Send anonyme data om brugen af Firefox til Android

Denne artikel kan være forældet.

Der er foretaget en vigtig ændring i den engelske artikel, som denne er baseret på. Indtil denne side er opdateret, kan du måske få nytte af denne artikel: Send usage data on Firefox mobile browsers

Firefox til Android, Firefox til iOS, Firefox Focus og Firefox Klar indsamler data om installation og afinstallation ved hjælp af tredjeparts sporingsværktøjet adjust. Dette hjælper Mozilla med at bestemme oprindelsen af installationen ved at besvare spørgsmålet: "Installerede brugeren af denne enhed programmet i forbindelse med en bestemt reklamekampagne fra Mozilla?"

Sporingsværktøjet består af et software development kit (SDK), som er indbygget i Firefox, og af en dataindsamlende internettjeneste, som drives af det tyske firma adjust GmbH. SDK'et fra adjust har åben kildekode, og er forsynet med en MIT-licens (se github repository). Du kan læse mere om adjust på webstedet https://docs.adjust.com.

Hvilke data indsamles og sendes til adjust?

Ved en ny installation sender programmet anonyme data til adjusts server. Dataene beskriver, hvordan programmet blev hentet, fx om det blev hentet direkte fra App Store/Google Play, eller om det blev hentet i forbindelse med en markedsføringskampagne. Dataene indeholder et eventuelt markedsførings-ID, en IP-adresse, et tidsstempel, land, sprog, styresystem og app-version.

Firefox til Android, Firefox til iOS, Firefox Focus og Firefox Klar vil også indimellem sende anonyme data om, hvor ofte appen bruges. Disse data indeholder kun oplysninger om, hvorvidt appen har været aktiv for nylig og hvornår, de indeholder ikke oplysninger om, hvilke funktioner i appen der er blevet brugt.

Firefox til Android, Firefox til iOS, Firefox Focus og Firefox Klar vil også rapportere, hvilke funktioner i programmet der bruges. Programmet vil sende en anonym rapport, der indeholder oplysning om brug af specifikke filtre, og hvor mange gange der trykkes på knapperne til søgning, browsing og sletning. Dette er beskrevet mere teknisk i Github-artiklen Install and event tracking with the Adjust SDK.

Du kan deaktivere denne indsamling og afsendelse af data i indstillingerne:
  • Firefox til iOS: Tryk på menuknappen nederst på skærmen, og tryk så på indstillingsikonet. (Du skal måske først stryge til venstre). Slå kontakten ud for Send anonyme brugs-data fra.
  • Firefox til Android: Tryk på menuknappen (enten nederst på skærmen på nogle enheder eller i det øverste højre hjørne af browseren) , og tryk så på Indstillinger (du skal muligvis først trykke på Flere) . Tryk på Privatliv, og fjern så fluebenet ud for Firefox sundhedsrapport.
  • Firefox Focus og Firefox Klar: Tryk på knappen til indstillinger øverst til højre på skærmen. Du skal muligvis trykke på knappen Erase først. Slå kontakten ud for Send Anonymous Usage Data fra.