Læsevisning gør det nemt at læse websider

Læsevisning er en funktion, som fjerner alt det unødvendige på en webside, så du kan koncentrere dig om teksten. Læsevisning fjerner fx knapper, reklamer, baggrundsbilleder og ændrer samtidig tekststørrelse, farver og layout, så teksten bliver nemmere at læse. Du kan nemt tilpasse læsevisning til lige netop dit behov.

Sådan får du vist en side i læsevisning

1. Hvis en webside kan vises i læsevisning, vil du få vist ikonet Læsevisning Reader mode reader mode icon 57 i adressefeltet.
    reader mode url fx38 reading mode url 57
  2. Klik på ikonet Læsevisning Reader mode reader mode icon 57 . Ikonet bliver orangeblåt, og websiden vises nu i læsevisning.
Bemærk: Hvis menulinjen er synlig og websiden kan vises i læsevisning, kan du også åbne læsevisning ved at åbne menuen Vis og vælge Åbn læsevisning.

Tilpas læsevisning

Når du befinder dig i læsevisning, har du adgang til indstillingerne til venstre på siden:

reading list controls 49 reading list settings 57

Indstillinger for læsevisning:

• exit icon rl 49 : Luk læsevisning.
  • font size 49 rl : Tilpas tekststørrelse, skrifttype, linjeafstand og farver i læsevisning.

• read aloud 49 : Få Firefox til at oplæse en artikel i læsevisning.
    Denne knap vil kun være synlig, hvis Windows/Mac/Linux har information om talesyntese på det sprog, artiklen er skrevet på.
  • pocket button reader view 38 : Føj en side til Pocket.
Firefox til Android: Læsevisning er også tilgængelig på Firefox til Android! Læs artiklen Sådan bruges læsevisning.