Blockera kakor

Kakor - Information som webbplatser lagrar på din dator lagras på datorn av webbsidor du besöker och innehåller information som​ inställningar eller inloggningsstatus. Den här artikeln beskriver hur du förhindrar att webbplatser lagrar kakor i Firefox.

Blockera kakor för en enskild webbplats

Så här gör du om du vill att Firefox ska blockera kakor från en viss webbplats:

1. Gå till webbplatsen du vill stoppa från att lagra kakor i Firefox.
  2. Klicka på Verktyg-menyn högst upp i Firefox-fönstreti menyfältet och välj Sidinfo.
  3. I fönstret Sidinfo, välj panelen Rättigheter.
  4. Under Sätta kakor, ta bort markeringen för Använd standard.
  5. Ändra inställningen till Blockera.

6. Stäng Sidinfo-fönstret.
  7. Ta bort alla kakor som webbplatsen redan har lagrat i Firefox. Se artikeln Ta bort kakor för anvisningar.

Visa en lista på blockerade webbplatser

För att se en lista på webbplatser som du har blockerat från att lagra kakor:

1. Högst upp i Firefox-fönstret, klicka på knappen Firefox och välj sedan InställningarHögst upp i Firefox-fönstret, klicka på menyn Verktyg och välj sedan InställningarPå menyraden, klicka på menyn Firefox och välj Inställningar...Högst upp i Firefox-fönstret, klicka på menyn Redigera och välj Inställningar

Klicka på menyknappen New Fx Menu och välj InställningarInställningar

Välj panelen Sekretess.

• Ställ in Firefox kommet att: till Använda anpassade inställningar för historik.
    Custom History Fx21 WinXP Custom History Fx21 Win7 Custom History Fx21 Mac Custom History Fx21 Linux Historik fx45
    1. Bredvid Tillåt att webbplatser lagrar kakor, klicka på Undantag….
    1. Högst upp i Firefox-fönstret, klicka på knappen Firefox och välj sedan InställningarHögst upp i Firefox-fönstret, klicka på menyn Verktyg och välj sedan InställningarPå menyraden, klicka på menyn Firefox och välj Inställningar...Högst upp i Firefox-fönstret, klicka på menyn Redigera och välj Inställningar

Klicka på menyknappen New Fx Menu och välj InställningarInställningar

2. Välj panelen Sekretess.
    3. Bredvid Tillåt att webbplatser lagrar kakor, klicka på Undantag….

Blockera kakor från alla webbplatser

För att Firefox ska blockera kakor från alla webbplatser:

1. Högst upp i Firefox-fönstret, klicka på knappen Firefox och välj sedan InställningarHögst upp i Firefox-fönstret, klicka på menyn Verktyg och välj sedan InställningarPå menyraden, klicka på menyn Firefox och välj Inställningar...Högst upp i Firefox-fönstret, klicka på menyn Redigera och välj Inställningar

Klicka på menyknappen New Fx Menu och välj InställningarInställningar

2. Välj panelen Sekretess.
    3. Välj Firefox kommer att: Använda anpassade inställningar för historiken.
    4. Ta bort markeringen för Tillåt att webbplatser lagrar kakor.
    5. Klicka på OK för att stänga inställningsfönstret.Klicka på Stäng för att stänga inställningsfönstret.Stäng inställningsfönstret. Stäng sidan about:preferences. Alla ändringar du har gjort sparas automatiskt.

1. Högst upp i Firefox-fönstret, klicka på knappen Firefox och välj sedan InställningarHögst upp i Firefox-fönstret, klicka på menyn Verktyg och välj sedan InställningarPå menyraden, klicka på menyn Firefox och välj Inställningar...Högst upp i Firefox-fönstret, klicka på menyn Redigera och välj Inställningar

Klicka på menyknappen New Fx Menu och välj InställningarInställningar

2. Välj panelen Sekretess.
    3. Ta bort markeringen för Tillåt att webbplatser lagrar kakor.
    4. Klicka på OK för att stänga inställningsfönstret.Klicka på Stäng för att stänga inställningsfönstret.Stäng inställningsfönstret. Stäng sidan about:preferences. Alla ändringar du har gjort sparas automatiskt.

För att ta bort kakor som tidigare har lagrats, se artikeln Ta bort kakor.

Blockera tredjepartskakor

Om du vill att Firefox endast ska acceptera kakor från de webbplatser som du besöker, se artikeln Disable third-party cookies in Firefox to stop some types of tracking by advertisers.