De Silverlight-plug-in gebruiken om geluid en video af te spelen

Microsoft Silverlight is een plug-in die door sommige websites wordt gebruikt voor het weergeven van multimedia-inhoud. Dit artikel beschrijft hoe u kunt controleren of u Silverlight hebt geïnstalleerd, en zo niet, hoe u het kunt installeren.

Controleren op aanwezigheid van Silverlight

Bezoek de Silverlight-installatiepagina bij Microsoft om vast te stellen of u de Silverlight-plug-in hebt geïnstalleerd.

Als Silverlight is geïnstalleerd, zult u een melding zien die uw versie van Silverlight bevat.

Silverlight installeren

Als u Silverlight niet hebt geïnstalleerd, volg dan de instructies op de pagina Gedetailleerde installatie-instructies voor Silverlight bij Microsoft.

Als u Silverlight niet hebt geïnstalleerd, volg dan de instructies op de Moonlight-installatiepagina bij Go-Mono.com. Moonlight is een opensource-implementatie van Microsoft Silverlight voor Unix-gebaseerde systemen.

Silverlight de-installeren

Volg de instructies op de pagina Silverlight verwijderen bij Microsoft om Silverlight te de-installeren.

Voor het de-installeren van een plug-in, zie Handmatig een plug-in de-installeren.

Silverlight is geïnstalleerd maar werkt niet

Mozilla blokkeert oudere versies van Silverlight, waardoor websites zoals Netfix een melding weergeven waarin wordt gevraagd of u Silverlight wilt installeren. Werk uw installatie van Silverlight bij naar de meest recente versie via de Silverlight-installatiepagina van Microsoft om dit te verhelpen.

In sommige gevallen is het probleem hierdoor niet verholpen en dient u de Silverlight-plug-in handmatig in te schakelen:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop FirefoxKlik in de menubalk op het menu ExtraKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en klik daarna op Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend. Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.

2. Selecteer het paneel Plug-ins in het tabblad Add-onbeheerder.Selecteer het paneel Plug-ins in het tabblad Add-onbeheerder.
  3. Zoek naar Silverlight in de lijst van plug-ins en klik op de bijbehorende knop Inschakelen.

In sommige gevallen is het probleem hierdoor niet verholpen en dient u de Silverlight-plug-in handmatig te activeren:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop FirefoxKlik in de menubalk op het menu ExtraKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en klik daarna op Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend. Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.

2. Selecteer het paneel Plug-ins in het tabblad Add-onbeheerder.Selecteer het paneel Plug-ins in het tabblad Add-onbeheerder.
  3. Zoek naar Silverlight in de lijst van plug-ins en selecteer Altijd activeren in het bijbehorende vervolgkeuzemenu.

Deel dit artikel: http://mzl.la/Nn3FPc