Plug-ins gebruiken voor het afspelen van geluid, video, spellen en meer

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Vanaf Firefox-versie 52 is de ondersteuning voor alle NPAPI-plug-ins behalve Adobe Flash stopgezet. Zie dit artikel voor details.

Plug-ins zijn add-ons voor Firefox die internetinhoud beheren die Firefox van zichzelf niet kan verwerken. Dit artikel beschrijft hoe u plug-ins in Firefox kunt gebruiken en beheren.

Wat zijn plug-ins?

Een plug-in is een stukje software dat internetinhoud beheert die Firefox van zichzelf niet kan verwerken. Hieronder vallen doorgaans gepatenteerde formaten voor video, audio, onlinespellen, presentaties en meer. Plug-ins worden gemaakt en verspreid door andere bedrijven.

Populaire plug-ins

Bekijk deze artikelen voor instructies over het installeren, gebruiken en oplossen van problemen met plug-ins in Firefox:

Noot: de 64-bits versie van Firefox herkent en ondersteunt alleen de Adobe Flash- en Microsoft Silverlight-NPAPI-plug-ins.

Plug-ins bijwerken

Bezoek de website van de plug-in om updates ervoor te vinden. Bij plug-ins is code betrokken die door andere partijen is geschreven, dus het is belangrijk uw plug-ins up-to-date te houden. Een beveiligingslek in een geïnstalleerde plug-in kan uw privacy aantasten.

Plug-ins beheren

Om te zien welke plug-ins u hebt geïnstalleerd:

1. Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Add-ons en thema’s en kies Plug-ins.

Om een plug-in uit te schakelen selecteert u deze in de lijst en kiest u Nooit activeren. Het uitschakelen van een plug-in zal de plug-in deactiveren zonder deze te de-installeren. Kies Altijd activeren om de plug-in weer in te schakelen.

Plug-ins de-installeren

• Bezoek het bovenstaande artikel dat overeenkomt met de plug-in die u wilt de-installeren voor instructies.
  • Voor instructies over het handmatig de-installeren van een plug-in, zie Handmatig een plug-in de-installeren.

Probleemoplossing

Als u problemen met Firefox ervaart, kunnen deze worden veroorzaakt door een plug-in of combinatie van plug-ins. Voor hulp over het vaststellen van problemen met plug-ins, zie Problemen met plug-ins zoals Flash of Java oplossen om bekende problemen met Firefox te verhelpen.