Ordering

What's the logic behind this ordering of the messages? Settings Menu "View" -> "Sort by ": checked "Date", "Descending", "Unthreaded" (see screenshot). Then a message … (funda kabanzi)

What's the logic behind this ordering of the messages?

Settings Menu "View" -> "Sort by ": checked "Date", "Descending", "Unthreaded" (see screenshot).

Then a message received yesterday is shown before a message received today (that should belong to the same thread, but I selected "unthreaded").

See screenshot.

Asked by lordthistle 2 amahora adlule

Last reply by david 15 imizuzu edlule

Can't migrate profile to new computer

Want to move Thunderbird profile to new computer. Downloaded a copy of Thunderbird on new computer. Followed Mozilla Support instructions for copying profile etc. (used e… (funda kabanzi)

Want to move Thunderbird profile to new computer. Downloaded a copy of Thunderbird on new computer. Followed Mozilla Support instructions for copying profile etc. (used external hard drive). No problems until I tried to open new Thunderbird. Got error message "Profile Missing".

Tried solution found on Support pages: ran thunderbird.exe -p that starts profile manager - click 'create profile' , then click 'new', then enter a short name (e.g., PROFILE) and then click the browse button to select and activate your profile.

Now when I open new Thunderbird, it runs, but it takes me to Account Setup page as though I never downloaded Profile from old machine. Thought maybe I still needed to run Import tool; tried that but it had no effect. I feel so imcompetent! What am I doing wrong???

Asked by Mike 3 emasontweni adlule

Last reply by david 40 imizuzu edlule

Unable to connect to Google (www.google.com) after router change.

I recently changed to a 4G network based router because of poor internet speeds in the area. Since changing I have noticed that when using my TP-Link AC1900 network adapt… (funda kabanzi)

I recently changed to a 4G network based router because of poor internet speeds in the area.

Since changing I have noticed that when using my TP-Link AC1900 network adapter, I can no longer access www.google.com specifically. I can still access the site on Edge (using the adapter) and when I change from the adapter to the primary wifi card in the laptop, Google works again in Firefox.

Due to the things I've tried (listed below) I've come to believe that it must be some strange interaction between the adapter, firefox, and the network.

I've tried the following: - Deleting all cookies and data - Reset all preferences in Firefox - Disabling and re-enabling addons - Fresh install of Windows (including Firefox) - Reinstalling TP-Link Drivers - Changing DNS to Googles servers - Firefox network settings (no-proxy etc...) - Checking the firewall settings on Windows (disabling, allowing firefox.exe, etc...) - Restarting the router - Changed some of the DNS settings in about:config, but resetting after to be sure

I've looked around for pretty much every similar post, some people saying the issue resolved itself, but any solutions I've found so far haven't worked. This is beginning to become a bit frustrating as I mainly use Google to search :( Hopefully someone who's had a smilar issue can help me resolve it, thanks!

Asked by Seakras 3 ezinsukwini ezidlule

Last reply by cor-el 3 ezinsukwini ezidlule

new account setup

I have used Thunderbird for many years and am very pleased with it - solid, stable, functional, easy to use. I'm attempting to set up a new account in proton.me It's main… (funda kabanzi)

I have used Thunderbird for many years and am very pleased with it - solid, stable, functional, easy to use. I'm attempting to set up a new account in proton.me It's mainly automated, much easier than before. I got to the end and there was a message Incoming server Protocol IMAP Port 1143 Connection security STARTTLS Authentication method Normal password

Outgoing server Port 1025 Connection security STARTTLS Authentication method Normal password

There was a message Unable to log in at server. Probably wrong configuration, username or password.

I have logged into Proton with my username and password, all okay. I do not know what needs to be fixed on the Thunderbird account setup. Can someone help me please? Thank you.

Asked by Anshe 1 usuku oludlule

Last reply by Matt 3 amahora adlule

Thunderbird Backup Task

Welcome At first I would like to thank you very much my question is Is there a way to synchronize tasks with the calendar so that when I open Thunderbird from another com… (funda kabanzi)

Welcome At first I would like to thank you very much my question is Is there a way to synchronize tasks with the calendar so that when I open Thunderbird from another computer I can see these tasks, as the tasks are stored only on the computer, I do not want to link an external calendar such as Google calendar, etc .... Gratefully

Asked by Ahmad 3 amahora adlule

Last reply by Matt 3 amahora adlule

Email Print radically different from display

Hi Team, This issue of rendering to print has been around for a while, but I thought I'd bring up. A Newsletter I receive sometimes shows a poll result (see image; Screen… (funda kabanzi)

Hi Team, This issue of rendering to print has been around for a while, but I thought I'd bring up. A Newsletter I receive sometimes shows a poll result (see image; Screen Newsletter Poll Result) It looks like it is done by stretching an image to fit the ratio.

… I pulled that code for one of the bars from the "View Source" option.

In Print though, it looks quite different (see image; Print Newsletter Poll Result 1 page only) The first bar takes up 5 pages. The image, POLL_bars_blue.jpg, is 1×20px, so why Thunderbird renders it to 5 pages deep rather than just 20px did make me wonder.

Does anyone have a clue? Can it be constrained somehow?

Asked by compass_drg 14 amahora adlule

Last reply by Matt 3 amahora adlule

Set default font color for e-mail messages.

I write my e-mails in a green font. That is how I used to do it in Outlook and as soon as I started writing it stayed as green after setting it up. However I haven't foun… (funda kabanzi)

I write my e-mails in a green font. That is how I used to do it in Outlook and as soon as I started writing it stayed as green after setting it up. However I haven't found a way to do that in Thunderbird that is satisfactory. The main way I see mentioned is changing the setting in Composition > HTML Style > Take out use reader's colors and set green as text, however this also changes the color of the Thunderbird signature and of the messages being replied. My wish is to only make green whatever I write for the message, not the full e-mail. Is there a way to set it to a color?

If this setting isn't in standard Thunderbird a plugin suggestion would also work! What I wish would be equivalent to having the green font color selected at the start of any e-mail with everything else default!

Many thanks,

Kael

Asked by kael10 19 amahora adlule

Last reply by Matt 3 amahora adlule

Bookmarks will not sync to android. I tried everything

I cannot get Firefox to sync my bookmarks to to my new android. Other things are syncing so I know sync is working it just will not sync the bookmarks. I have tried every… (funda kabanzi)

I cannot get Firefox to sync my bookmarks to to my new android. Other things are syncing so I know sync is working it just will not sync the bookmarks. I have tried everything. I have checked my sync settings a dozen times. I've signed out and signed back in on both devices. I have even uninstalled on both devices while signed out and reinstalled and still I cannot get the bookmarks on my phone. Please help! It's a Galaxy s21 and I am on windows 10

Asked by Webster 1 isonto elidlule

Last reply by Paul 4 amahora adlule

Bookmarks

How to get bookmarks from: Samsung Internet (19.0.6.3 Ver) (Galaxy A71 5G equipment) to Firefox (Firefox 109.2.0 (Build #2015930059), a66807eeb+ AC: 109.2.0, 06a7d70e… (funda kabanzi)

How to get bookmarks from: Samsung Internet (19.0.6.3 Ver)

(Galaxy A71 5G equipment)
to 

Firefox (Firefox 109.2.0 (Build #2015930059), a66807eeb+ AC: 109.2.0, 06a7d70e25 GV: 109.0.1-20230127170202 AS: 96.1.3 ) Same equipment

Asked by barryantrim12 1 usuku oludlule

Last reply by Paul 4 amahora adlule

Bookmarks Menu List

Hello, I've noticed a change since the last update and don't understand why? When opening the bookmarks tab I would get the drop down of a long list of links I have save… (funda kabanzi)

Hello, I've noticed a change since the last update and don't understand why?

When opening the bookmarks tab I would get the drop down of a long list of links I have saved. I sometimes bunch them into groups so when looking down the long list, I can see the link I want better when more than one are from the same website.

But my issue is that when I went through the list and found that group of links, I could click onto one to open the page. In the past before the update I could click on the bookmarks drop down again, and still see the same area of links I had just clicked on.

Now when the bookmarks drop down closes it defaults to the top of the list and I need to scan down to find the links I was looking at again. Why? Yes when I closed the browser off and reopened it the bookmarks list would start at the top again. But if left opened I could click on the bookmarks tab and it would open to the same link area I clicked onto last.

Is there a way in settings I can reverse this annoying, unnecessary change.

A word to the Firefox workers that like changing things for no reason. I use Firefox because I like the things your browser has that the others don't. Keep taking the little things away that people like, which you seem to keep doing, then my favourite browser will just become "The same old s#*@" like all the others.

Asked by ShadowAD 7 amahora adlule

Last reply by cor-el 6 amahora adlule

109 freezes on Raspberry Pi 4

From version 109 64 bit needs hardware acceleration disabled on Raspberry Pi 4 to be able play .mp4 files, most video sites, such as Rumble and also Google Maps. If enabl… (funda kabanzi)

From version 109 64 bit needs hardware acceleration disabled on Raspberry Pi 4 to be able play .mp4 files, most video sites, such as Rumble and also Google Maps. If enabled, Firefox freezes/hangs, requiring to be closed via panel tab.

Asked by ThaiHoliday 1 usuku oludlule

Last reply by cor-el 6 amahora adlule

"Manage bookmarks" doesn't bring up the "Manage bookmarks" window

Until recently, when I press Ctrl+B, I get a bar at the top of the browser containing a link "Manage bookmarks". I can click the link to bring up the "Manage bookmarks" … (funda kabanzi)

Until recently, when I press Ctrl+B, I get a bar at the top of the browser containing a link "Manage bookmarks". I can click the link to bring up the "Manage bookmarks" window.

That's not as convenient as the older behaviour wherein the "Manage bookmarks" window appears immediately when I press Ctrl+B, and it also consumes about half a centimetre of space across the entire width of the browser window (which is a lot with Firefox window maximized). I find also that the need to move the pointer to the link and click it interrupts flow, which is why people use hot keys like Ctrl+B. However, at least the "Manage bookmarks" link worked.

As of approximately a few days ago, clicking the "Manage bookmarks" link does nothing. It does not bring up the "Manage bookmarks" window. Neither does Shift-clicking the link, Ctrl-clicking, or Shift+Ctrl-clicking. I think it must be something about the most recent update. I'm on version 109.0.1 (64-bit) and I'm on Windows 10.

Does anyone else see this? How can I get the "Manage bookmarks" link to work?

Asked by FoxyFirey 22 amahora adlule

Last reply by cor-el 6 amahora adlule

Code erreur PR_END_OF_FILE_ERROR

Bonjour, Depuis une semaine, j'ai ce message à l'ouverture de ma page d'accueil Orange, avec Firefox !! PR_END_OF_FILE_ERROR il n'y a qu'avec mon navigateur et pas sur C… (funda kabanzi)

Bonjour, Depuis une semaine, j'ai ce message à l'ouverture de ma page d'accueil Orange, avec Firefox !! PR_END_OF_FILE_ERROR il n'y a qu'avec mon navigateur et pas sur Chrome ni Edge. Avant, j'étais le seul impacté par ce problème et maintenant les trois P.C de la maison le sont. Deux W11 et un W10. En déconnectant le VPN le souci n'existe plus. Merci d'avance pour votre aide.

Asked by YAGO 1 usuku oludlule

Last reply by cor-el 6 amahora adlule

Firefox (and also Thunderbird) crash on trying to load Yahoo mail login page

A friend (who knows even less about technology than me) has an old Dell Inspiron 1501 which has been running Linux Mint 18 Xfce, which is now unsupported. I'm beginning t… (funda kabanzi)

A friend (who knows even less about technology than me) has an old Dell Inspiron 1501 which has been running Linux Mint 18 Xfce, which is now unsupported. I'm beginning to regret it but just to keep it going for a couple of years I offered to update to Mint 20 Xfce, which is the last version listing 1 Gb as the minimum Ram (everything later or other version are 2 Gb or more), which is the most that system can use. Once the wifi was eventually working (old b43 broadcom driver) most things went fine (except Team Viewer, which works on another Mint 20 Xfce system, but that's not a question for here). However, she uses Yahoo mail, and for some reason just attempting to load the login page (login.yahoo.com) causes Firefox to crash (I mentioned Thunderbird in the title as I attempted to access Yahoo Mail with it, but because it needs to access the Yahoo Mail page (as I think this is now based on App codes rather than passwords), and doing that crashed Thunderbird also). I'm pretty sure I have methodically gone through all the troubleshooting steps on https://support.mozilla.org/en-US/kb/troubleshoot-and-diagnose-firefox-problems (clear cookies & cache by deleting history; clear startup cache; refresh; reinstall; new profile). Firefox doesn't crash in Troubleshoot mode, despite the fact is seems to still use hardware acceleration, even though I thought it would disable that. Hence, I'm at the end of what I know to try (and that's just from following the guide, I am not an expert) and would be grateful for any help anyone can offer. I attach an image that lists all the submitted crash reports, as they will refer to slightly different conditions as I tried all the options mentioned above. I'm using my own PC to submit this (so any hardware & system data submitted by this web-form won't be relevant), not the Inspiron 1501 that has the issue. I can open the Yahoo mail page on this machine (same version of Firefox) and also on the Inspiron 1501 using Chrome (but there was a different reason relating to security why we couldn't log in via that). Would really like to get Firefox (and Thunderbird) working on the laptop, if possible.

Asked by Jonny Terry 22 amahora adlule

Last reply by cor-el 7 amahora adlule

Firefox crashing semi constantly

I recently bought a new laptop and seem to have Firefox constantly crashing in both normal and troubleshoot mode on both a Windows 11 OS as well as Linux OS's (Pop_OS and… (funda kabanzi)

I recently bought a new laptop and seem to have Firefox constantly crashing in both normal and troubleshoot mode on both a Windows 11 OS as well as Linux OS's (Pop_OS and Manjaro). In general it will crash every 30 minutes or so but sometimes it can happen rapidly in a row.

I'm not sure what the problem could be but it sounds like a hardware problem? However I don't seem to be experiencing crashes on Edge or Opera when I tried them but I haven't tested it for too long yet. Does anyone have any advice or insight about this?

Here are some recent report ID's:

bp-fa5e703a-fb27-4eb0-8cca-260f10230207

bp-7a261e27-ac52-44ae-aca8-45fbc0230207

bp-2ac09c72-a33b-415a-a1e1-8e2f30230207

bp-eca9bdc5-e0f2-438e-95bf-84bde0230207

bp-fb11c5ac-9ae6-468b-bc23-edc460230207

Asked by Anionz 7 amahora adlule

Last reply by cor-el 7 amahora adlule

Problem with my bank 2FA and firefox

Am using FF 109.01 (64) and the latest Windows 10 (64) ver. I uses their Virus program. With my bank security settings I have check marked to not use 2FA Bank home page … (funda kabanzi)

Am using FF 109.01 (64) and the latest Windows 10 (64) ver. I uses their Virus program.

With my bank security settings I have check marked to not use 2FA Bank home page asks for a security code anyway.

This has happened to me months ago and all of a sudden everything was OK. ... and now it has happened again. When I use Edge, Bank home page does not ask for a security code. This is the way I would like FF to perform.

I have phoned the Bank IT Help desk and they are bafflled. They had me try a bunch of acrobats but nothing works.

Obviously there is something in FF to tweak. I am using

I have searched and searched on internet, but no solution. I have used FF since it was a baby, and I want to stick with it. Thanks

Asked by tsb 20 amahora adlule

Last reply by cor-el 7 amahora adlule