Röstinmatning i Firefox för Android

Denna artikel gäller för den senaste versionen av Firefox för Android. För att njuta av dessa funktioner uppdatera först till den senaste versionen av Firefox för Android.

Med röstinmatningsfunktionen i Firefox för Android kan du tala in i adressfältet i stället för att använda tangentbordet. Tryck bara på mikrofonikonen och tala:

mic voice input 42

Aktivera eller inaktivera röstinmatning

1. Tryck på menyknappen (antingen under skärmen på vissa enheter eller uppe till höger i webbläsaren) , välj sedan Inställningar (du kan behöva trycka på Mer först) .
  2. Tryck Visa.
  3. Tryck för att sätt en bock bredvid Röstinmatning.
    voice6

Om du vill inaktivera röstinmatning, följ de föregående stegen och ta bort markeringen bredvid Röstinmatning.

Använda röstinmatning

1. Tryck på adressfältet.
  2. Tryck på mikrofonikonen:
    voice2

När röstigenkänningsprompten tänds, börja tala. Firefox kommer mata in de ord du har talat in i adressfältet.

1. Tryck Kör för att utföra en sökning med din standardsökmotor, eller tryck på någon av de andra sökmotorerna under skärmen.