Angiv Thunderbird som standardprogram til mails

Hvis Thunderbird er angivet som dit standardprogram til mails i dit styresystem, vil det fungere sømløst med andre programmer. Dermed kan du sende en mail via et klik på et maillink på en webside (fx "email@eksempel.dk") eller via en mailfunktion i et tekstbehandlingsprogram. I begge tilfælde vil Thunderbird åbne et vindue med en ny mail, som du så kan skrive og sende.

Få Thunderbird til selv at kontrollere

Du kan indstille Thunderbird til selv at kontrollere, om programmet er angivet som standardprogram til mails i dit styresystem. Der kontrolleres, hver gang du starter Thunderbird.

1. Klik på menuen Thunderbird i menulinjen, og vælg Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og vælg Indstillinger.
  2. Klik på Avanceret, og klik så på fanebladet Generelt.
  3. Sæt flueben ud for "Undersøg altid om Thunderbird er standardmailprogrammet, når det startes".
  4. Klik på knappen Undersøg nu… for at få Thunderbird til at kontrollere med det samme.

Thunderbird check if default menu

• Hvis du vil benytte Thunderbird som standardprogram til mail, nyhedsgrupper eller feeds, så sæt flueben ud for det ønskede, og klik på knappen Angiv som standard. Hvis et valg er gråt, så er det fordi, det allerede er angivet som standard.
  • Hvis du angiver Thunderbird som standardprogram til mail, skal andre programmer (fx browser og tekstbehandling) muligvis genstartes, før ændringen træder i kraft.

Angiv manuelt Thunderbird som standardprogram i styresystemet

1. Klik på Windows Start-knap, og klik så på Kontrolpanel for at åbne vinduet Windows kontrolpanel.
  2. Klik på Tilføj eller fjern programmer.
  3. Klik på Angiv programadgang og -standarder i venstre side af vinduet.
  4. Klik på Brugerdefineret for at få vist en række valgmuligheder.
  5. Vælg Mozilla Thunderbird under Vælg et standard-mailprogram.
  6. Klik på knappen OK nederst i vinduet.
  1. Klik på Windows Start-knap, og klik så på Standardprogrammer.
  2. klik på Angiv dine standardprogrammer.
  3. Klik på Thunderbird under Programmer.
  4. Klik på Benyt dette program som standard.
  5. Klik på knappen OK nederst i vinduet.
  1. Højreklik på startknappen, og klik så på Kontrolpanel.
  2. Klik på Standardprogrammer.
  3. Klik på Angiv dine standardprogrammer.
  4. Klik på Thunderbird under Programmer.
  5. Klik på Benyt dette program som standard.
  6. Klik på knappen OK nederst i vinduet.
  1. Klik på menuen Start, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på System.
  3. Klik på Standardapps i venstre side.
  4. Klik på Vælg en standardapp under Mail.
  5. Vælg Thunderbird.
  1. Start standardprogrammet til mail i Mac OS, det hedder "Mail", og kan findes i programmappen.
  2. Klik på menuen Mail > Indstillinger.
  3. Klik på fanebladet Generelt, og vælg "Thunderbird" i rullemenuen med mailprogrammer.
  4. Luk Mail.

Fremgangsmåden kan være forskellig i de forskellige distributioner og versioner. Hvis nedenstående ikke kan bruges i din Linux, så kan du finde flere vejledninger i artiklen Default mail client på MozillaZine.

1. Åbn Kontrolcenter, sædvanligvis via menuen System eller Indstillinger.
  2. Åbn Foretrukne programmer.
  3. Du kan her vælge dine foretrukne programmer til mail (Thunderbird), browser, billedvisning, filmafspiller osv.