Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

no sound in firefox 3.6.3 flash video after upgrading to Kubuntu 10.04 and

  • 4 replies
  • 74 have this problem
  • 425 views
  • Last reply by jokaiser

more options

Installed Kubuntu 10.04. Sound in Amarok plays correctly. Reinstalled firefox and latest adobe adobe flashplugin 10.0.45.2. Sound worked fin in Kubuntu 9.10.

This happened

Every time Firefox opened

== I upgraded (full install) fromKubunto 9.10 to 10.04

Chosen solution

sudo alsamixer

then turn up PCM

Read this answer in context 👍 0

All Replies (4)

more options

same problem; even after installing flash 10, that then install firefox plugin too, then sound is ok ... till next reboot where i get back flash 9 plugin under firefox 3.6.3 ....

more options

I did solve the problem . It turned out that the PCM slider in Kmix was all the way down by default after installation. That is a bad default. Also the documentation for Kmix doesn't adequately explain what the PCM control is. In fact I searched the Internet for 15 minutes and I still don't even know what "P" or "C" or "M" stands for.

more options

Chosen Solution

sudo alsamixer

then turn up PCM

more options

This cost me a couple of hours and then a very simple solution worked, in kubuntu 10.04:

  1. left-click the speaker icon in the system tray
  2. left-click "Mixer" button
  3. slide "PCM" up

What a brainless default setting! Should really be updated by kubuntu.

Modified by jokaiser