Installér Thunderbird på en Mac

Denne artikel hjælper dig med at hente og installere Thunderbird på en Mac. Du kan finde vejledninger til andre styresystemer i artiklerne Installér Thunderbird i Windows og Sådan installerer du Thunderbird på Linux.

Kontrollér at din Mac opfylder systemkravene for Thunderbird.

Besøg Thunderbirds download-side.

TB download page - Mac

Websiden vil automatisk registrere dit styresystem og sprog, og du vil få tilbudt den anbefalede version af Thunderbird. Hvis du ønsker at installere Thunderbird med et andet sprog end det tilbudte, så klik på "Systemer & sprog". Herefter skal du klikke på downloadlinket under OS X ud for det ønskede sprog.

Når filen (Thunderbird.dmg) er blevet hentet, åbner Finder med et Thunderbird-ikon. Træk ikonet over på mappen Programmer og slip det, så det bliver kopieret over. Hvis du ikke får åbnet Finder, skal du klikke på filen Thunderbird.dmg for at åbne den.

Når du har trukket Thunderbird over i mappen Programmer, skal du holde tasten Ctrl nede, mens du klikker i vinduet og vælger Skub "Thunderbird" ud fra menuen.

Thunderbird er nu klar til brug. Åbn mappen Programmer, og dobbeltklik på ikonet Thunderbird for at starte programmet. Når du starter Thunderbird første gang, vil du få åbnet en advarsel, fordi det er et program, du har hentet på Internettet. Eftersom du har hentet Thunderbird fra programmets egen webside, kan du roligt klikke på knappen Åbn.

Tip: Du kan føje Thunderbird til din Dock, så det er nemmere at få adgang til programmet. Åbn mappen Programmer, og træk Thunderbird over på din Dock.

Du vil blive spurgt, om Thunderbird skal være dit standardprogram til mail. Når du klikker på et link til en mailadresse på en webside, åbnes en ny mail i dit standardprogram til mails. Hvis du vil have mailen åbnet i Thunderbird, skal du klikke på knappen Angiv som standard.

Læs også