Firefox bruger for meget hukommelse (RAM) - Sådan rettes det

Firefox bruger til tider for meget hukommelse (RAM). Det kan gøre Firefox langsom, og i ekstreme tilfælde kan det få Firefox til at gå ned. Denne artikel beskriver, hvordan du får Firefox til at bruge mindre hukommelse.

• Afhængig af dit styresystem kan du gennemse og overvåge hukommelsesforbruget med forskellige værktøjer. I Windows vises hukommelsesforbruget i fanebladet Ydeevne i Windows Jobliste.
Bemærk: Hvis du deler ydelsesdata, vil Mozilla indsamle data, inklusive hukommelsesforbruget i din Firefox, hvilket hjælper med til at gøre Firefox bedre i kommende versioner.

Opdatér Firefox til den nyeste version

Den nyeste version af Firefox indeholder forbedringer af hukommelsesforbruget. Opdatér Firefox til den seneste version.

Tilføjelser

Deaktivér udvidelser og temaer, som bruger meget hukommelse

Udvidelser og temaer kan bevirke, at Firefox bruger mere hukommelse, end programmet ellers ville.

For at finde ud af om en udvidelse eller et tema får Firefox til at bruge for meget hukommelse, så start Firefox i fejlsikret tilstand, og kontrollér hukommelsesforbruget i dit styresystem. I fejlsikret tilstand er udvidelser og temaer deaktiverede, så hvis du bemærker en stor forbedring, kan du prøve at deaktivere eller afinstallere udvidelser.

Skjul unødigt indhold

Mange websider har indhold, som du egentligt ikke har brug for, og som bruger af din hukommelse. Firefox' indbyggede funktion til blokering af indhold kan spare hukommelse ved at forhindre, at sporingsindhold fra tredjepart blive indlæst. Læs artiklen Blokering af indhold for detaljer.

Nogle udvidelser giver dig mulighed for at blokere unødigt indhold:

• uBlock Origin lader dig skjule reklamer på websteder.
  • NoScript lader dig aktivere eller deaktivere alle scripts på websteder.

Kontrollér hardware-acceleration i Flash

Hvis Adobes Flash Player-plugin er installeret, kan afspilning af video i fuldskærm benytte hardwareacceleration, hvilket aflaster CPU'en, hvis din computer har et dedikeret grafikkort.

1. Besøg den en side med en Flash-video.
  2. HøjreklikTryk og hold på tasten Ctrl mens du klikker på videoafspilleren, og klik så på Indstillinger… i menuen for at åbne Adobe Flash Player-indstillinger.
  3. Klik på ikonet længst til venstre i bunden af indstillingerne for at åbne indstillingerne for Skærm.
  4. Kontrollér, at der er flueben ud for Aktivér hardwareacceleration.
  5. Klik på knappen X for at lukke Adobe Flash Player-indstillinger.

Kontrollér hardware-acceleration i Firefox

Hvis din computer har et grafikkort med selvstændig hukommelse, kan Firefox bruge den ved hjælp af hardware-acceleration i stedet for at bruge computerens almindelige hukommelse.

Genstart Firefox

Firefox' hukommelsesforbrug kan øges, hvis programmet er åbent i længere tid. Det kan løses ved periodisk at genstarte Firefox. Du kan indstille Firefox til at gemme dine faneblade og vinduer, så du kan fortsætte, hvor du slap, når programmet startes igen. Læs artiklen Gendan forrige session - Indstil hvornår Firefox viser dine seneste faneblade og vinduer for detaljer.

Brug færre faneblade

Hvert faneblad får Firefox til at gemme en webside i hukommelsen. Hvis du ofte har flere end 100 faneblade åbne, så overvej at bruge en lettere løsning til at holde styr på siderne, såsom:

Andre programmer der bruger hukommelse

Når der kører mange programmer samtidigt, kan det få din computer og de andre programmer til at køre langsomt. Ved at lukke nogle af de unødvendige programmer kan hukommelsesforbruget reduceres.

Værktøjer til fejlsøgning af hukommelse

• Firefox:
    • På siden about:memory kan du fejlsøge bestemte hukommelsesproblemer (du kan fx se, om de er skabt af et websted, en udvidelse eller et tema), og nogle gange kan knappen Minimize memory usage måske hjælpe dig med at reducere hukommelsesforbruget her og nu. For vejledning i brug af about:memory, besøg siden about:memory
    • Selvom du ikke er en C++-programmør, kan du prøve at lege med nogle værktøjer, som Firefox-udviklere bruger til at debugge leaks.
  • System:
    • Se hvor meget hukommelse, der bliver brugt, ved at bruge Windows Jobliste under Ydeevne (klik på "Flere detaljer" i joblisten for at få vist alle fanebladene). Læs dette Windows-blog-indlæg på Microsofts websted for mere information.

Tilføj flere RAM i din computer

Hvis du har fulgt alle tips i de tidligere afsnit, og dit hukommelsesforbrug stadig er tæt på maksimum, så kan det være tid til at tilføje mere hukommelse i din computer. RAM er billigt, og det vil give en stor forbedring af ydelsen.

Baseret på information fra Reducing memory usage - Firefox (mozillaZine KB)

// Disse udmærkede personer hjalp med at skrive denne artikel:Joergen, Kim Ludvigsen, scootergrisen. Du kan også hjælpe - find ud af hvordan.