Nulstil adgangskoden til din Firefox-konto med en genoprettelsesnøgle

Unlock more from the Firefox suite: Sync, Monitor, Lockwise and more.

Start Now

Firefox-konti bruger din adgangskode til at kryptere dine data (som fx bogmærker og adgangskoder) som en ekstra sikkerhed. Hvis du glemmer adgangskoden til din Firefox-konto, og er nødt til at nulstille den, kan du ikke få adgang til dine data med den nye adgangskode. Det er dog muligt at lave en genoprettelsesnøgle, der kan bruges i forbindelse med nulstillingen, så dine data kan dekrypteres, hvorefter de kan krypteres med den nye adgangskode. Bemærk, genoprettelsesnøglen skal laves før, du glemmer din adgangskode.

Sådan gør du:

Lav og gem din genoprettelsesnøgle

Vigtigt: Dette skal gøres, mens du kan huske din adgangskode.
  1. Klik på menuknappen fx57menu for at åbne menuen.
  2. Klik på din Firefox-kontos mailadresse eller navn (du skal være logget ind på kontoen).

Fx68menu-FirefoxAccount Fx70menu-FirefoxAccount
  3. Klik på Håndter konto…Indstillinger, og klik så på Konto-indstillinger i den næste menuKlik på Konto-indstillinger, og klik så på Håndter konto i den næste menu.
    • Siden Firefox-konti åbnes i et nyt faneblad.
  4. Klik på knappen Aktiver… ud for Genoprettelse af konto.
    • Hvis den knap ikke er synlig, så tilføj ?showAccountRecovery til sidens URL i adressefeltet.
  5. Klik på knappen Opret.
  6. Indtast din adgangskode, og klik på knappen Fortsæt.
  7. Vælg en eller flere metoder til at gemme genoprettelsesnøglen (Hent, Kopier eller Udskriv), og klik så på knappen Færdig, genoprettelsesnøgle gemt.
    FxA-SaveRecoveryKey
  8. Opbevar din genoprettelsesnøgle et sted, hvor du ikke mister den, fx sammen med din backup af andre data.

Skift genoprettelsesnøgle

Hvis din genoprettelsesnøgle er blevet kompromitteret, eller du ikke kan huske, hvor du har gemt den, kan du altid oprette en ny. Den tidligere genoprettelsesnøgle vil så ikke længere kunne bruges.

1. Følg de tre trin i det tidligere afsnit for at åbne siden Firefox-konti.
  2. Klik på knappen Skift… ud for Genoprettelse af konto.
  3. Klik på knappen Tilbagekald.
  4. Klik igen på knappen Tilbagekald for at bekræfte dit valg.
  5. Følg de resterende trin i det tidligere afsnit for at lave en ny genoprettelsesnøgle.

Nulstil din adgangskode med din genoprettelsesnøgle

Hvis du har glemt din adgangskode og har brug for at nulstille den, så følg disse trin.

1. Klik på linket Glemt adgangskode? på log ind-siden.
  2. En mail sendes til dig, klik på linket til nulstilling af adgangskode i mailen.
  3. Indtast genoprettelsesnøglen.
  4. Opret en ny adgangskode.
  5. Opret en ny genoprettelsesnøgle.