Sådan søger du på IMDB, Wikipedia og andre steder fra adresselinjen

Smarte stikordgenveje er en nem måde at søge på specifikke websteder direkte fra adresselinjen i Firefox. I stedet for at besøge det pågældende websted, finde dets søgefunktion, og udføre søgningen, kan du gøre det med Firefox fra et hvilket som helst websted.

Du søger fx jævnligt på The Internet Movie Database (IMDb). Du kan definere et smart stikorden smart genvej, så du kan søge i IMDb direkte fra din browser.

Sådan opretter du et smart stikorden smart genvej:

1. Besøg det websted du vil søge på, og find siden med det søgefelt du vil benytte.

smartkeywords-serarchfield-da

2. HøjreklikTryk på tasten Ctrl mens du klikker i søgefeltet. Vælg Tilføj et stikorden genvej til denne søgning....

smartkeywords-contextmenu-dany_smartkeywords-contextmenu-da

3. Dialogboksen Tilføj bogmærke vises. Indtast et passende navn til bogmærket, vælg hvor bogmærket skal gemmes, og indtast det smarte stikordden smarte genvej, der skal bruges til denne søgning (fx imdb)

smartkeywords-enter_keyword-dany_smartkeywords-enter_keyword-da

Klik på knappen Gem for at afslutte.

Du kan nu søge direkte i The Internet Movie Database fra adresselinjen i din Firefox. For at gøre det, indtaster du dit smarte stikorddin smarte genveje efterfulgt af søgestrengen i adresselinjen, og trykker på tasten EnterRetur.

Prøv fx at indtaste følgende i adresselinjen:

smartkeywords-example1

og tryk på tasten EnterRetur.
Resultatet vil så se således ud:

smartkeywords-example2-da