Thunderbird sammen med Hotmail

Thunderbird kan bruges som klient for alle Microsofts mailtjenester (Hotmail, Outlook.com og Windows Live Mail), herefter kaldet "Hotmail". Thunderbird henter mails fra Hotmails server og gemmer dem på din lokale computer. På tilsvarende vis kan Thunderbird bruges til at udforme mails og sende dem via Hotmails server. Du kan fortsat bruge Hotmails webbaserede tjenester - Thunderbird vil sende forespørgsler til serveren og synkronisere meddelelserne med din lokale computer.

Konfiguration af servere

Hotmail-konti kan konfigureres i Thunderbirds Automatisk konfiguration af konto. Denne artikel viser, hvordan du manuelt konfigurerer en konto eller ændrer i en allerede eksisterende konto.

Manuel konfiguration af - eller ændringer i - indstillingerne for en Hotmail-konto:

1. Klik på menuen Funktioner (Alt + U) øverst i Thunderbird-vinduet, og vælg Kontoindstillinger Klik på menuen Thunderbird i menulinjen, og vælg KontoindstillingerKlik på menuen Rediger øverst i Thunderbird-vinduet, og vælg Kontoindstillinger. Eller klik på menuknappen New Fx Menu, og vælg Indstillinger > Kontoindstillinger. Dialogboksen, der hører til kontoindstillingerne, vil nu blive vist.
  2. Vælg din Hotmail-konto fra listen i venstre side. Kontrollér at dit navn og din konto er rigtigt anført i Identitet afsnittet.

sethotmailaccounts

3. I venstre side, under navnet på din Hotmail-konto, klikker du på Serverindstillinger. Indstillingerne vil nu blive vist i højre side.

Konfiguration af IMAP- og POP-konti

Bemærk: Læs mere om om IMAP og POP i artiklen Klik her.

Indstillinger for IMAP-konto

• Servernavn: imap-mail.outlook.com
  • Port: 993
  • Brugernavn: dit brugernavn (fx j.kowal@outlook.com)
  • Forbindelsessikkerhed: SSL/TLS
  • Godkendelsesmetode: Almindelig adgangskode
  • Konfigurer de øvrige serverindstillinger som du foretrækker.

sethotmailimap

Indstillinger for POP-konto

• Servernavn: pop-mail.outlook.com
  • Port: 995
  • Brugernavn: dit brugernavn (fx j.kowal@outlook.com)
  • Forbindelsessikkerhed: SSL/TLS
  • Godkendelsesmetode: Almindelig adgangskode
  • Konfigurer de øvrige serverindstillinger som du foretrækker.

sethotmailpop

Konfiguration af den udgående server

1. Nederst i listen til venstre vælger du Udgående server (SMTP). Allerede konfigurerede udgående servere vil blive vist i højre side. Hotmail-serveren hedder sikkert Microsoft Live Hotmail eller lignende.

sethotmailsmtp

2. Vælg serveren og klik på knappen Rediger for at ændre indstillingerne. Konfigurer indstillingerne til følgende:
    • Servernavn: smtp-mail.outlook.com
    • Port: 587
    • Forbindelsessikkerhed: STARTTLS
    • Godkendelsesmetode: Almindelig adgangskode
    • Brugernavn: dit brugernavn (fx j.kowal@outlook.com)

sethotmailsmtp1
Bemærk: Hvis du får meddelelse om forkert adgangskode i Thunderbird, når du prøver at hente mails med POP, kan du prøve først at logge ind på webmailen og slå POP-indstillingerne til i sektionen Indstillinger i Outlook.com.