Firefox/Thunderbird skifter sprog til engelsk

Hvis du oplever, at en dansk udgave af Firefox eller Thunderbird skifter sprog til engelsk, så skyldes det sandsynligvis, at du har installeret et sikkerhedsprogram til automatisk opdatering af dine programmer. Og at det pågældende program ikke kan finde ud af at opdatere til den rigtige sprogversion.

Sådan undgår du opdatering til et forkert sprog

Det er en rigtig god ide at holde dine programmer opdaterede, så du undgår kendte sikkerhedshuller. Men det er ikke nødvendigt at have eksterne programmer til at opdatere Firefox og Thunderbird, da de selv indeholder en opdateringsfunktion. I modsætning til sikkerhedsprogrammerne har Firefox og Thunderbirds egen opdateringsfunktion ingen problemer med at opdatere til den rigtige sprogversion.

1. Åbn indstillingerne i dit sikkerhedsprogram, og opret en undtagelse for Firefox og Thunderbird (se vejledning til enkelte programmer nedenfor).
  2. Hent og installér en dansk udgave af Firefox og/eller Thunderbird. Du behøver ikke først at afinstallere den engelske version.

Programmer som ikke opdaterer til det rigtige sprog

Sikkerhedsprogrammer, der er kendt for ikke at opdatere til det rigtige sprog:

Heimdal

avast!

Sådan opretter du undtagelser til Firefox og Thunderbird i avast!:

1. Åbn avast!
  2. Klik på Scanning og vælg Scan efter forældet software.
  3. Find Firefox/Thunderbird på listen med programmer, og klik så på Ignorer opdateringer.
  4. Luk vinduet.

Hvis du støder på andre sikkerhedsprogrammer, der også opdaterer til en forkert sprogversion af Firefox eller Thunderbird, må du gerne give os besked i vores forum, du kan skrive i forummet som gæst. Vi vil også være meget glade, hvis du kan hjælpe os med at skrive en vejledning til Heimdal i stil med vejledningen til avast!.