Søg i Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Jak zjistim originalni (anglickou) chybovou hlasku z web konzole?

more options

Lokalizace Firefoxu se evidente dostala uz do takove faze, ze se resi vetsi a vetsi detaily. Vcetne toho, ze se prekladaji (nejen chybove) vypisy v konzoli. Jak zjistim originalni (anglickou) hlasku, tak aby se to dalo googlit? Ted to delam tak, ze si ty hlasky sam prekladam zpatky do anglictiny a snazim se hadat co tam asi tak mohlo byt. Obcas se taky pres ceskou hlasku proklikam do databaze prekladu, tam si najdu "klic" te hlasky, podle nej anglicky ekvivalent a pak teprve muzu hledat neco uzitecneho.

Konkretni priklad (hloupej, ale pro ilustraci) - na stackoverflow nic k hlasce "Použití objektu Components je zastaralé. Objekt bude brzy odstraněn." nenajdu, zatimco s "The Components object is deprecated. It will soon be removed." uz uspeju. IMHO vubec prekladat tohle je trochu zbytecna namaha, nehlede na to, ze osobne bych deprecated jako zastarale neprekladal. A veta "Pouziti objektu je zastarale" uz snad ani neni cesky. ;)

Nebo je cesta, jak celou konzoli smahem prepnout do anglictiny? Ano, muzu si stahnout anglickeho (international) firefoxe, ale to bych zas musim nastavovat, ze u stranek preferuji cestinu a tak.

Lokalizace Firefoxu se evidente dostala uz do takove faze, ze se resi vetsi a vetsi detaily. Vcetne toho, ze se prekladaji (nejen chybove) vypisy v konzoli. Jak zjistim originalni (anglickou) hlasku, tak aby se to dalo googlit? Ted to delam tak, ze si ty hlasky sam prekladam zpatky do anglictiny a snazim se hadat co tam asi tak mohlo byt. Obcas se taky pres ceskou hlasku proklikam do databaze prekladu, tam si najdu "klic" te hlasky, podle nej anglicky ekvivalent a pak teprve muzu hledat neco uzitecneho. Konkretni priklad (hloupej, ale pro ilustraci) - na stackoverflow nic k hlasce "Použití objektu Components je zastaralé. Objekt bude brzy odstraněn." nenajdu, zatimco s "The Components object is deprecated. It will soon be removed." uz uspeju. IMHO vubec prekladat tohle je trochu zbytecna namaha, nehlede na to, ze osobne bych deprecated jako zastarale neprekladal. A veta "Pouziti objektu je zastarale" uz snad ani neni cesky. ;) Nebo je cesta, jak celou konzoli smahem prepnout do anglictiny? Ano, muzu si stahnout anglickeho (international) firefoxe, ale to bych zas musim nastavovat, ze u stranek preferuji cestinu a tak.

Alle svar (3)

more options

Vývojářské nástroje Firefoxu jsou přeložené snad odvždycky. I když je pořád otevřená otázka, jestli to dělat a kdo by to měl dělat, protože zrovna třeba já v JavaScriptu moc nevyvíjím.

V překladech Firefoxu můžete vyhledávat přímo v Pontoonu, konkrétně tady jsou všechny řetězce ve Firefoxu, nebo přes Transvision. Můžete zadávat jak český překlad tak anglický originál, funguje to oboustranně.

Osobně bych doporučil použt Pontoon. Jednak v něm můžete s překlady pomoci ;) , ale hlavně umí vyhledávat i v historii, pokud by se český překlad změnil.

more options

Diky za odpoved. Vyvojarske nastroje, od doby co jsou soucasti FF, ano (i ten Firebug predtim se myslim nakonec prekladu dockal). Ale chybove hlasky, hlavne ty obskurnejsi, zevnitr javascriptoveho enginu, odjakziva prelozene nejsou. To je ale jedno... Takze doporuceni / rada / odpoved zni "jen vyvojarske nastroje do anglictiny prepnout nejde, k puvodni (anglicke) zprave se jednoduse dostat nejde a pokud ceska varianta nevyhovuje, upravte/opravte preklad"? :((

more options

Nerad bych hádal, ale výše uvedená hláška je přeložená od roku 2014 a našel jsem tam plno podobných z roku 2011.

Ano, tuhle chvíli změnit samostatně jazyk pro vývojářské nástroje nejde.

Ještě můžete svůj Firefox používat jenom na prohlížení internetu a pro vývoj si nainstalovat Firefox Developer Edition v angličtině. Vytvoří si svůj vlastní profil, takže se nebude s běžným Firefoxem nijak ovlivňovat a bude mít vlastní nastavení všeho, včetně jazyka.