Gör Firefox till standardwebbläsaren på Android

Vill du öppna länkar i Firefox som standard? Vi visar dig hur.

Kontrollera versionsnummer för Android: Instruktionerna är beroende av vilken version av Android du använder. Du kan hitta din version genom att öppna telefonens menyinställningar och trycka på Om enheten. (Se telefontillverkarens webbplats för specifika instruktioner).

Android 6 (Marshmallow) och senare

1. Tryck på telefonens inställningsikon.
  2. Tryck på Appar.
  3. Tryck på kugghjulet (vanligen upp till höger på skärmen).
  4. Tryck på Standardappar.
  5. Tryck på Webbläsare för att öppna en lista med alternativ.
  6. Tryck på Firefox på listan.

Nu är allt klart!

Äldre versioner av Android

Steg 1: Rensa nuvarande webbläsare som öppnar länkar

1. Öppna inställningar och tryck på Appar. (På vissa versioner av Android är denna knapp märkt med "Program" och du kan behöva trycka på Programhanteraren innan nästa steg.)
  2. Tryck på fliken Alla.
    Programhanteraren
  3. Tryck på den aktuella webbläsaren som öppnar länkar. Detta är vanligtvis standardwebbläsaren som kallas "Webbläsare" eller "Internet".
  4. Tryck på Rensa standard för att förhindra den här webbläsaren från att öppna länkar som standard. Om "Rensa standard" är gråmarkerad, då har du antingen inte installerat någon annan webbläsare eller så har du installerat en annan webbläsare som Opera och den är satt till standardwebbläsare. Om du har installerat en annan webbläsare, gå tillbaka till föregående steg och upprepa med standardwebbläsaren.
    Rensa standard

Steg 2: Ställ in Firefox för att vara standardwebbläsare för att öppna länkar

1. Öppna en länk i en Android-applikation som E-post.
  2. Tryck på Firefox och sedan på Alltid.
    Oppna med