Kukhonjiswa imibuzo ethegiwe: Veza yonke imibuzo

Thunderbird 102 constantly "Not Responding" for up to 30 minutes, perhaps related to Win10 update

I have been a happy user of Thunderbird for >>10 years, and it has been solid most of the time. But now, it suddenly has been in a mode of constantly "Not Respondi… (funda kabanzi)

I have been a happy user of Thunderbird for >>10 years, and it has been solid most of the time. But now, it suddenly has been in a mode of constantly "Not Responding". It will be completely non-responsive for maybe 30 minutes, and then partially recover until I do something else, using about 18% of CPU and < 500MB memory. At this point, it is essentially not functional, but it is not crashing completely.

Sometimes I get message that the mail host did not respond to DELE command or that the mail host is not responding due to timeout. I figure this is just because it has reached the max timeout.

I have installed the latest version of Thunderbird, (102.1.0), deleted all the .msf files and went to each folder and rebuilt it. Real-time virus protection turned off for testing. This is running on Windows 10. This sort of started after the recent Windows 10 update, so perhaps other people are encountering this. I did not see this exact same problem.

Sometimes it hangs really badly and provides a little tiny image of the window, about 1/2" tall and 2" wide. Then I have to kill the process. I attached a typical process summary when this is hung. It is completely not responsive for many minutes each time. I don't get an error message every time. It definitely hangs if I check for mail from the server, or sometimes try to delete a message. Here, I started Thunderbird in safe mode, with no plugins, and with real-time virus scanning disabled.

Attempted to get email, It hung (Not Responding) After 30 minutes, received this message:

Sending of password for user ____ did not succeed. Mail server mail.XXXXX.com responded: Disconnected for inactivity during authentication.

Login to mail.XXXXXXX.com failed with username ____ failed. (retry, enter new password, cancel) Entered password. Then it accepted password.

Downloading message NNN of 1078

Proceeded without problem to message 198 of 1078

Then, "Login to server mail.XXXXX.com with username ____ failed. (retry, enter new password, cancel) Hourglass... can't enter new password. Started hourglass at 10:06am.

10 minutes later: "The DELE command did not succeed. Error marking a message as deleted. Mail server responded: Disconnected for inactivity."

was able to delete messages in the Inbox and to reply to one email.

Selected mailbox "WhiteBulkBox" Hung again, starting at 10:48am Process display looks similar to the clip attached. recovered at 11:04am Selected folder properties, then Repair Folder. Hourglass. not responding. 11:43 Recovered. Random request for password popped up. WhiteBulkBox should be repaired. Clicked "Repair Folder" again. There are only 501 messages in the folder. 504MB size. Hourglass at 11:45. Same process listing. 12:24 noticed it had recovered. Clicked ok without re-repairing the folder. Clicked on first item in the folder. Hourglass. 12:25pm Same process listing. 21 to 37% CPU Gave up at 2pm. Killed the process. restarted in troubleshoot mode, 2:01 pm. Hourglass. Recovered by 2:40. opened Inbox of one email. Hourglass at 2:44 3.24pm was able to delete several files form Inbox. Now it is empty. Properties, repair folder. Hourglass. Crazy that it would have such trouble repairing an empty folder. recovered at 4:07pm. Now show 0 messages in Inbox, but size on disk is still 87.8MB. That seems sort of strange. Clicked "Repair Folder" again. Finished quickly. There was one message in the folder, marked ***SPAM***. This is strange because I had turned off automatic checking for new messages. Hourglass started at 4:11 pm 4:35pm recovered. Checked server settings, all set to not automatically check for new messages, did not make any further changes. Selected inbox of one user, Repaired Folder, finished quickly. But then went into hourglass mode. 4:37pm 4:57 recovered. Clicked on folder "WhiteInBox", clicked "Repair Folder" no hangup. Back to WhiteBulkBox. Clicked it, Not responding. 5:00pm 5:20pm recovered. This WhiteBulkBox seems to be a key problem, and may be the reason getting new mail fails. Right-clicked the folder, Properties, Repair Folder, hourglass. 5:22pm 6:16pm recovered. clicked OK Now try to delete messages in WhiteBulkBox. clicked first message, message displayed. no problem at first. press DEL key, hourglass. 6:17pm still hung, 7:30pm. I think like the last time, this will not recover, but I will let it run to see. Meanwhile, I will submit this information and hopefully someone might have a similar experience. Please help! Otherwise, I will have to abandon Thunderbird.

Asked by bestoflutz 1 isonto elidlule

Last reply by Wayne Mery 2 amahora adlule

error message

I keep receiving error message blocking the sending personal email. Here is the sample: Sending of the message failed. An error occurred while sending mail: Outgoing serv… (funda kabanzi)

I keep receiving error message blocking the sending personal email. Here is the sample: Sending of the message failed. An error occurred while sending mail: Outgoing server (SMTP) error. The server responded: p-impout005.msg.pkvw.co.charter.net cmsmtp 172.58.29.217 is listed on Cloudmark CSI-Global. Please visit csi.cloudmark.com/en/reset?ip=172.58.29.217 AUP#Out-1200. Can you help.? the operating system is Windows 11. Thanks.

Asked by tnguyen893 1 usuku oludlule

Last reply by Tom 18 amahora adlule

Thunderbird issues

To whom it may concern, I migrated from Outlook to Thunderbird about a month ago and everything looked good for about the first five days, then dialog box(es) began appea… (funda kabanzi)

To whom it may concern, I migrated from Outlook to Thunderbird about a month ago and everything looked good for about the first five days, then dialog box(es) began appearing stating "Login to server ...mail host... with username ...xxx... failed" RETRY, ENTER NEW PASSWORD, CANCEL. I would just exit the program and restart and that would work until the system "slept" and upon wake, the dialogue box would reappear. Instead of leaving my mail client open on the desktop, I began closing and then reopening when needed, which was a pain. Yesterday, I opened Thunderbird and the message pane had in bold letters; "Error establishing a database connection" but the program seemed to function and downloads emails to each of my eight accounts. I closed it and reopened and received the same message. I'm of the impression that Thunderbird is very unstable, and I'm hoping that is incorrect or it makes for a poor choice for both business and personal email client. I searched the error, and came-up with zero results or inferences to the message relating to Thunderbird. Any help would be appreciated as I do not wish to return to MS Outlook. Thank you for reading this. G.M.

Asked by Milio Design 9 amahora adlule

Thunderbird Stops Auto-downloading Mail

I am running TB 102.1.2 64-bit on Windows 10 Professional 21H2. On occasion, TB will stop auto-downloading mail. When this happens, I have to click on "Get Messages" to… (funda kabanzi)

I am running TB 102.1.2 64-bit on Windows 10 Professional 21H2. On occasion, TB will stop auto-downloading mail. When this happens, I have to click on "Get Messages" to re-start the POP3 download process. My refresh interval is every ten minutes. Last night at 9:42 I sent a piece of mail, and then no mail was downloaded. I have attached a screen-shot of the TB error console that shows the end of my 9:42PM SMTP mail send and the lines that follow. I do not know how to save the error console to a file, and I do not know if there is more relevant information in the error console. I have not kept track of the occurrences of this problem, so I cannot tell when the problem first surfaced.

I will now click "Get Messages", as I need to see my mail. Is there any other documentation I can capture when this problem next occurs? Thanks.

I clicked "Get Messages", and I saw an error pop-up window:

    Error with account ...
    The account ... is being processed.  Please wait until processing is complete to get messages.

I believe that this is the first time I have seen this pop-up message. I opened ProcessExcplorer, and I have a screen-shot of Thunderbird. I have tried to add the image to this posting, but I do not see it.

Asked by bsfinkel 1 usuku oludlule

Last reply by bsfinkel 10 amahora adlule

Outgoing Email

GoDaddy recently updated their mail servers to outlook.office 365. Now I can not send emails to only certain addresses such as att.net & yahoo.com. Emails are retur… (funda kabanzi)

GoDaddy recently updated their mail servers to outlook.office 365. Now I can not send emails to only certain addresses such as att.net & yahoo.com. Emails are returned with error message. I have my settings to port 587 and security to STARTTLS. It appears Thunderbird is using something that these emails won't accept. I don't want to change from Thunderbird. I've tested with other servers and there are no problems. What is the issue here? Error message: Your message to denali8@att.net couldn't be delivered. Your message contains invalid characters (bare line feed characters) which the email servers at att.net don't support. llamas Office 365 denali8 Action Required Recipient

Bare line feeds unsupported

How to Fix It It appears that your email program added invalid characters (bare line feed characters) into your message when you sent it. Try using a different email program to send your message. If the problem continues send this non-delivery report (NDR) message to your email admin for assistance.

Was this helpful? Send feedback to Microsoft.

More Info for Email Admins Status code: 550 5.6.11

This error occurs when the email program or device used to create or send an email message adds bare line feed characters into the message. When bare line feed characters are included in a message, the SMTP protocol chunking feature is required to transmit the message between email servers. Chunking uses the SMTP protocol BDAT command, but the recipient's email server doesn't support the BDAT command.

To fix the issue, the sender should send the message using an email program or device that doesn't add bare line feed characters to messages. Most modern email programs don't add bare line feed characters.

If the sender is using a device like a fax machine, printer, or scanner, it's likely an older model that doesn't support the SMTP protocol BDAT command. To fix this error, you'll need to replace the device with a newer model that supports the BDAT command. The industry standard recommendation to support SMTP chunking was published in 1998 so most devices manufactured during the last decade support this feature.

Another option is for the email admin at the recipient's domain to upgrade their email servers to servers that support the SMTP protocol BDAT command. Most modern email servers support BDAT; however, some free and older email servers don't support it.

For more information see Fix email delivery issues for error code 5.6.11 in Office 365.

Original Message Details Created Date: 8/13/2022 3:05:10 PM Sender Address: llamas@shagbarkridge.com Recipient Address: person@att.net Subject: BOD

Error Details Reported error: 550 5.6.11 SMTPSEND.BareLinefeedsAreIllegal; message contains bare linefeeds, which cannot be sent via DATA and receiving system does not support BDAT DSN generated by: DM6PR16MB2955.namprd16.prod.outlo

Asked by llamas 14 amahora adlule

Last reply by david 13 amahora adlule

Fast browser don't display found messages

Hi, it seems I found a bug. When I use fast browse window in Thunderbird for specific email, occasionally it founds messages but don't display them. See at attached scree… (funda kabanzi)

Hi, it seems I found a bug. When I use fast browse window in Thunderbird for specific email, occasionally it founds messages but don't display them. See at attached screenshot - Thunderbird found 8 messages, but displayed none. The same messages are properly displayed when using general browser in mail tools bar above - everything works correctly there.

How can I fix it?

Asked by delikatnie 1 usuku oludlule

Last reply by Wayne Mery 18 amahora adlule

Filter (move) corrupting local mailbox

Thunderbird 91.11.0 (64 bit) on Mac OS 11.6.6 (Big Sur) - IMAP pull Problem: I have a number of filters that move messages from my (remote) inbox into various local folde… (funda kabanzi)

Thunderbird 91.11.0 (64 bit) on Mac OS 11.6.6 (Big Sur) - IMAP pull

Problem: I have a number of filters that move messages from my (remote) inbox into various local folders. In recent years, about once a month, Thunderbird will hang (spinner turning) while it is (seems to be?) trying to move a message to a local folder. When this happens Thunderbird has to be restarted, and the local destination folder repaired. The problem seems to be related to attachments, especially images of various types.

I need help to define this problem further - specifically to determine which sub-process of Thunderbird is experiencing the problem and the circumstances that trigger it.

Thanks in advance. Chris F

Asked by chris440 20 amahora adlule

  • Kusonjululiwe

After update to 102.1.2 folders/messages only appear in troubleshooting mode

Running 102.1.2 32 bit in WIN 7 PRO. After update folders/messages appear only after entering troubleshooting mode. Before eliciting troubleshooting mode, the folders a… (funda kabanzi)

Running 102.1.2 32 bit in WIN 7 PRO. After update folders/messages appear only after entering troubleshooting mode. Before eliciting troubleshooting mode, the folders and messages panels are blank. Suggestions, please? Problem persists across reboot.

Asked by Johanus 6 ezinsukwini ezidlule

Answered by Wayne Mery 1 usuku oludlule

Text does not appear in "send"...Also, text is missing in received e-mails, if it is sent as http (TB set for plain text)...Never had that problem.

1...ever since the "latest upgrade" I cannot receive e-mails if formatted in a different preference... IT DID BEFORE! (automatic formatting change seems to be disabled, … (funda kabanzi)

  1. 1...ever since the "latest upgrade" I cannot receive e-mails if formatted in a different preference...

IT DID BEFORE! (automatic formatting change seems to be disabled, or scrapped...all I get is some black globs.. see attached screen capture of "add-ons"

  1. 2..Trying to use "write"...Ya sure...The text that I enter in "write message" does not appear...

This is stupid, since the problems have been compounded with each "upgrade".... Now, FYI, I tried to duplicate the problem while I am on this contact page, and, don'tcha know it...it works fine...?????? One way around it is to restart TB, then it seems to work as expected!!?? This version is broken...Please advise a reversal to an earlier version , just so I can get back to proper operation, while you get this straightened out. And, NO, there are no answers on "help page referrals"...most are outdated! Oh, and by the way checkout my screen capture of this "help" page (I am using Waterfox).. An example of the buggy version...It even affects Waterfox!!!! Sent two docx screen captures...I doubt they were received, as the menu was blanked!!!

System: Win10/64 Workstation Pro AMD Zen 3 3800X 32GB Ram

Thank You...

Tom

Asked by tbworoby 1 usuku oludlule

Thunderbird outgoing message send failure

Hi I'm getting a send message error from Thunderbird when trying to send emails - screen image attached. It shows "Message rejected (104)" but I can find no details of wh… (funda kabanzi)

Hi I'm getting a send message error from Thunderbird when trying to send emails - screen image attached. It shows "Message rejected (104)" but I can find no details of what this means. I have checked (and updated) the smtp server settings for the email address without success. Does anyone know what that error message means, or can you point me in the right direction to diagnose the fault? Is there anything I can do to get further information about the problem? Thanks in advance! Phil

Asked by philfrae 1 usuku oludlule

Message filtering does not complete copying all messages

When I start up Thunderbird, the message filter properly copies one message to a local folder, but all other messages do not get copied. This worked before I changed to … (funda kabanzi)

When I start up Thunderbird, the message filter properly copies one message to a local folder, but all other messages do not get copied. This worked before I changed to a new computer (W10 94 bit). I am using AOL as a mail server and it happens on both accounts I have. I have not tried on a non-AOL email. If I don't close Thunderbird, most of the emails copy, but not if they come in about the same time. It happens on several versions of Thunderbird including the latest 102.1.2 (64-bit). Any suggestions/settings etc I may have missed in the transfer?

Asked by glik 1 usuku oludlule

SMTP Outgoing Sever for iCloud Email No Longer Working

Since about a week ago, I've been unable to send messages through Thunderbird on my Windows 10 PC. I keep getting the error message shown in my first attached screenshot.… (funda kabanzi)

Since about a week ago, I've been unable to send messages through Thunderbird on my Windows 10 PC. I keep getting the error message shown in my first attached screenshot. I have updated to the latest version (102.1.2 64-Bit), although this was happening during the previous version. The second attachment is a screenshot containing the settings I've been using that had previous worked. I've tried several different solutions, including the following:

- Created a new app-generated password and applied to the incoming IMAP and outgoing SMTP - Adding this Thunderbird version to the list of firewall exceptions - Paused my antivirus (via Surfshark VPN) to send a test email (didn't work) - Alternated the Connection Security between "STARTTLS" and "SSL/TLS" - Tried using the default port for STARTLS (587) with SSL/TLS (and vice versa with default port 465 in STARTTLS)

I'm basically at a loss at this point. Any suggestions on what the underlying cause could be and/or solutions? My ISP is Spectrum, in case that helps.

Asked by snoopy15 3 ezinsukwini ezidlule

Last reply by Mathi80 1 usuku oludlule

Thunderbird (Default profile only) crashing on startup @ mso20win32client.dll | mso30win32client.dll | mso40uiwin32client.dll | mso50win32client.dll | mso98win32client.dll | mso.dll | olmapi32.dll | BaseThreadInitThunk

I just restarted my W10 Laptop and now my default Thunderbird Profile crashes every time I try to start it! I have tried Troubleshooting Mode, but that makes no differenc… (funda kabanzi)

I just restarted my W10 Laptop and now my default Thunderbird Profile crashes every time I try to start it! I have tried Troubleshooting Mode, but that makes no difference. My other 2 profiles are still working okay! Thunderbird is v91.11.0 (32-bit). The latest Crash report is: bp-303b9d0d-08ad-46fe-85f4-855130220808 Please help me to get my default profile working again A.S.A.P. as it is my Work profile for my Company which I constantly use! Thanks

Asked by Henry 1 isonto elidlule

Last reply by Henry 1 usuku oludlule

TB 102.12 64 bit, Win10, not working: a) getting pop up notices that an upgrade to 102 was available, b) "not responding" and slow deletes

Day 5 now: My TB upgraded from 9x to 102.1.2 and it just kept getting worse - to the point that it is now unusable. For starters, once the program upgraded from 9x to 102… (funda kabanzi)

Day 5 now:

My TB upgraded from 9x to 102.1.2 and it just kept getting worse - to the point that it is now unusable.

For starters, once the program upgraded from 9x to 102x, I kept getting pop up notices that an upgrade to 102 was available.

And for each upgrade, the "not responding" got worse and worse. Now, with 102.1.2 it is unresponsive the moment it is opened.

If I leave TB open and leave it alone, it eventually will download 100 messages in about an two hours - it download one, then go to not responding for a period, repeat.

Once they are downloaded, and I want to check a message, i.e., to read it, it will go to "not responding".

And to add insult to injury, when I highlight a string of messages to delete, it will delete one, stop responding, repeat, at a slightly faster pace than that of downloading.

Asked by lajoes 2 ezinsukwini ezidlule

Last reply by lajoes 1 usuku oludlule

Thunderbird

Thunderbird is not working - I signed into my old AOL account yesterday and AOL has taken over - I want Thunderbird not AOL as my default email provider and have set it a… (funda kabanzi)

Thunderbird is not working - I signed into my old AOL account yesterday and AOL has taken over - I want Thunderbird not AOL as my default email provider and have set it as that, but it is still not working - help please!

Asked by Hilary 1 usuku oludlule

Last reply by david 1 usuku oludlule

Can't clear adaptive junk mail filter log

I can't clear adaptive junk mail filter log. Clicking the Clear button doesn't do anything. Also, I am unable to select contents and Delete, as was suggested in an earlie… (funda kabanzi)

I can't clear adaptive junk mail filter log. Clicking the Clear button doesn't do anything. Also, I am unable to select contents and Delete, as was suggested in an earlier thread. How can I fix this?

Asked by draney 1 usuku oludlule

A unique identity matching the From address was not found

A (rather aged) friend uses Mozilla Thunderbird as mail client for her Gmail imap account. It is not likely that she will ever switch (that would be my solution). Auto u… (funda kabanzi)

A (rather aged) friend uses Mozilla Thunderbird as mail client for her Gmail imap account. It is not likely that she will ever switch (that would be my solution). Auto update is on and the latest update has broken something, so when she clicks on a message in the inbox instead of opening it in a view window, it opens an edit window with her own email address instead of that of the sender and it displays an error banner saying "A unique identity matching the From address was not found (...) " I tried uninstalling and re-installing, deleting the profile and making a new one but that makes no visible difference.

Asked by josessex 1 usuku oludlule

Some emails are not downloaded

In the last few days it happened a few times that when I receive new emails, I receive the alert sound, I can see that I have an unread message, but I cannot find the ema… (funda kabanzi)

In the last few days it happened a few times that when I receive new emails, I receive the alert sound, I can see that I have an unread message, but I cannot find the email itself. Even if I change to filter only the unread messages, cannot find the new incoming email. It is not in the spam or any other folder.

When I log in to the webmail of my email provider, I can see the email, but even there if I try to forward the email to myself the same thing happens. In Thunderbird the email could not be found. It seems, that some emails are not downloaded by Thunderbird. TB version is 102.1.2, and IMAP is used to get the emails. No AntiVirus is used.

Any idea, what can be the problem, and how to could be solved?

Asked by TB Miklos 1 usuku oludlule