Kan ikke fjerne en tilføjelse (udvidelse eller tema)

Denne artikel forklarer, hvordan du kan fjerne en udvidelse eller et tema, som ikke kan fjernes ved at følge vejledningerne i artiklerne Deaktiver eller fjern tilføjelser og Fjern en værktøjslinje, som har overtaget din Firefox-søgning eller startside.

Bemærk:

Funktionen Nulstil Firefox kan løse mange problemer ved at gendanne Firefox til sin oprindelige tilstand, samtidig med at dine vigtigste informationer gemmes. Overvej at bruge funktionen, inden du går i gang med en langvarig fejlsøgningsproces.

Funktionen Nulstil Firefox kan løse mange problemer ved at gendanne Firefox til sin oprindelige tilstand, samtidig med at dine vigtigste informationer gemmes. Overvej at bruge funktionen, inden du går i gang med en langvarig fejlsøgningsproces.

Afinstallér i fejlsikret tilstand

Hvis du ikke kan få adgang til fanebladet Tilføjelser, eller hvis knappen Fjern er nedtonet ud for den pågældende tilføjelse, kan du sandsynligvis fjerne den i fejlsikret tilstand.

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet. Klik på menuen Hjælp Klik på menuen Hjælp i menulinjenKlik på menuen Hjælp øverst i Firefox-vinduet, og klik på Genstart med tilføjelser deaktiveret... Firefox vil starte op med vinduet Firefox køres i fejlsikret tilstand.
    Bemærk: Du kan også starte Firefox i fejlsikret tilstand ved at holde tasten Skift nede, mens Firefox startes. holde tasten Option nede, mens Firefox startes. afslutte Firefox og i Terminal starte Firefox med kommandoen firefox -safe-mode
    Du kan være nødt til at angive stien til Firefox-installationen (fx /usr/lib/firefox)
    Klik på menuknappen New Fx Menu . Klik på hjælp Help-29 , og klik så på Genstart med tilføjelser deaktiveret... Firefox vil starte op med vinduet Firefox køres i fejlsikret tilstand.
    Bemærk: Du kan også starte Firefox i fejlsikret tilstand ved at holde tasten Skift nede, mens Firefox startes. holde tasten Option nede, mens Firefox startes. afslutte Firefox og i Terminal starte Firefox med kommandoen firefox -safe-mode
    Du kan være nødt til at angive stien til Firefox-installationen (fx /usr/lib/firefox)
  2. Klik på knappen Fortsæt i fejlsikret tilstand i dialogboksen.

Når Firefox er i fejlsikret tilstand, så prøv atter at fjerne tilføjelsen, og genstart derefter Firefox.

Afinstallér i kontrolpanelet i Windows

Nogle tilføjelser installeres af andre programmer. Du kan i så fald muligvis afinstallere tilføjelsen i kontrolpanelet eller på indstillingssiden i Windows eller i indstillingerne i "moderprogrammet".

Udvidelser som er installeret af andre programmer

Nogle gange kan installation eller opdatering af et andet program installere en udvidelse i Firefox, som ikke kan fjernes på fanebladet Tilføjelser, fordi knappen Fjern ikke er aktiv.

Programmet, der installerede tilføjelsen, kan så muligvis have en indstilling til at fjerne tilføjelsen igen. Besøg programmets support-websted for at finde mere information om programmets indstillinger. Alternativt kan du deaktivere udvidelsen på fanebladet Tilføjelser, hvis du ikke ønsker at bruge den. Du deaktiverer tilføjelsen ved at klikke på knappen Deaktiver ud for tilføjelsen. Du skal muligvis genstarte Firefox, før deaktiveringen får effekt.

Microsoft .NET Framework Assistant

Hvis du har et program, der benytter komponenter af Microsoft .NET Framework, kan en opdatering af programmet have installeret udvidelsen Microsoft .NET Framework Assistant.

Følg vejledningen i Microsofts support-artikel How to remove the .NET Framework Assistant for Firefox for at fjerne udvidelsen.

Afinstallér manuelt

Hvis du ikke kan fjerne en udvidelse med de ovennævnte metoder, kan du fjerne den manuelt. Åbn mappen med dine udvidelser:

1. Åbn din profilmappe:

Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet. Klik på Hjælp Klik på menuen Hjælp på menulinjen Klik på menuen Hjælp øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Teknisk information.... Fanebladet Teknisk information åbnes.Klik på menuknappen New Fx Menu . Klik på Hjælp Help-29 , og klik så på Teknisk information.... Fanebladet Teknisk information åbnes.

2. Klik på knappen Åbn mappeVis i FinderÅbn mappe under afsnittet Programinfo. Et vindue med dine profilfiler din profilmappe åbnes.
  3. Bemærk: Hvis du ikke kan åbne eller bruge Firefox, så følg vejledningen i Find profilen uden at åbne Firefox.

4. Åbn mappen extensions i din profilmappe. I mappen extensions finder du en mappe eller en XPI-fil for hver udvidelse og tema, du har installeret.
  5. Inden du fortsætter med den åbnede mappe, skal du bruge et ID-nummer. På fanebladet Teknisk information i Firefox skal du finde afsnittet Udvidelser, og her skal du finde den udvidelse, du vil fjerne. Bemærk ID'et i kolonnen ID.
  6. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Firefox i menulinjen og klik så på Afslut FirefoxKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på Afslut.

Klik på menuknappen New Fx Menu og klik så på AfslutAfslut Close 29 .

7. Slet den mappe eller XPI-fil, hvis navn svarer til udvidelsens ID.

Globalt installerede udvidelser

I sjældne tilfælde er udvidelser installeret globalt i Firefox' programmappe. Læs denne Mozilla Developer Network-artikel for mere information. Følg disse trin for at fjerne udvidelsen:

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Firefox i menulinjen og klik så på Afslut FirefoxKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på Afslut.

Klik på menuknappen New Fx Menu og klik så på AfslutAfslut Close 29 .

2. Åbn Firefox' programmappe.
  3. Åbn undermappen browser/extensions i programmappen.
  4. Følg trinnene i vejledningen ovenfor for at finde og slette udvidelsens mappe eller XPI-fil.
  1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Firefox i menulinjen og klik så på Afslut FirefoxKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på Afslut.

Klik på menuknappen New Fx Menu og klik så på AfslutAfslut Close 29 .

2. Åbn Library/Application Support/Mozilla/
  3. Åbn mappen Extensions/{ec8030f7-c20a-464f-9b0e-13a3a9e97384}.
  4. Følg trinnene i vejledningen ovenfor for at finde og slette udvidelsens mappe eller XPI-fil.
  1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på AfslutKlik på menuen Firefox i menulinjen og klik så på Afslut FirefoxKlik på menuen Filer øverst i Firefox-vinduet og klik så på Afslut.

Klik på menuknappen New Fx Menu og klik så på AfslutAfslut Close 29 .

2. Åbn disse mapper:
    • /usr/lib/mozilla/extensions/{ec8030f7-c20a-464f-9b0e-13a3a9e97384}/
    • /usr/lib64/mozilla/extensions/{ec8030f7-c20a-464f-9b0e-13a3a9e97384}/
    • /usr/share/mozilla/extensions/{ec8030f7-c20a-464f-9b0e-13a3a9e97384}/
  3. Følg trinnene i vejledningen ovenfor for at finde og slette udvidelsens mappe eller XPI-fil.

Baseret på information fra Uninstalling add-ons (mozillaZine KB)