Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Intermittent problems with video playing

  • 5 replies
  • 1 has this problem
  • Last reply by strafy

more options

Recently I installed an upgrade and since then I can't play youtube videos embeded on pages or straight from youtube. I get the message: 'Did Not Connect: Potential Security Issue

Firefox detected a potential security threat and did not continue to www.youtube.com because this website requires a secure connection.

What can you do about it?

www.youtube.com has a security policy called HTTP Strict Transport Security (HSTS), which means that Firefox can only connect to it securely. You can’t add an exception to visit this site.'

I also can't play videos from an online course I have been doing for weeks and a webinar series but at the beginning of the webinar series a few days ago I could. I'm now getting the message: "The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported."

I'm having to use Chrome to access all these things and I hate Chrome. I'm not tech savy so please help.

All Replies (5)

more options

I recommend you see this solution provided by jscher2000 in a previously asked question: Every website returns "Your connection is not secure"

Modified by strafy

Helpful?

more options

Thank you for replying. The problem and the suggested answer are too complex for me. I'll have to wait until the weekend when I can ask my children about it. The fact that I'm having the same problem on Safari but not on Chrome also confuses me. Maybe it's not just a Firefox problem?

Helpful?

more options

By any chance, are you using any security software such as Avast antivirus?

Since you mentioned Safari is also having problems, you may want to try changing your antivirus settings or disable it.

Helpful?

more options

Hi, I have Avast Premium Security and Avast SecureLine VPN, both of which I've had for some time when I didn't have this problem. I also had Avast AntiTrack but the subscription has expired recently: started January 2021 and I've only had video playing problems for about a week or less.

Helpful?

more options

You may want to check and disable Avast's HTTPS scanning option since it intercepts secure connections.

See Troubleshoot Security Error Codes on Secure Websites for Avast

Helpful?

Ask a question

You must log in to your account to reply to posts. Please start a new question, if you do not have an account yet.