Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Ohjelman turvallisuuskomponentin alustaminen ei onnistunut

  • 1 reply
  • 1 has this problem
  • 244 views
  • Last reply by cor-el

more options

Selainta avatessa näytölle ilmestyy pieni ikkuna, jossa lukee:

"Huomio

  Ohjelman turvallisuuskomponentin alustaminen ei onnistunut. Todennäköisin syy ovat tiedostot ohjelman profiilikansiossa. Tarkista, ettei tässä kansiossa ole luku- tai kirjoitussuojauksia, tai ettei kiintolevysi ole lähes täynnä. On suositeltavaa, että suljet ohjelman ja korjaat ongelman. Jos jatkat tätä istuntoa, ohjelma saattaa käyttäytyä virheellisesti, kun käytät turvallisuusominaisuuksia."

Tämän viestin jälkeen selain aukeaa ja tulee sivun lataamisvirhe.

"Odottamaton vastaus palvelimelta Firefox ei osaa keskustella palvelimen kanssa.

-Tarkista, että tietokoneelle on asennettu Mozillan Personal Security Manager.
 -Virhe voi johtua palvelimen epästandardeista asetuksista."

En pääse nettiä selaamaan ja mitkään ominaisuudet eivät tunnu toimivan. Pystyn Ohje-valikosta tutkimaan "Tietoja ongelmatilanteisiin"-kategoriaa, mutta mitään ei pitäisi olla vialla. Kaikki tämä tapahtui eräänä iltana kun olin asentanut koneeseen Windowsin päivitykset. Kone uudelleenkäynnistyi ja kun yritin avata selaimen, kyseinen virhe ilmaantui. Ihmettelen suuresti mitä tai miten näin tapahtui. Firefoxini oli todella uutta versiota, mutta ei ihan uusin. Yritin uudelleenasentaa selainta, mutta sama virhe oli yhä voimassa uudelleenasennuksenkin jälkeen.

Ohjelman profiilikansiota tutkiessani en löytänyt mitään normaalista poikkeavaa. Käytössäni on Windows XP Professional Versio 2002 Service Pack 3:lla.

Selainta avatessa näytölle ilmestyy pieni ikkuna, jossa lukee: "Huomio Ohjelman turvallisuuskomponentin alustaminen ei onnistunut. Todennäköisin syy ovat tiedostot ohjelman profiilikansiossa. Tarkista, ettei tässä kansiossa ole luku- tai kirjoitussuojauksia, tai ettei kiintolevysi ole lähes täynnä. On suositeltavaa, että suljet ohjelman ja korjaat ongelman. Jos jatkat tätä istuntoa, ohjelma saattaa käyttäytyä virheellisesti, kun käytät turvallisuusominaisuuksia." Tämän viestin jälkeen selain aukeaa ja tulee sivun lataamisvirhe. "Odottamaton vastaus palvelimelta Firefox ei osaa keskustella palvelimen kanssa. -Tarkista, että tietokoneelle on asennettu Mozillan Personal Security Manager. -Virhe voi johtua palvelimen epästandardeista asetuksista." En pääse nettiä selaamaan ja mitkään ominaisuudet eivät tunnu toimivan. Pystyn Ohje-valikosta tutkimaan "Tietoja ongelmatilanteisiin"-kategoriaa, mutta mitään ei pitäisi olla vialla. Kaikki tämä tapahtui eräänä iltana kun olin asentanut koneeseen Windowsin päivitykset. Kone uudelleenkäynnistyi ja kun yritin avata selaimen, kyseinen virhe ilmaantui. Ihmettelen suuresti mitä tai miten näin tapahtui. Firefoxini oli todella uutta versiota, mutta ei ihan uusin. Yritin uudelleenasentaa selainta, mutta sama virhe oli yhä voimassa uudelleenasennuksenkin jälkeen. Ohjelman profiilikansiota tutkiessani en löytänyt mitään normaalista poikkeavaa. Käytössäni on Windows XP Professional Versio 2002 Service Pack 3:lla.

All Replies (1)

more options

Try to rename the cert8.db file in the Firefox profile folder to cert8.db.old or delete the cert8.db file to remove intermediate certificates that Firefox has stored.

If that helped to solve the problem then you can remove the renamed cert8.db.old file. Otherwise you can rename (or copy) the cert8.db.old file to cert8.db to restore the previous intermediate certificates. Firefox will automatically store intermediate certificates when you visit websites that send such a certificate.

If that didn't help then remove or rename secmod.db (secmod.db.old) as well.

You can use this button to go to the Firefox profile folder:

  • Help > Troubleshooting Information > Profile Directory: Show Folder