Varför behöver jag klicka för att aktivera plugins?

Tidigare för att skydda dig från insticksmoduler som har stabilitets- eller säkerhetsproblem har Firefox endast kunnat stänga av den problematiska insticksmodulen. Nu kan Firefox hindra insticksmodulen från att köras automatiskt (vilket löser många problem) och sedan kan du välja att köra eller uppdatera insticksmodulen. Så här fungerar det.

Obs: Denna artikel gäller inte för din version av Firefox. Den kräver den senaste versionen av Firefox release som kan laddas ner från mozilla.org/.

Obs: Den här artikeln beskriver vad du ska göra när en insticksmodul har blockerats av Mozilla från att köras automatiskt på grund av stabilitets- eller säkerhetsproblem. De flesta insticksmoduler behöver fortfarande aktiveras även om Mozilla:s sida för kontroll av insticksmoduler rapporter de som uppdaterade eftersom Firefox nu sätter insticksmoduler till "Fråga efter aktivering" i tilläggshanterare som standard (Adobe Flash är ett undantag). För mer information se detta blogginlägg.

Hur man klickar för att aktivera fungerar

1. När Firefox blockerar en insticksmodul ser du ett meddelande som liknar detta:
    Click to play 1
  2. Du kan sedan välja att köra insticksmodulen eller uppdatera den (om det finns en uppdatering).
    • Om du klickar för att aktivera insticksmodulen kommer det saknade innehållet laddas normalt. Men nästa gång du besöker webbplatsen eller någon annan som använder den insticksmodulen kommer du att se detta meddelande igen.
    Click to play 2
    • Om "Sök efter uppdateringar..." är tillgänglig och du klickar på den...
    Click to play 3
    • Du kommer att tas till Mozilla:s sida för kontroll av insticksmoduler där länkar finns för att uppdatera inaktuella insticksmoduler.
    Click to play 4
  1. När Firefox blockerar en insticksmodul ser du ett meddelande som liknar detta:
    Click to play 1 new
  2. Du kan sedan välja att köra insticksmodulen eller uppdatera den (om det finns en uppdatering).
    • Om du klickar för att aktivera och tillåta insticksmodulen kommer det saknade innehållet laddas normalt (om den inte gör det, ladda om sidan och försök igen). Men nästa gång du besöker webbplatsen eller någon annan som använder den insticksmodulen kommer du att se detta meddelande igen.
    Click to play 2 new
    • Om "Sök efter uppdateringar..." är tillgänglig och du klickar på den...
    Click to play 3 new
    • Du kommer att tas till Mozilla:s sida för kontroll av insticksmoduler där länkar finns för att uppdatera inaktuella insticksmoduler.
    AdobeFlash-plugincheck

När är det okej att aktivera istället för att uppdatera en insticksmodul?

Uppdatera en insticksmodul är alltid det säkraste man kan göra, men ibland är det inte möjligt. Till exempel, kan du inte ha tillåtelse att uppdatera en dator på jobbet eller i skolan. I en situation som denna, kan du göra ett smart val beroende på din nuvarande uppgift:

• Om du använder en betrodd webbplats som en speciell webbplats för ditt arbete eller skola, kan du känna dig trygg nog att göra det möjligt för en sårbar insticksmodul för att se webbplatsens innehåll.
  • Om du inte helt litar på en webbplats som du kommit fram till genom att exempelvis följt en länk, då vill du förmodligen inte aktivera insticksmodulen.

Hur aktiverar man alltid en insticksmodul för en betrodd webbplats

Om du inte kan uppdatera en insticksmodul och du använder en betrodd webbplats kan du ställa in insticksmodulen att automatiskt köras när du använder webbplatsen:

1. Klicka på den röda ikonen för insticksmoduler i adressfältet och ett meddelandefönster öppnas.
  2. Längst ner i meddelandefönstret, klicka på Aktivera alla insticksmoduler i rullgardinsmenyn och välj Aktivera alltid insticksmoduler för den här webbplatsen.
    Always activate Win 8
  1. Klicka på den röda ikonen för insticksmoduler i adressfältet och ett meddelandefönster öppnas.
  2. i meddelandefönstret, klicka på Tillåt och kom ihåg.
    Blocklisted-ActivateFlash

Nu, när du besöker denna webbplats, körs insticksmodulen automatiskt och du kommer inte få meddelandet "Klicka för att aktivera".

Dela artikeln: http://mzl.la/1xKuGJj