Blokér en afsender

Thunderbird har ikke en indstilling til blokering af meddelelser fra bestemte personer eller domæner. Men du kan bruge meddelelsesfiltre til automatisk at slette uønskede meddelelser.

Meddelelsesfiltre virker pr. konto, så du skal indstille filtret til at virke på den korrekte konto, når du opretter det. Her er den letteste måde at gøre det på:

• Vælg en meddelelse fra en afsender, du ønsker at blokere: HøjreklikTryk og hold på tasten Ctrl, og klik på afsenderes mailadresse og vælg Opret filter fra….

block sender

• Vinduet Filterregler åbnes, og mailadressen indsættes i filtret.
    1. Navngiv filtret, fx Blokeringsliste.
    2. I den nederste halvdel af vinduet skal du ændre handlingen, der skal udføres, til Slet meddelelse.

filter rule

• Klik på knappen OK for at gemme filtret. Næste gang personen sender dig en mail, vil den automatisk blive slettet.

Du kan åbne og redigere meddelelsesfilteret ved at vælge Meddelelsesfiltre i menuen Funktioner. Det er ikke nødvendigt at oprette et nyt filter for hver mailadresse, du vil blokere. Næste gang du vil blokere en afsender, kan du tilføje personens mailadresse i filtret Blokeringsliste ved at klikke på knappen + i den øverste rude. Det frembringer et nyt input-felt, hvor du kan tilføje den nye mailadresse. Når du vil blokere flere adresser, skal du sørge for at vælge indstillingen Match en af følgende, så filtret virker på alle mailadresserne i filtret.