Hantera flikar i Firefox för Android

(Omdirigerad från Using Tabs on Firefox for Android)

Den här artikeln kan vara inaktuell.

En viktig ändring har gjorts i den engelska artikeln som denna artikel baseras på. Tills denna sida uppdateras, kanske detta kan hjälpa: Manage tabs in Firefox for Android

Med Firefox för Android kan du enkelt skapa och hantera flera flikar. Den här artikeln visar hur det görs.

Du kan nu gruppera flikar i samlingar. Se Samlingar i Firefox för med information.

Var är mina flikar?

Alla dina öppna flikar lagras i flikfältet, det är också här du öppnar en ny flik. Tryck på numret bredvid adressfältet, det här numret visar hur många öppna flikar du har:

FenixViewTabs

Sedan kan du visa alla dina öppna flikar:

FenixTabsTray2

Privata flikar

Du kan också visa webbplatser i privat surfläge om du inte vill att Firefox ska komma ihåg din webb- eller sökhistorik. Det finns ett separat flikfält för dina privata flikar.

Så här ser du dina öppna privata flikar:

1. Tryck på numret bredvid adressfältet, det här numret visar hur många öppna flikar du har:
    FenixViewTabs
  2. Tryck på maskikonen för att visa dina öppna privata flikar.
    FenixPrivateTabs

Hur öppnar jag en flik?

Öppna en ny tom flik

Besök flikfältet genom att trycka på numret bredvid adressfältet, det här numret visar hur många öppna flikar du har:

FenixViewTabs
  • För att öppna en ny flik, tryck på knappen FenixNewTab längst ned till höger i flikfältet.
  • För att öppna en ny flik i läget Privat surfning, tryck på maskikonen för att visa privata flikar och tryck sedan på knappen + PRIVAT.

Öppna en länk i en ny flik

1. För att öppna en länk i en ny flik, håll in länken för att öppna snabbmenyn.
  2. På snabbmenyn trycker du på Öppna länk i ny flik eller välj Öppna länk i privat flik för att öppna länken i dina privata flikar.
  3. För att snabbt växla till din nya flik, tryck på alternativet VÄXLAsom visas direkt efter att du öppnat en ny flik.

Ändra öppen flikvy

Denna funktion kräver Firefox för Android version 84 eller senare. Se Uppdatera till den senaste versionen av Firefox för Android för mer information.

Du kan visa dina öppna flikar i Listvy eller Rutnätsvy:

FenixTabsListViewFenixGridView

Så här ändrar du hur dina öppna flikar visas:

1. Öppna flikfältet genom att trycka på numret bredvid adressfältet, det här numret visar hur många öppna flikar du har.
    FenixViewTabs
  2. Tryck på menyknappen med tre punkter i flikfältet.
    FenixTabsMenu
  3. Välj Flikinställningar.
  4. Under Flikvy välj antingen vyn Lista eller Rutnät.

Öppna tidigare stängda flikar

Obs: Flikar vid privat surfning visas inte i din historik, så de kan inte öppnas igen.
  1. Öppna flikfältet genom att trycka på numret bredvid adressfältet, det här numret visar hur många öppna flikar du har.
    FenixViewTabs
  2. Tryck på menyknappen med tre punkter i flikfältet.
    FenixTabsMenu
  3. Tryck på Nyligen stängda flikar.
  4. Tryck på fliken du vill öppna.
Tips: Du kan också visa dina nyligen stängda flikar i panelen Historik.
  1. Tryck på menyknappen med tre punkter bredvid adressfältet.
    Fenix79Menu
  2. Välj Historik.
  3. En lista med nyligen besökta webbplatser kommer att visas. Tryck på trepunktsknappen på sidan som du vill öppna igen.
  4. Tryck på Öppna länk i ny flik eller välj Öppna länk i privat flik för att öppna länken i dina privata flikar.

Hur delar jag flikar?

Dela aktuell öppen flik

1. Tryck på menyknappen med tre punkter bredvid adressfältet.
    Fenix79Menu
  2. Tryck på delningsikonen: FxPreview-share-icon
  • Skicka till en annan enhet med Sync: Under SKICKA TILL ENHET visas dina synkroniserade enheter, välj en för att dela din flik.
  • Skicka via en åtgärd: Välj en åtgärd som Gmail, meddelanden och mer för att skicka fliken med den åtgärden.

Dela flera flikar

1. Besök flikfältet genom att trycka på numret bredvid adressfältet, det här numret visar hur många öppna flikar du har:
    FenixViewTabs
  2. Tryck på menyknappen med tre punkter i flikfältet.
    FenixTabsMenu
  3. Välj Dela alla flikar.
  4. Listan med flikar som ska delas visas.
  • Skicka till en annan enhet med Sync: Under SKICKA TILL ENHET visas dina synkroniserade enheter, välj en för att dela dina flikar.
  • Skicka via en åtgärd: Välj en åtgärd som Gmail, meddelanden och mer för att skicka flikarna med den åtgärden.

Hur stänger jag flikar?

Stäng alla öppna flikar

1. Besök flikfältet genom att trycka på numret bredvid adressfältet, det här numret visar hur många öppna flikar du har:
    FenixViewTabs
  2. Tryck på menyknappen med tre punkter i flikfältet.
    FenixTabsMenu
  3. Välj Stäng alla flikar
  4. Meddelandet Stängda flikarvisas kort, tryck på ÅNGRA för att öppna dessa flikar igen.

Stäng öppna flikar automatiskt

Se denna artikel för att lära dig hur du ställer in dina flikar så att de automatiskt stängs regelbundet.