Hvad er Mozilla vedligeholdelsesservice?

Firefox og Thunderbird indeholder den valgfri tjeneste Mozilla vedligeholdelsesservice. Tjenesten installerer programopdateringer, uden at Windows præsenterer dig for dialogboksen "Kontrol af brugerkonti".

Bemærk: Denne artikel gælder kun til Windows.
No UAC

Hvordan virker Mozilla vedligeholdelsesservice?

Når Firefox og Thunderbird har hentet en opdatering, vil Mozilla vedligeholdelsesservice hente tilladelse fra Windows for at kunne godkende opdateringen, uden at du skal klikke på knappen Ja i Windows-dialogboksen "Kontrol af brugerkonti". Tjenesten kører kun i forbindelse med opdatering, så den bruger ikke nogle af computerens ressourcer undtagen ved opdatering. Når selve opdateringen starter, afsluttes tjenesten. Vil du have flere tekniske detaljer? Så læs denne Mozilla wiki-side.

Bemærk: Firefox har også en funktion, du kan aktivere, som automatisk installerer opdateringer, selv når Firefox ikke kører. Læs denne artikel for detaljer.

Deaktivér Mozilla vedligeholdelsesservice

Du kan deaktivere Mozilla vedligeholdelsesservice, hvis du ønsker at blive spurgt om tilladelse ved opdatering:

Firefox

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger. Klik på menuknappen Fx57Menu, og klik så på IndstillingerIndstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.

2. Klik på Generelt.
  3. Rul ned til afsnittet Firefox-opdateringer. (Tip: du kan også søge efter opdateringer i søgefeltet.)
  4. Fjern fluebenet ud for bruge en baggrundsservice til at installere opdateringer.

Thunderbird

1. Klik på menuen Funktioner øverst i Thunderbird-vinduet, og vælg Indstillinger Klik på menuen Thunderbird i menulinjen, og vælg IndstillingerKlik på menuen Rediger øverst i Thunderbird-vinduet, og vælg Indstillinger. Eller klik på menuknappen New Fx Menufx57menu, og vælg IndstillingerIndstillinger.
  2. Klik på Generelt.
  3. Rul ned til afsnittet Opdateringer.
  4. Fjern fluebenet ud for Brug en baggrundsservice til at installere opdateringer.

Afinstallér Mozilla vedligeholdelsesservice

Du kan afinstallere Mozilla vedligeholdelsesservice, hvis du ikke ønsker at benytte tjenesten.