Out of office-besked

Du kan få sendt et automatisk svar, når du modtager mails. Det kan fx bruges til at sende en out of office-besked, når du er væk fra computeren, eller når du er på ferie.

Bemærk, at det kun virker, når din computer er tændt og Thunderbird kører! Og bemærk også, at det måske ikke er smart at fortælle alle, at du er på ferie.

Nedenfor finder du en trin for trin-guide til at konfigurere Thunderbird til at sende out of office-beskeder, men tjek først, om din mailudbyder tilbyder funktionen ved at logge ind på din konto via webmail. Opsætter du beskeden hos mailudbyderen, behøver din computer ikke stå tændt.

Opret en ny mail, skriv det ønskede svar, og angiv en passende emnelinje, fx Out of office. Klik på menuen Filer. Klik på Gem som, og klik så på Skabelon.

Nu skal du oprette et filter, der udløser en handling, når Thunderbird modtager en mail.

• Klik på menuen Funktioner, og klik så på Meddelelsesfiltre.
  • Vælg den ønskede mailkonto i rullemenuen Filtre for:.
  • Klik på knappen Ny….
  • Angiv et filternavn, fx Out of office.
  • Vælg Fra i den første rullemenu.
  • Vælg indeholder i den næste rullemenu.
  • Skriv @ i det efterfølgende tekstfelt.
Bemærk: Alle mailadresser indeholder normalt et @ i fra-adressen, så filtret vil fange alle almindelige mails. Du kan også oprette filtre, der afsender bestemte svar til bestemte personer. Skriver du i stedet din mors mailadresse i feltet, vil den valgte skabelon blive sendt, når du modtager mails fra din mor.
  • Vælg Besvar med skabelon i den første rullemenu under Udfør disse handlinger:.
  • Vælg den ønskede skabelon, fx Out of office, i den næste rullemenu.
  • Klik på knappen OK for at afslutte.

Du kan slå filtret fra og til med et flueben i filteroversigten. Husk, at det kun virker, når computeren er tændt og Thunderbird kører!