Playing 1080p 60 fps video on YouTube is choppy after update to version 68 and subsequent versions

Hello everyone! Firstly, greetings to the community, I hope you people are staying safe. Please refer to my previous questions number one and number two. Do note that my … (xem thêm)

Hello everyone!

Firstly, greetings to the community, I hope you people are staying safe. Please refer to my previous questions number one and number two. Do note that my second question has NOT received A SINGLE REPLY from anybody. I have now updated to version 72 and then subsequently to version 76.0.1 (which the latest one at the time of writing this question. I am still suffering from the same problem of stuttering 1080p 60fps YouTube videos due to frame drops, especially using the VP9 codec, although other codecs also drop a few frames. Do note that the audio works just fine in real-time without any lag, and this problem exists ONLY for 1080p @ 60 fps, not for any other resolution or frame rate. I have referred to the following links to try and solve my problem:-

  1. https://www.reddit.com/r/firefox/comments/8qhbhg/h264_1080p_60fps_stutter_youtube_vimeo_etc/
  2. https://support.mozilla.org/en-US/questions/1277519
  3. https://www.mozilla.org/en-US/firefox/72.0.2/releasenotes/
  4. https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1608485

The Firefox version 72.0.2 release notes categorically state that the issue has been resolved and even points to the bugzilla page for the same. But it still exists even in version 76.0.1, which is surprising. I have tried every possible combination I can think of, from setting media.media-capabilities.enabled = false in about:config to disabling specific codecs and hardware acceleration, none of which solved the issue permanently to my satisfaction. A few settings, at times, improved the issue slightly but there was no permanent solution, even though this has been alluded to in a previous release note. Do note that my graphics drivers are updated and this issue is Firefox-specific, i.e other browsers work just fine. Even the older versions of Firefox work fine, as stated earlier. I would like to state that I prefer using the VP9 codec because other codecs take a toll on my relatively low-bandwidth network connection and this leads to longer buffering times (VP9 does not have this problem). I humbly request the community members and volunteers to help me in this regard, and if need be, point me to the proper channel for lodging a bug report directly to Mozilla.

Thanks and regards,
Preetodeep Dev.

P.S:- If this issue is not resolved, then I will have no choice but to go back to Firefox version 62.0.2, which works just fine with all the default settings.

Asked by Preetodeep Dev 1 tháng trước

Last reply by Preetodeep Dev 1 ngày trước

Microsoft Edge is blocking Firefox

Hi Firefox community. I badly need your assistance. I just installed Microsoft Edge (on Windows 10) to see what features it has. I'm a longtime Firefox user and a fan o… (xem thêm)

Hi Firefox community. I badly need your assistance.

I just installed Microsoft Edge (on Windows 10) to see what features it has. I'm a longtime Firefox user and a fan of the product.

Immediately after installing Edge, Firefox stopped working. I checked my settings and Firefox is still my default browser. I'm able to run Firefox but I am not able to access any websites. This is true whether I click a bookmark or I manually type a URL.

I have a strong internet connection and I'm able to access websites using Edge.

Is Microsoft literally trying to steal the Firefox customer base by blocking the use of Firefox after Edge is installed? I went to my settings menu to see whether I could uninstall Edge but the uninstall button is grayed out. I'm also worried that if I did uninstall Edge, I wouldn't have any browser at all.

What's the solution here? I've tried reinstalling Firefox but that didn't solve the problem.

Please help if you can. Thanks very much!

Asked by Joel 1 tuần trước

Last reply by Joel 6 ngày trước

not log in to site

FF will now not let me log into a site Ive used many times, Ive cleared the cache, remove data, Im not to much techno knowledge but have done that then gone to saved log … (xem thêm)

FF will now not let me log into a site Ive used many times, Ive cleared the cache, remove data, Im not to much techno knowledge but have done that then gone to saved log ins and removed original log in that was saved, gon back to the (site which is my energy supplier) put in my email, then password all is correct but it just will not open anything the dots on top left of page just keep going back and forth, yet if i go onto IE and log in it comes up instantly, maybe I should change!!

Asked by journeyman 2 tuần trước

Last reply by journeyman 1 ngày trước

I randomly lose bookmarks. I save them to a subfolder and check that they are in fact there. a few days later, gone. Yes, I tried restoring and checked history.

The backup is a week old. The history is incomplete. BUT it was there yesterday. It's happened before, and doesn't seem related to updates. Any thoughts?

Asked by Damit 1 tháng trước

Last reply by Damit 4 ngày trước

MOUSE POINTER HANGS DURING PAGE LOAD (MACOS-MOJAVE)

Firefox 77.0.1 (64-bit) - Sometimes when clicking on a URL, as the page starts to load Firefox grabs the mouse pointer and freezes it making it impossible to do anything … (xem thêm)

Firefox 77.0.1 (64-bit) - Sometimes when clicking on a URL, as the page starts to load Firefox grabs the mouse pointer and freezes it making it impossible to do anything else until the page completely loads. Are there any settings that might cause this to occur or would prevent this from occurring?

Asked by cs-temp 3 tuần trước

Last reply by cs-temp 2 ngày trước

Yahoo has hijacked search engines on Firefox

Yahoo has hijacked all search engines on Firefox and none of the solutions offered work. I have set Google in my preferences, followed all the steps etc. Even bookmarked … (xem thêm)

Yahoo has hijacked all search engines on Firefox and none of the solutions offered work. I have set Google in my preferences, followed all the steps etc. Even bookmarked Google search -- still get hijacked. What to do aside from abandon Firefox (preferred) to Chrome (supported by my institution, reliable, but - Google)

Asked by eshoshkes 1 tuần trước

Last reply by eshoshkes 6 ngày trước

Firefox on Mac is freezing and missing min/max bar

This issue just randomly started; I don't remember Firefox doing an update. I've tried to navigate through some of the menus but it isn't responding as one would hope. Th… (xem thêm)

This issue just randomly started; I don't remember Firefox doing an update. I've tried to navigate through some of the menus but it isn't responding as one would hope.

This is on a new MacBook that's less than a month old, so it's a fairly new install.

Anyone have any ideas?

Asked by willjasen 2 tuần trước

Last reply by willjasen 10 giờ trước

On screen keyboard no longer pops on Surface with FF 77.0.1

After upgrading to FF 77.0.1, the on screen keyboard (OSK) no longer pops up when touching input fields. Not on websites and not in the FF search box. This occurs on 2 … (xem thêm)

After upgrading to FF 77.0.1, the on screen keyboard (OSK) no longer pops up when touching input fields. Not on websites and not in the FF search box. This occurs on 2 Surface devices - a Pro5 and a Go - both at current Windows updates. Both have been using prior FF versions happily for some time. Manual start of the keyboard does allow keyboard entry (it's just a nuisance).

The about:config OSK settings show:

ui.osk.debug.keyboardDisplayReason is showing "AIOSKIDM: failed reading value of regkey."

True for ui.osk.detect_physical_keyboard and ui.osk.enabled False for ui.osk.require_win10 No value for ui.osk.on_screen_keyboard_path

Any ideas of what to try?

Asked by mike.mcquaid 3 tuần trước

Last reply by mike.mcquaid 1 ngày trước

preferences keep changing

I have a Mac running Mojave 10.14.6. I change my browser to Bing and find it changed back to default browser days later. I have removed all the browser options but Bing… (xem thêm)

I have a Mac running Mojave 10.14.6. I change my browser to Bing and find it changed back to default browser days later. I have removed all the browser options but Bing and it still changes. At first it was just the browser but now it is happening with my home page settings. I set it to a page then it changes to default a few days or maybe hours later. I have played this game a dozen times or 100. Help. I don't find any thing suspicious in my files and have no add-on or extensions.

Asked by Rusty-joe 2 tuần trước

Last reply by Rusty-joe 16 giờ trước

77.0.1 update

I give up. Ever since the 77.0.1 update nothing seems to want to load without a lot of work on my part. Gmail doesn't load more than half the time. Weird things happen… (xem thêm)

I give up. Ever since the 77.0.1 update nothing seems to want to load without a lot of work on my part. Gmail doesn't load more than half the time. Weird things happen on the screen occasionally and some photos don't load properly. I've tried all the suggested fixes. I'm using other browsers until this is fixed.

Asked by pamhastings1 1 tuần trước

Last reply by pamhastings1 6 ngày trước

Disconnect from link server

I have been having for many months a problem with Firefox when switching between multiple tabs, and then going back to the original tab, I get this circle going round and… (xem thêm)

I have been having for many months a problem with Firefox when switching between multiple tabs, and then going back to the original tab, I get this circle going round and round for 2-5 mins on a tab link which I just switch from 3 secs before. In some cases, I have to even reload the original website page. Costing me lots of time each day since I keep about 10 tabs active all the time for my business and need to bounce between different sites all the time. What a pain!!! Stan

Asked by Stan Bailey 1 tuần trước

Last reply by Stan Bailey 6 ngày trước

Content is not drawn on the entire screen on Linux

Sometimes, when I open the browser, ALL content is not drawn to the window size, as shown in the screenshot. In this case, mouse events are tracked as if everything was d… (xem thêm)

Sometimes, when I open the browser, ALL content is not drawn to the window size, as shown in the screenshot. In this case, mouse events are tracked as if everything was drawn correctly, i.e., to the entire size. Only resizing the window helps. How to fix this problem? This happens not only in KDE, but also in GNOME. Clearing the profile didn't help. Running without extensions too. Such a problem still sometimes occurs. OS: ArchLinux https://imgur.com/a/X7Ue9Al

Asked by Daniel Bernar 4 tháng trước

Last reply by Daniel Bernar 5 ngày trước

Firefox for mac failing to install

Have new mac with catalina & installed Firefox browser ok last week. Now it's suddenly missing from apps folder !. Trying to re-install but keeps failing....download … (xem thêm)

Have new mac with catalina & installed Firefox browser ok last week. Now it's suddenly missing from apps folder !. Trying to re-install but keeps failing....download 77.0.1.dmg ok. click & open creates small firefox icon & popup message instructing to drag the icon onto the Application folder icon in the dock. This causes the app store to open but with a message saying 'unable to connect to app store' when I close the message the app store is open but no sign of the firefox app. New download or reboot have no effect. What am I doing wrong? Regards Phil

Asked by Phil 6 ngày trước

When opening links when first opening firefox, it will open to a blank page.

Im a recent convert to firefox, and have been consistently running into an issue with opening websites and links just after opening firefox. The problem i am running int… (xem thêm)

Im a recent convert to firefox, and have been consistently running into an issue with opening websites and links just after opening firefox.

The problem i am running into is when opening a link from the "newtab" page, it opens a blank page with no url. Additionally opening any links from external websites such as discord shows the same errors. It does appear to be reproducible, but only consistently with some websites (being twitter and reddit in my case)

https://cdn.discordapp.com/attachments/614952711426932737/726034229758132234/p9SKqFAPvE.gif See issue im having

I have uninstalled and reinstalled the normal firefox version, and have also tested it with the nightly builds. Did not fix the issue.

Asked by jaw12121 6 ngày trước

firefox 77.0.1 not working with some financial web sites

MACOS 10.15.5 with Firefox 77.0.1 I cannot access IRS.GOV, Chase.com and other financial sites, Safari working fine. It seems to be related to security things like loggi… (xem thêm)

MACOS 10.15.5 with Firefox 77.0.1 I cannot access IRS.GOV, Chase.com and other financial sites, Safari working fine. It seems to be related to security things like logging in and accessing secured data not sure exactly what is happening.

Asked by janiceadele13 6 ngày trước

FX using GPU like crazy

For example, same webpage, vivaldi using only under 10% of GPU, FX would pump voltage constantly and using crazy 60~80%....causing unnecessary heat and power consumption,… (xem thêm)

For example, same webpage, vivaldi using only under 10% of GPU, FX would pump voltage constantly and using crazy 60~80%....causing unnecessary heat and power consumption, restart with safe mode only improve this issue but can't solve it,gpu still pump voltage and jump twteen 0%~30% usage and manually disable all my add-ons not helping. Does anyone notice same problem?

Asked by hanskuodavid 1 tuần trước

Last reply by hanskuodavid 6 ngày trước

tumblr controls missing

Hello, ever since about 3 days ago, the controls on tumblr have gone missing in my browser. At first, I had it happen in every browser and in the private mode, but after … (xem thêm)

Hello, ever since about 3 days ago, the controls on tumblr have gone missing in my browser. At first, I had it happen in every browser and in the private mode, but after a day of that, it is now only happening in firefox anymore.

Explanation, in case it's unclear what I'm talking about: On every blog on tumblr that you open (URL.tumblr.com, for example https://staff.tumblr.com is the link to the blog of the tumblr-staff if you'd prefer an actual blog to look at), in the top right corner of the page, there should be a few buttons, depending on if it's your blog or if you're logged in or not varying between 'follow' and 'join tumblr', 'edit post', 'edit appearance', 'reblog' or 'like', things like that.

  • I'm not sure if that part helps with solving the issue, so just in case: From what I can tell, the controls use codes of iframe to work.
  • It is not specific to one blog on tumblr, the controls are gone on every blog/page I open.
  • I opened the pages in private mode and the controls are there. When I go to add-ons and disable everything, the controls still are not showing up though, so I don't think any add-on can be the cause.
  • It did work until a few days ago, and I didn't change any settings in my browser during the time.
  • I'm using the newest version of firefox (77.0.1), or at least I'm not getting shown any updates left to do in the 'about firefox'.

All that I can still think of to do is to try to refresh, or if that doesn't work completely un- and reinstall firefox, or maybe try an older version of ff if that still doesn't help, and I would really rather find a solution without taking such big measures, which is why I am asking here.

Is there maybe something else that private mode does that I could try to do to fix this?

Thank you in advance for the answers I might get!

Asked by starfire 6 ngày trước

This is about the little Pop-Ups that appear when hovering over a toolbar icon, e.g., the Home page.

The background colour used to be dark blue, but now it is white and makes reading the information difficult. See the screen print (below). The same problem occurs here to… (xem thêm)

The background colour used to be dark blue, but now it is white and makes reading the information difficult. See the screen print (below). The same problem occurs here too.

Asked by LJones 6 ngày trước

Tiktok Not Really Working

So my friends and my partner like to send me TikToks throughout the day, and before the last update or so, it was working fine; every TikTok would open, and when I presse… (xem thêm)

So my friends and my partner like to send me TikToks throughout the day, and before the last update or so, it was working fine; every TikTok would open, and when I pressed play, it would play. Since, I believe, the last Firefox update, I can watch one (1) TikTok per browser session without issue (it won't load, as shown in the image I've attached). At that point, to watch more, I either have to use my phone, close and reopen Firefox, or refresh my browser, which was fine in the beginning, but now it's getting a little frustrating. I've attempted browser refresh, which doesn't remove the problem, and the site works fine without fail on Chrome and Edge, but I don't like either of those browsers since switching to Firefox 6 months ago. Ultimately I'm bringing it up because no one else has. If there's a way to fix it that I haven't found yet, I'd love to hear it. Otherwise, it's still worth bringing up so it can be fixed. Any ideas?

Asked by spygirlkd 6 ngày trước