Nyt i Thunderbird 38.0

Revisionsinformation
  • Revision id: 101635
  • Oprettet:
  • Lavet af: Joergen
  • Kommentar: Korrektur
  • Gennemgået: Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionsindhold

Denne artikel beskriver de større ændringer, som er synlige for brugerne, i Thunderbird version 38. Alle detaljer om ændringerne kan findes i udgivelsesnoterne til Thunderbird 38.

Chat understøtter Yahoo Messenger

Thunderbird Chat understøtter nu Yahoo Messenger.

Filtrering af sendte/arkiverede meddelelser

Du kan nu benytte filtre på sendte og arkiverede meddelelser.

Søg i flere adressebøger

Du kan nu søge i flere adressebøger på én gang!

Flere mapperudekolonner

I mappeoversigten i venstre side kan du nu få vist flere oplysninger (ulæste, i alt og størrelse) via Vis|Layout|Mapperudekolonner.

Google OAuth2

Thunderbird 38 understøtter nu protokollen OAuth 2.0, som i øjeblikket bruges af Google til godkendelse.

Kalenderintegration

Tilføjelsen Lightning Calendar er obligatorisk fra Thunderbird 38.

Fejlrettelser til mailredigering

Flere uhensigtsmæssigheder i redigeringsruden er blevet rettet: Skrifttypen glemmes ikke mere, hvis man klikker et andet sted i meddelelsen for så at vende tilbage til sidst i den forrige linje. Skrifttypen glemmes heller ikke længere, efter man har indsat et billede fra udklipsholderen. Stavekontrollen glemmer ikke mere røde understregninger.

Stavekontrol: Nye meddelelser vil fremover altid blive kontrolleret på det valgte sprog i Rediger|Indstillinger|Redigering|Stavekontrol|SprogFunktioner|Indstillinger|Redigering|Stavekontrol|Sprog og ikke på det sidst benyttede sprog som før. Sproget i stavekontrollen er nu også altid synkroniseret mellem emnet og selve meddelelsen. Nu kan du endda komponere meddelelser i flere forskellige sprog samtidig, uden du behøver at skifte mellem ordbøger.

Håndtering af skrifttyper på Linux

Linux indeholder skrifttyperne "sans-serif", "serif" og "monospace". Disse skrifttypenavne er i konflikt med de generiske familienavne i CSS. Muligheden for at bruge de tre fonte er derfor fjernet fra Thunderbird for at skabe kompatibilitet med Thunderbird i andre styresystemer. Brugere, som har valgt en af de tre skrifttyper som standard til komponering af meddelelser, skal derfor angive en anden skrifttype. I stedet for "sans-serif", "serif" eller "monospace" kan man fx vælge henholdsvis "Helvetica eller Arial", "Times" eller "Courier" (eller alternativt "Fast bredde").

De tre Linux-skrifttyper kan stadig benyttes som standardskrifttype til brugerfladen.