Can no longer play media with Firefox ESR 102.x

Hello, ever since we moved endpoints from Firefox ESR 91.13 to 102.3, it has become impossible to play any media with Firefox. No video will play in youtube, for instance… (funda kabanzi)

Hello, ever since we moved endpoints from Firefox ESR 91.13 to 102.3, it has become impossible to play any media with Firefox.

No video will play in youtube, for instance (it just loads endlessly as if it would start, but it doesn't).

Can't use radio websites either. Anything with a "play" button (video or sound) does nothing.

This has been tested with a clean profile, a clean install, after allowing autoplay in the settings.

Is there any info on what exactly changed between ESR 91 and 102 that might explain this ? There has been no system change, If I reinstall 91 instead it works again as usual.

No issues anywhere else on the endpoints (Edge, Windows), this is on Windows 10 if it makes any difference.

Tanks for any help on this.

Asked by OdeonFF 2 izinyanga ezidlule

Last reply by OdeonFF 13 amahora adlule

YouTube videos don't work with Firefox

YouTube videos not working with Firefox since recent updates. Videos start to load but don't don't complete. Firefox is the only browser with this issue. Have tried three… (funda kabanzi)

YouTube videos not working with Firefox since recent updates. Videos start to load but don't don't complete. Firefox is the only browser with this issue. Have tried three other browsers without issue.

Asked by lbertrand 3 emasontweni adlule

Last reply by lbertrand 1 ihora elidlule

upgrading issues from 91.13.1 to 102 on windows 10 home 64b 22H2

tried upgrading/clean install, 32b and 64b, version 102 when came out and now 102.5.0 always end up with a non-usable , no folders (sent, trash etc) top right menu does … (funda kabanzi)

tried upgrading/clean install, 32b and 64b, version 102 when came out and now 102.5.0 always end up with a non-usable , no folders (sent, trash etc) top right menu does not open either had to go back with system restore and today even reinstall old version

does the new version require any windows component that the old one did not? (i may have disabled some features i dont need). all other programs work perfectly.

any advice will be appreciated, thanks

Asked by idol.lif 6 ezinsukwini ezidlule

Last reply by idol.lif 3 ezinsukwini ezidlule

Subfolders are showing all at root level and empty while still in the normal tree structure

Hello, Before posting this question I tried different searches and I couldn't find something or someone who had this problem. Suddenly today I realize in one of my accoun… (funda kabanzi)

Hello,

Before posting this question I tried different searches and I couldn't find something or someone who had this problem.

Suddenly today I realize in one of my accounts, I have 12 accounts, in TB that the sub-folders of different folders are all showing flat at the root level. The other folders and sub-folders still have the normal email in it, but those folders doesn't have anything.

I tried the procedure for ghost folders, deleting and adding the account. I even went on the profile folder and deleted cache file etc... Nothing. I de-installed, deleted the profile folder, deleted the data folder (I store datas separately), added the account and bingo... all those frigging folders are back.

FYI: I added this account into Outlook and I don't have those folders, neither on my Android phone.

TB: 102.5.0 (64-bit) Eng MacOS: 10.15.7 Eng

Can some one help me on fixing this?

Thank you

Asked by Fab_ulous 1 isonto elidlule

Last reply by Fab_ulous 2 ezinsukwini ezidlule

external content in emails

Hi, I have switched on or allowed in the settings that external content in emails is applicable. However, in all emails pictures and the likes are not shown. See example … (funda kabanzi)

Hi, I have switched on or allowed in the settings that external content in emails is applicable. However, in all emails pictures and the likes are not shown. See example enclosed. What can I do? Best Frank

Asked by frank.jenner 5 ezinsukwini ezidlule

Last reply by frank.jenner 3 ezinsukwini ezidlule

Prevent Thunderbird from displaying attached mhtml in body of message.

I often save web pages in mhtml format and send them to e-mail recipients. One thing that irks me no end is that Thunderbird insists on displaying the mhtml page in the b… (funda kabanzi)

I often save web pages in mhtml format and send them to e-mail recipients.

One thing that irks me no end is that Thunderbird insists on displaying the mhtml page in the body of my e-mail, inevitably totally screwing up the formatting and making my e-mail practically illegible.

My work-around has been to put the mhtml into a zip file to prevent this from happening. But the last time I did this, the recipient was unable to open the zip file. It seems to me there ought to be something in Settings that will allow me to prevent Thunderbird from inserting an attachment into the body of my e-mail. An attachment is an attachment. It should not automatically insert itself into the body of my e-mail text.

Is there a way to do this?

Thank you,

Dandelion

Asked by Dandelion 2 emasontweni adlule

Last reply by Dandelion 6 ezinsukwini ezidlule

Email not working

Hi, I recently made a change to the domain where my email is hosted. I forwarded my GoDaddy domain to a new WordPress website, but now I can no longer send/receive emails… (funda kabanzi)

Hi,

I recently made a change to the domain where my email is hosted. I forwarded my GoDaddy domain to a new WordPress website, but now I can no longer send/receive emails in ThunderBird. I changed the DNS in WordPress and they told me to reach out to you and make sure I have all the entries I need to make sure everything is working properly. Can you assist? I've added a photo of my DNS below.

Thanks, Jeff

Asked by jeff205 1 isonto elidlule

Last reply by jeff205 6 ezinsukwini ezidlule

pull down to refresh is terrible

Pull-down to refresh is *awfully* annoying. It is extremely easy to trigger it when zooming in/out trying to see detail in a photo. If cellular connectivity is poor, it… (funda kabanzi)

Pull-down to refresh is *awfully* annoying. It is extremely easy to trigger it when zooming in/out trying to see detail in a photo. If cellular connectivity is poor, it is more annoying.

The reported method to disable this feature appears to have been remvoed: Settings -> Customize -> Gestures -> Pull to refresh.

Please restore this option.

Asked by heas 3 izinyanga ezidlule

Last reply by heas 1 usuku oludlule

Is this a bug or intended feature? Search results reappear

I noticed this on version 91.13.1. Here is the steps to replicate this bug: 1. Search for a particular persons email address (you have to search exactly for that user or… (funda kabanzi)

I noticed this on version 91.13.1. Here is the steps to replicate this bug:

1. Search for a particular persons email address (you have to search exactly for that user or otherwise open a message from that user in the search list)

2. Write new message

3. Enter the email address you just searched for as the recipient and watch as a new tab gets opened containing the previous search result you just looked for.

Here's a video showcasing the problem.

I find this really annoying, since I didn't ask for that search result tab to open itself. I was really hoping this would get fixed in the latest build, but it seems I have to reinstall the old version because there is no added benefit to me of using the new version.

Asked by gsrgtrdg4565653 1 isonto elidlule

Last reply by gsrgtrdg4565653 1 usuku oludlule

The latest Firefox version 106.0.5 (64-bit) is not working with Fed Ex Ground tracking on Macbook Pro

09 Nov. 2022 The latest Firefox version 106.0.5 (64-bit) is not working with Fed Ex Ground tracking (https://www.fedex.com/fedextrack/system-error?trknbr=004262400138295… (funda kabanzi)

09 Nov. 2022

The latest Firefox version 106.0.5 (64-bit) is not working with Fed Ex Ground tracking (https://www.fedex.com/fedextrack/system-error?trknbr=004262400138295,004262400138301) on Macbook Pro, OSX 10.13.6. Previous FF version was working. Chrome & Safari browsers are working.

" Unfortunately we are unable to retrieve your tracking results at this time. Please try again later. "

This for the last couple of days.

Clint R Crick

[email-removed] Ph: [phone number-removed]


Computer:

MacBook Pro (17-inch, Late 2011)

Processor: 2.5 GHz Intel Core i7

Memory: 10 GB 1067 MHz DDR

Mac OS High Sierra

OSX 10.13.6 (17G14042)

Serial No. C02GL022DW48

Asked by clintcrick 2 emasontweni adlule

Last reply by clintcrick 5 ezinsukwini ezidlule

20 GB RAM usage, pagefile takes up all space on C: - 300 tabs in Tree Tabs

First, this post is basically Congratulations for Firefox upon working almost flowlessly under this extreme heavy load without crashing. Saving/loading sessions works wel… (funda kabanzi)

First, this post is basically Congratulations for Firefox upon working almost flowlessly under this extreme heavy load without crashing. Saving/loading sessions works well. (which is unexpected but makes me _very_ happy :-)) Firefox exits properly without any exceptions, no matter how long it runs, or how many times the PC is sent to STR mode meanwhile.

Second, everything is fine, except RAM usage. No matter how many RAM is installed, Firefox takes up all of it after a few days of normal operation. I have recently upgraded my PC from 16 to 24 GB of RAM only for this sole reason to see if anything changes, but it did not produce any noticable change, except that it takes 5-7 days for Firefox to fill up all the RAM instead of the 3-4 days before. Disk space on C: drive was nullified by Firefox as the paging file went up to 50 GB.

I want to hunt down this thing. I have approx. 300 tabs, 2 addons, and Hardware Acceleration is disabled since otherwise Fox hangs several times a day (have to be killed from outside). Pics are attached. https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/tree-tabs/ https://gitlab.com/kroppy/TreeTabs

I'd like to get suggestions where to start.

  1. Disabling or replacing the adblocker ?
  2. Inspecting memory usage on Process Manager (about:processes) and Task Manager (about:performance) pages ?
  3. Installing some external tools like Firemin ?

Please don't suggest neither safe mode nor disabling all addons, since that makes it impossible to reproduce this amount of load, which is the primary reason behind the symptom.

I PrtScr'ed Process Manager and Task Manager, see that RAM sizes per page are normal in Task Manager, but not in Process Manager (10 times more).

CPU usage is totally normal for this load, even when memory is in the heaven. See the TaskMan pic. (I suppose that's because of ad blocking)

Thanks for any ideas,

Peter B. (I'm PC enthusiast)

-- Windows 7 Ultimate SP1 64 bit Firefox 106.0.5 (latest autoupdated) no firewall nor any antivirus - since 20 years with no infection ... AMD FX-6350 Six-core ASUS M5A99FX PRO R2.0 24 GB DDR3 1600 MHz Sapphire Radeon HD 5750 1GB (AMD Catalyst 15.11.1, Nov 18, 2015)

Asked by Peter B. 2 emasontweni adlule

Last reply by Peter B. 4 ezinsukwini ezidlule

Thunderbird crashes [@ libfreetype.so.6@0x870ce | NotoSansCJK-Bold.ttc@0xa4736f ]

For some time Thunderbird crashes quite often. One reason seems to be Chinese characters in an email I try to open. But it also crashes on other occasions. Several times … (funda kabanzi)

For some time Thunderbird crashes quite often. One reason seems to be Chinese characters in an email I try to open. But it also crashes on other occasions. Several times a day.

https://crash-stats.mozilla.org/report/index/91bb470b-d99f-483e-bb11-209c40221113#allthreads

Asked by bobhund 2 emasontweni adlule

Last reply by bobhund 3 ezinsukwini ezidlule

I recently refreshed firefox, now cannot get english only in twitch.

I use to have Firefox setup to always show twitch channels in English speaking only, but I recently reset Firefox and now I cannot seem to find out how to get the twitch … (funda kabanzi)

I use to have Firefox setup to always show twitch channels in English speaking only, but I recently reset Firefox and now I cannot seem to find out how to get the twitch channels to only show English speaking people. This was not a twitch thing, as I only changed Firefox. the word English always showed up right under the picture of a group of channels. as the picture shows I now have all the different languages in the same window and I have to type the word English in every time I run the browser which is multiple times a day.

This is not the setting (See 2nd picture of that area) that you see in settings for Firefox, as I have tried that and it does not change it.

How do I set this up again? I cannot find the setting for this anywhere on Firefox or Twitch.

Bob

Asked by Me and Skinner 4 ezinsukwini ezidlule

Last reply by Me and Skinner 4 ezinsukwini ezidlule

Picture-in-picture not showing

When on youtube or any video website, when I click the PiP button on the side of the video, instead of having the video popup on the screen I have a new windows (only vis… (funda kabanzi)

When on youtube or any video website, when I click the PiP button on the side of the video, instead of having the video popup on the screen I have a new windows (only visible in the windows taskbar) which is invisible.

If I try to hover the (empty) preview in windows, it should hide everything else and show the window, but nothing happens as if the popup create a window but stops in the middle.

I tried with Firefox (v107.0 64-bit) and Firefox dev edition (v108.0b6 64-bit), same problem. I tried disabling every addon/theme, same problem. I tried disabling hardware acceleration, same problem. I tried Troubleshoot mode, works correctly.

Before re-installing Windows it worked normally. What could be the problem ?

Asked by EdgelordMcTeabag 4 ezinsukwini ezidlule

Last reply by EdgelordMcTeabag 3 ezinsukwini ezidlule

Explore possibilities of using System Theme 1.0 in Firefox 91.9.1esr and later.

After moving to Firefox 91.9.1esr I found problem with System theme 1.2. The color of tab add button was changed, and the button is not visible with my Windows 7 classic … (funda kabanzi)

After moving to Firefox 91.9.1esr I found problem with System theme 1.2. The color of tab add button was changed, and the button is not visible with my Windows 7 classic windows system theme. So, I'm trying to find a way to port System theme 1.0 color scheme to newer firefox versions.

Creation of a simple theme with firefox color extension works. But it is unable to recreate the effects related to active and inactive window color changes. As, I had to use bitmap to get the OS blue color transition pattern.

It seems the system theme is stored in omni.ja file. Modification of the omni.ja seems to be not a practical solution. So, it would be a better way to create an addon theme with the same code as the System Theme 1.0.

The first question is, if it will be possible to create a theme with the same code as a system theme has. Will it be able to perform the same way?

The next question is: Where the source code of the system theme is? I was unable to find it in the Firefox source. It seems, it is not stored in any obvious location.

Asked by sforforsoft 3 ezinsukwini ezidlule

Last reply by sforforsoft 2 ezinsukwini ezidlule

Can't send messages in Thunderbird 102

I updated Thunderbird to 102.0 without issue. A couple of updates later, I have102.5.0 installed and can't send email. I either see the Send button dimmed, which means se… (funda kabanzi)

I updated Thunderbird to 102.0 without issue. A couple of updates later, I have102.5.0 installed and can't send email.

I either see the Send button dimmed, which means send is disabled, or the Send button appears normal but clicking it produces no effect - no email is sent. Trying to send with several different GMail and Microsoft Exchange accounts all has the same result.

I have tried

  • checking SMTP settings (all fine)
  • restarting Thunderbird
  • restarting my computer
  • reinstalling Thunderbird
  • reinstalling Thunderbird 102.0
  • sending from the same account(s) using webmail (this worked)
  • sending from the same account using another email client (this worked)

Clearly the issue is with Thunderbird, but I can't find any help item that covers this topic. Would much appreciate help or advice.

My setup:

  • Thunderbird 102.5.0
  • Macbook Pro M1 with Monterey 12.4

Asked by java.morning.one 1 isonto elidlule

Last reply by java.morning.one 5 ezinsukwini ezidlule

can not get webcam to work with firef ox and facebook

bold text I am on windows 7 because 10 not working. I went into Facebook chat and trried to do a wecam in the search box in messenger in facebook I can see me but … (funda kabanzi)

bold text I am on windows 7 because 10 not working. I went into Facebook chat and trried to do a wecam in the search box in messenger in facebook I can see me but can not see the other person it says g he has joined but i can not see them works in Chrome I tied disableing all my extemntions and turning off everything reinstalled the camera reinstalled forefox and can not see the other person

Asked by Mary 1 isonto elidlule

Last reply by Mary 4 ezinsukwini ezidlule