Osäker lösenordsvarning i Firefox

Firefox kommer att visa en grå låsikon med en röd genomstrykning red strikethrough icon i adressfältet när en inloggningssida som du besöker inte har en säker anslutning. Om du anger ett lösenord på sådana sidor kan det bli stulet av obehöriga och angripare.

Du kommer du också se ett varningsmeddelande när du klickar i inloggningsrutan för att ange ett användarnamn eller lösenord.

Fx52insecurePW

Obs: När du börjar skriva in din inloggningsinformation kan varningsmeddelandet dölja lösenordsrutan. Du kan trycka på tangenten Tab när du har skrivit in ditt användarnamn (eller klicka i bakgrunden) för att avfärda varningen.

Vad kan jag göra om en inloggningssida är osäker?

Om en inloggningssida är osäker kan du försöka se om en säker version av sidan finns genom att skriva https:// framför webbplatsadressen. Du kan också försöka kontakta webbadministratören för webbplatsen och be dem att säkra deras anslutning.

https_secure_lock_green_icon FF70 Gray Padlock
Rekommenderas inte: Du kan också fortsätta logga in på webbplatsen även om anslutningen är osäker, men du gör det på egen risk. Om du går den vägen, försök att använda ett unikt lösenord eller ett lösenord som du inte använder för andra webbplatser.

Om osäkra sidor

Sidor som behöver överföra privat information, såsom kreditkort, personuppgifter och lösenord, måste ha en säker anslutning för att förhindra att angripare stjäl din information. (Tips: En säker anslutning kommer att ha "HTTPS" i adressfältet, tillsammans med en grön låsikon"HTTPS" i adressfältet, tillsammans med en grå låsikon.)

Sidor som inte överför någon privat information kan ha en okrypterad anslutning (HTTP). Det rekommenderas inte att ange privat information, t.ex. lösenord, på en webbsida som visar HTTP i adressfältet. Informationen du anger kan bli stulen över denna osäkra anslutning.

Anmärkning för utvecklare

För utvecklare som vill veta mer om denna varning, se denna sida. Sidan förklarar när och varför Firefox visar denna varning, och kommer även att ge några detaljer om hur du åtgärdar problemet. För mer information, se detta blogginlägg och detta dokument om webbplatskompatibilitet.