Rensa kakor och webbplatsdata i Firefox

Kakor - Information som webbplatser lagrar på din dator lagras på datorn av webbsidor du besöker och innehåller information som​ inställningar eller inloggningsstatus. Den här artikeln beskriver hur du tar bort kakor i Firefox.

• För att rensa hela historiken (dvs. kakor, webbläsningshistorik, cache, osv.) på en gång, se artikeln Clearing Private Data.
  • Vill du förhindra att webbplatser lagrar kakor på datorn, se artikeln Blockera kakor.

Ta bort kakor för en enskild webbplats

Gör så här för att ta bort kakor för en webbplats:

1. I menyraden längst upp på skärmen klickar du på Firefox och väljer Inställningar. Klicka på menyknappen Fx57Menu och välj InställningarInställningar.Klicka på menyknappen Fx89menuButton och välj Inställningar.

Välj panelen Sekretess & säkerhet gå till avsnittet Historik.

• I rullgardinsmenyn bredvid Firefox kommer att, välj Använda anpassade inställningar för historik.
    Anpassa historik 60Anpassa historiken fx63
    1. Klicka på Visa kakor… för att öppna fönstret Kakor.

2. Skriv in namnet på webbplatsen vars kakor du vill ta bort i fältet Sök:. Kakor som matchar sökningen kommer att visas.
    3. Markera de kakor i listan som du vill ta bort och klicka på Ta bort.

• Markera den första kakan och tryck Skift+End för att markera alla kakor i resultatlistan.
    1. Klicka på Stäng för att stängaStäng fönstret Kakor.

Ta bort kakor för en enskild webbplats

Gör så här för att ta bort kakor för en webbplats:

1. I menyraden längst upp på skärmen klickar du på Firefox och väljer Inställningar. Klicka på menyknappen Fx57Menu och välj InställningarInställningar.Klicka på menyknappen Fx89menuButton och välj Inställningar.

2. Välj panelen Sekretess.
    3. Klicka på Visa kakor… för att öppna fönstret Kakor..
    4. Skriv in namnet på webbplatsen vars kakor du vill ta bort i fältetSök:. Kakor som matchar sökningen kommer att visas.
    5. Markera de kakor i listan som du vill ta bort och klicka på Ta bort.
      • Markera den första kakan och tryck Skift+End för att markera alla kakor i resultatlistan.
    1. Klicka på Stäng för att stängaStäng fönstret Kakor.
    2. Stäng sidan about:preferences. Alla ändringar du har gjort sparas automatiskt.

Ta bort alla kakor

Gör så här för att ta bort alla kakor från datorn:

1. Klicka på Verktyg-menyn och välj Rensa ut tidigare historik….
    2. För Tidsintervall att ta bort, välj All historik.
    3. Klicka på knappen bredvid Detaljer för att visa listan på historikposter.
    4. Markera rutan för Kakor och kontrollera att inga andra poster du vill behålla är markerade.

5. Klicka på Ta bort för att rensa ut alla kakor och stänga fönstret.
    1. Klicka på Verktyg-menyn och välj Rensa ut känslig data….
    2. Markera rutan för Kakor och kontrollera att inga andra poster du vill behålla är markerade.
    3. Klicka på Rensa nu för att rensa ut alla kakor och stänga fönstret.