Privat surfning i Firefox för iOS

Firefox privat surfning kan du surfa på webben på din iPhone eller iPad utan att spara din historik. Öppna så många privata flikar som du vill och växla mellan privat och vanlig surfning lätt.

Om privat surfning

Privat surfning sparar inte historik, kakor, lösenord, platsinställningar eller tillfälliga internetfiler. Den behåller bokmärken som du har sparat under privat surfning.

Privat surfning gör dig inte anonym på webben. Din internetleverantör och webbplatser själva kanske fortfarande kan spåra dig.

Växla mellan privat och vanlig surfning

För att byta till privat surfning:

• Tryck på flikikonen längst ner på skärmen.

new tab ios 10
  • Tryck på maskknappen högst upp i mitten av skärmen.
    Private Browsing Firefox iOS39

För att växla tillbaka till vanlig surfning, tryck helt enkelt på den svarta maskknappen längst upp i mitten av skärmen igen.

Är jag i privat surfläge?

För att veta om du är i privat surfläge kan du använda följande indikatorer:

• När du använder privat surfning kommer flikikonen längst ned på skärmen att ha en lila mask.
    Private Browsing Tabs Firefox iOS39
  • Dessutom kommer sökfältet att markeras lila.
    Private Search Bar Firefox iOS39

Använda privat surfning

När du har bytt till privat surfning ser du en lista med öppna privata flikar.

• Tryck på en flik för att visa sidan.
  • Tryck på plustecknet längst ned på skärmen för att öppna en ny privat flik.
    Add Tab Firefox iOS39
Tips: För att öppna en länk på en privat flik, tryck på länken tills menyn öppnas, välj sedan Öppna i en privat flik.
  • Tryck på x för att stänga fliken.
Obs: Dina privata flikar förblir öppna tills du stänger dem. För att automatiskt stänga alla privata flikar när du byter till vanlig surfning, se Stäng automatiskt privata flikar när du lämnar privat surfning.