Add-ons zijn uitgeschakeld of kunnen niet worden geïnstalleerd op Firefox

Dit artikel wurdt net mear ûnderhâlden, dus de ynhâld derfan kin ferâldere wêze.

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Op vrijdag 3 mei 2019 werden we op de hoogte gesteld van een probleem met Firefox dat verhinderde dat bestaande en nieuwe add-ons werden uitgevoerd of werden geïnstalleerd. Onze oprechte excuses voor het ongemak voor mensen die Firefox gebruiken.

Er is een oplossing vrijgegeven beginnend met Firefox-versie 66.0.4. Een update zal automatisch worden uitgerold met de nieuwste fixes, of u kunt de meest recente versie downloaden (momenteel 66.0.5):

Zie https://www.mozilla.org/firefox/66.0.5/releasenotes/66.0.https: //www.mozilla.org/en-US/firefox/66.0.5/releasenotes/ release notes] voor meer informatie.

Hieronder staan bekende problemen en oplossingen voor zaken die mogelijk niet automatisch worden hersteld.

Add-ons verschijnen als Niet-ondersteund of zijn verdwenen uit uw pagina about:addons .

Onder bepaalde omstandigheden kunnen gebruikers die updaten naar Firefox 66.0.4+ sommige van hun add-ons zien verdwijnen (Bug 1549718). De gegevens voor die add-ons gaan echter niet verloren. Het opnieuw installeren van de getroffen add-ons zou de vorige status moeten herstellen:

1. Ga naar https://addons.mozilla.org/firefox/.
  2. Zoek naar uw add-ons en installeer ze afzonderlijk.

Hoofdwachtwoord

Dit is opgelost met Firefox 66.0.5. Dit gedeelte is alleen van toepassing als u 66.0.4 hebt. Zien welke versie van Firefox u gebruikt.

Als u een hoofdwachtwoord hebt dat enige tijd niet is gebruikt, is de correctie in 66.0.4 mogelijk niet van kracht. U kunt dit omzeilen door uw hoofdwachtwoord in te voeren of opnieuw in te stellen.

Als u uw hoofdwachtwoord weet:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer bij Opties Privacy & Beveiliging.
  3. Klik onder de sectie Aanmeldingen en wachtwoorden ,op Opgeslagen aanmeldingen.... Dit vraagt om uw hoofdwachtwoord.
  4. Start Firefox opnieuw nadat u uw hoofdwachtwoord met succes hebt ingevoerd.

Als u uw hoofdwachtwoord niet weet:

1. Volg de instructies bij Reset uw hoofdwachtwoord als u het bent vergeten.
  2. Nadat u het hoofdwachtwoord opnieuw hebt ingesteld, start Firefox opnieuw op.
'Als u uw hoofdwachtwoord opnieuw instelt, worden al uw opgeslagen gebruikersnamen en wachtwoorden verwijderd.'

Container-add-ons

Invoegtoepassingen voor containers worden mogelijk opnieuw ingesteld naar de standaardstatus. Als extensies die de Containers-functionaliteit gebruiken, zoals Multi-accountcontainers en Facebook-container, zijn uitgeschakeld als onderdeel van dit probleem, kunnen verloren gegane gegevens van de site voor containers, evenals verwijderde aangepaste containers die u mogelijk hebt geconfigureerd, niet worden hersteld door deze nieuwe release.

Gegevens die voor Container-invoegtoepassingen verloren kunnen gaan, zijn configuratiegegevens, waardoor containers worden in- of uitgeschakeld en containernamen en pictogrammen. Lokaal opgeslagen gegevens voor de container (cookies en rechten) worden ook beïnvloed (Bug 1549204).

Zie Multi-Account Containers om ze opnieuw in te stellen.

Thema's moeten opnieuw worden ingeschakeld

Instellingen voor thema's worden standaard teruggezet en moeten opnieuw worden ingeschakeld:

1. Bezoek https://addons.mozilla.org/firefox/themes/.
  2. Klik op het thema dat u wilt installeren.
  3. Klik op de knop Thema installeren. Klik op Verwijderen als u van gedachten verandert. Uw wijzigingen worden automatisch toegepast.

Zie Thema’s gebruiken om het uiterlijk van Firefox te wijzigen of Ingebouwde thema’s in Firefox - alternatief voor volledige thema’s voor meer informatie over thema's.

Startpagina en zoeken

Als uw startpagina of zoekinstellingen worden ingesteld door een invoegtoepassing, worden ze teruggezet naar hun standaardinstellingen (Fout 1549192). Om ze terug te zetten:

Startpagina

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Startpagina.
  3. Kies uw gewenste instellingen voor de Startpagina en nieuwe vensters en Nieuwe tabbladen door op het vervolgkeuzemenu naast elke instelling te klikken.
Zie De startpagina instellen voor meer informatie.

Zoeken

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Zoeken.
  3. Kies een standaardzoekmachine en aanvullende zoekmachines.
Zie Uw standaard zoekinstellingen wijzigen in Firefox voor meer informatie.