Bladwijzerwerkbalk - Uw favoriete websites boven in het Firefox-venster weergeven

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

De bladwijzerwerkbalk van Firefox biedt snelle toegang tot veelgebruikte bladwijzers. Dit artikel beschrijft hoe u de bladwijzerwerkbalk kunt gebruiken en hoe u deze kunt verbergen.

bookmarks toolbar 57

Zie voor meer informatie over bladwijzers het artikel Bladwijzers in Firefox.

De bladwijzerwerkbalk tonen of verbergen

De bladwijzerwerkbalk wordt standaard getoond op de Nieuw-tabbladpagina, maar u kunt hem ook op alle pagina’s tonen of hem verbergen. Om de bladwijzerwerkbalk te tonen of verbergen:

1. Klik op de menuknop De afbeelding ‘Fx57menu’ bestaat niet. en kies Aanpassen….
  2. Klik op de knop Werkbalken aan de onderkant van het scherm.
  3. Klik op Bladwijzerwerkbalk om dit te selecteren. Verwijder het vinkje ernaast om de werkbalk uit te zetten.
    bookmark toolbar on 57Fx84CustomizeToolbars-win-Old
  1. Klik op de menuknop De afbeelding ‘Fx57menu’ bestaat niet. en kies Aanpassen….
  2. Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik vervolgens op Meer hulpmiddelen en selecteer Werkbalk aanpassen…
  3. Klik op de knop Werkbalken onderin het scherm.
    Fx85BetaCustomizeToolbars-win
  4. Ga naar het menu Bladwijzerwerkbalk en kies een van deze instellingen:
    • Altijd tonen toont de bladwijzerwerkbalk op alle pagina’s.
    • Nooit tonen verbergt hem op alle pagina’s.
    • Alleen op nieuw tabblad tonen toont de bladwijzerwerkbalk alleen op de nieuw-tabbladpagina.
  5. Klik op Gereed.
Tip: een andere manier om de bladwijzerwerkbalk te tonen of te verbergen is door met uw rechtermuisknop op een lege plek op de tabbladenbalk bovenin het Firefox-venster te klikken, Bladwijzerwerkbalk in het contextmenu te selecteren en uw voorkeursinstelling te kiezen.
  1. Klik in de menubalk van Firefox bovenin uw scherm op Beeld.
  2. Ga naar het menu Werkbalken en selecteer Bladwijzerwerkbalk.
  1. Klik in de menubalk van Firefox bovenin uw scherm op Beeld.
  2. Ga naar het menu Werkbalken en selecteer Bladwijzerwerkbalk.
    Fx85Mac-View-Toolbars-Bookmarks
  3. Kies een van deze instellingen:
    • Altijd tonen toont de bladwijzerwerkbalk op alle pagina’s.
    • Nooit tonen verbergt de werkbalk op alle pagina’s.
    • Alleen op nieuw tabblad tonen toont de bladwijzerwerkbalk alleen op de nieuw-tabbladpagina.
Noot: u kunt ook het menu Aanpassen gebruiken om de bladwijzerwerkbalk te tonen of te verbergen. Klik op de menuknop De afbeelding ‘Fx57menu’ bestaat niet., kies Aanpassen…, klik op Werkbalken onderin het scherm en kies een instelling.

De map Andere bladwijzers

Er verschijnt standaard een mappictogram Andere bladwijzers aan het einde van de bladwijzerwerkbalk, als de map Andere bladwijzers in uw bladwijzerbibliotheek bladwijzers bevat. Om deze uit de bladwijzerwerkbalk te verwijderen:

1. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt op een lege plek achteraan de bladwijzerwerkbalk (of op het mappictogram Andere bladwijzers) om het contextmenu te openen.
    Fx91BookmarksToolbarContextMenu
  2. Klik op hetmenu-item Andere bladwijzers tonen om het vinkje te verwijderen.

Om het mappictogram Andere bladwijzers in de bladwijzerwerkbalk later te herstellen, klikt u met uw rechtermuisknophoudt u de control-toets ingedrukt terwijl u klikt op een lege plek achteraan de bladwijzerwerkbalk (of op het pictogram van een dubbele pijl) en klikt u vervolgens op het menu-item Andere bladwijzers tonen om het vinkje weer te plaatsen.

De map Andere bladwijzers

Sommige Firefox-gebruikers kunnen een mappictogram Andere bladwijzers aan het einde van de bladwijzerwerkbalk zien, als de map Andere bladwijzers in de bladwijzerbibliotheek bladwijzers bevat. Hierdoor is het eenvoudiger om in die map opgeslagen bladwijzers te vinden. Als u het mappictogram Andere bladwijzers wilt verwijderen, lees dan De map Andere bladwijzers uit de Bladwijzerwerkbalk verwijderen.

Bladwijzers aan de bladwijzerwerkbalk toevoegen

1. Ga naar de pagina die u aan de bladwijzerwerkbalk wilt toevoegen.
  2. Versleep in de adresbalk het hangslotpictogram Websiteinformatie naar de bladwijzerwerkbalk.
drag to toolbar 57AddBookmarkToolbar
  1. Stel de bladwijzerwerkbalk in op Altijd tonen (zie hierboven), zodat u hem op alle pagina’s kunt zien.
  2. Ga naar de pagina die u aan de bladwijzerwerkbalk wilt toevoegen.
  3. Versleep in de adresbalk het hangslotpictogram naar de bladwijzerwerkbalk.
    AddBookmarkToolbar

U kunt na het toevoegen van bladwijzers de bladwijzerwerkbalk opnieuw instellen op uw voorkeursinstelling.

Bladwijzers op de bladwijzerwerkbalk herschikken

Om de positie van een item om de bladwijzerwerkbalk te wijzigen, versleept u de bladwijzer of map die u wilt verplaatsen naar de gewenste positie terwijl u de muisknop ingedrukt houdt.

rearrage bookmarks bar 57

Werkbalkitems aan de bladwijzerwerkbalk toevoegen

De bladwijzerwerkbalk kan andere items bevatten dan bladwijzers die hieraan zijn toegevoegd. Voor meer informatie, zie Bedieningen, knoppen en werkbalken van Firefox aanpassen.