review of a product. The message itself that I refer to is NOT from Firefox, but is comprised of the first few words of my review headline (not all of it but most) on the Amazon product comment review page. So even though the "content" of the unwanted message is from Amazon, the Firefox logo nevertheless appears (very tiny) in the upper left of the rectangular window, so it appears to be a composite error interaction between Firefox and Amazon. How to tell Firefox to stop posting it? Or how to tell Amazon that their software is somehow involved? I haven't a clue . . ! This is a re-written complaint . . the original one resulted in an email request from "Seburo" who asked for a screenshot, but did not provide a return email address that functioned. So I am posting here a second time, thanks.

Asked by richloomis 1 day ago

Answered by Seburo 1 day ago

  • Solved

Old themes

Hi there! My Firefox crashed for some reason and I decided to re-install it. Prior to re-installing I had an older theme from older versions of Firefox installed. It was… (read more)

Hi there!

My Firefox crashed for some reason and I decided to re-install it. Prior to re-installing I had an older theme from older versions of Firefox installed. It was the pink one of the themes you could choose from the "Application menu" (literal translation from German, the system language I'm using). With the new version installed, I somehow cannot find the old themes anymore. I was wondering if there could be any way of using the old themes in the new version? Thank you for your time in reading this request.

Sincerely, Nikola

Asked by dj111niko 1 day ago

Answered by Terry 1 day ago

  • Solved

Facebook sound alerts

On the messenger thing on facebook I'm not getting sound alerts when someone sends me a message. It works with the chrome browser though, so it won't be settings on face… (read more)

On the messenger thing on facebook I'm not getting sound alerts when someone sends me a message. It works with the chrome browser though, so it won't be settings on facebook. Any settings anywhere I can change?

Asked by EyesShiningAngrily 1 day ago

Answered by EyesShiningAngrily 1 day ago

  • Solved

Widevine plugin creashes all streaming sites

For the past week, when I login any streaming services (Netflix, Hulu, etc) I get a message "Gah, your tab just crashed". After going through every add-on and plugins I f… (read more)

For the past week, when I login any streaming services (Netflix, Hulu, etc) I get a message "Gah, your tab just crashed". After going through every add-on and plugins I found that 'Widevine Content Decryption Module provided by Google Inc' causes this. Disabling widevine allows the tabs to load but then I get a request to enable DRM to play the videos and if I do it just enables widevide again and the tab crashes. I never had this issue before. Is there a different plugin I can use or a way around the DRM request? Widevine version is the latest is updated.

Asked by afaam 1 day ago

Answered by cor-el 1 day ago

  • Solved

Using passwork manager in version 91

I have just installed version 91. I did it after using version 38 to import some old Outlook files and to add details of my accounts. That worked and then I upgraded. t… (read more)

I have just installed version 91. I did it after using version 38 to import some old Outlook files and to add details of my accounts. That worked and then I upgraded. the folders are there and the accounts but when I check the email it wants the password each time. I have checked the "use password manager" box but nothing happens - nothing gets stored. Do I have to do something different? (Maybe this is an issue as I see one or two others have similar problems)

Asked by agreeman 1 day ago

Answered by Matt 1 day ago

  • Solved

Update to foxfire and logins and passwords are gone and I cannot add them back in

Two day ago the update wiped out my logins and passwords but not bookmarks I added them from google but they do not save I have reinstalled current an past versions but … (read more)

Two day ago the update wiped out my logins and passwords but not bookmarks I added them from google but they do not save I have reinstalled current an past versions but it will not hold any logins or passwords in memory

[email removed from public]

Asked by jaysea5413 1 day ago

Answered by cor-el 22 hours ago

  • Solved

Thunderbird

I am receiving notifications when new mail arrives but they don't appear in my inbox

Asked by dgrindrod 2 days ago

Answered by david 1 day ago