Gör Firefox till standardwebbläsaren på Android

Du kan ställa in Firefox som din standardwebbläsare på din Android-enhet.

Android version 10 och senare

1. Tryck på menyknappen. Settings icon in address bar in android

2. Tryck på Inställningar.
  3. Tryck på Ange som standardwebbläsare.
    Skärmen Ange Firefox som din standardapp för webbläsare? visas.
  4. Tryck på alternativknappen Firefox för Android.
  5. Tryck på Ange som standard

Android version 7, 8 och 9

1. Tryck på menyknappen. Settings icon in address bar in android

2. Tryck på Inställningar.
  3. Tryck på Ange som standardwebbläsare.
    Skärmen Standardappar visas.
  4. Tryck på Webbläsarapp.
    Skärmen Webbläsarapp visas.
  5. Tryck på alternativknappen Firefox för Android.

Android version 6

1. I inställningsmenyn på din enhet trycker du på Appar och aviseringar'(det kan kallas Appar eller Applikationer på vissa versioner av Android).
  2. Tryck på Avancerat (du kan behöva trycka på kuggshjulsikonen först på vissa versioner av Android).
  3. Tryck på Standardappar.
  4. Tryck på Webbläsarappar för att öppna en lista med val.
  5. Tryck på Firefox för Android för att välja den.

Android version 5 eller senare

Steg 1: Rensa nuvarande webbläsare som öppnar länkar

1. Öppna inställningar och tryck på Appar. #;På vissa versioner av Android är denna knapp märkt med Program eller Programhanterare och du kan behöva trycka på Hantera program innan nästa steg.
  2. Tryck på fliken Alla.
    Programhanteraren
  3. Tryck på den aktuella webbläsaren som öppnar länkar.
    Detta är vanligtvis standardwebbläsaren som kallas "Webbläsare" eller "Internet".
  4. Tryck på Rensa standard för att förhindra den här webbläsaren från att öppna länkar som standard.
    Om "Rensa standard" är gråmarkerad, då har du antingen inte installerat någon annan webbläsare eller så har du installerat en annan webbläsare som Opera och den är satt till standardwebbläsare. Om du har installerat en annan webbläsare, gå tillbaka till föregående steg och upprepa med standardwebbläsaren.
    Rensa standard

Steg 2: Ställ in Firefox för att vara standardwebbläsare för att öppna länkar

1. Öppna en länk i en Android-applikation som E-post.
  2. Tryck på Firefox och sedan på Alltid.
    Oppna med