Osäker lösenordsvarning i Firefox

Firefox kommer att visa en låsikon med röd genomstrykning red strikethrough iconFx89Padlock-RedLine i adressfältet, om en inloggningssida du besöker saknar säker anslutning. Om du anger ett lösenord på en sådan sida kan avlyssnare eller angripare stjäla det.

Du kommer också att se ett varningsmeddelande när du klickar i inloggningsrutan för att ange ett användarnamn eller lösenord.

Varning säkert lösenord
Obs När du börjar ange din inloggningsinformation kan varningsmeddelandet skymma rutan för lösenordsinmatning. För att avvisa varningen, tryck antingen på Tabb eller klicka på sidans bakgrund efter att du skrivit ditt användarnamn.

Vad kan jag göra om en inloggningssida är osäker?

Om inloggningssidan är osäker, kontrollera om det finns en säker version genom att lägga till https:// framför webbadressen. Du kan också kontakta webbplatsens administratör och be dem att säkra anslutningen.

FF70 Gray PadlockLock89addressbar
Rekommenderas inte: Du kan även fortsätta att logga in på webbplatsen även om anslutningen är osäker, men gör det på egen risk. Om du väljer att logga in, använd ett unikt lösenord som du inte använder någon annanstans..

Om osäkra sidor

Sidor som behöver överföra privat information (som kreditkort, personlig information och lösenord) måste ha en säker anslutning för att förhindra angripare från att stjäla din information.

Tips: En säker anslutning kommer att ha "HTTPS" i adressfältet, tillsammans med en grå låsikon."HTTPS" i adressfältet, tillsammans med en låsikon Fx89Padlock. Sidor som inte överför någon privat information kan ha en okrypterad anslutning (HTTP). Men det rekommenderas att inte ange privat information, såsom lösenord. Informationen du anger kan stjälas över denna osäkra anslutning.

Anmärkning för utvecklare

För utvecklare som vill veta mer om denna varning, vänligen se denna sida. Här förklaras när och varför Firefox visar denna varning samt hur problemet åtgärdas. För mer information se detta blogginlägg