Filelink för stora bilagor

Den här artikeln kan vara inaktuell.

En viktig ändring har gjorts i den engelska artikeln som denna artikel baseras på. Tills denna sida uppdateras, kanske detta kan hjälpa: Filelink for Large Attachments

Många e-postservrar accepterar inte meddelanden med stora bilagor. Begränsning på filstorleken varierar beroende på e-postserverns konfiguration. Även om du kanske kan skicka ett meddelande med en stor bilaga, kanske den mottagande e-postservern vägrar att acceptera ett meddelande med en stor bilaga. Detta är bortom all kontroll för Thunderbird.

Thunderbird Filelink eliminerar detta problem genom att erbjuda stöd för lagringstjänster online. Det gör att du kan ladda upp bilagor till en lagringstjänst online och sedan ersätts den bifogade filen i meddelande med en länk. Meddelandets mottagare klickar på länken för att ladda ned bilagan. Som ytterligare fördelar, skicka och ta emot stora filer är mycket snabbare och både du och mottagaren kommer att spara diskutrymme.

Observera att du kan använda Thunderbird Filelink utöver vanliga bilagor. Till exempel kan du bifoga små filer direkt till ett meddelande och använda Filelink för stora bilagor i samma meddelande.

Instruktionerna nedan visar hur du konfigurerar och använder Filelink med Box lagringstjänst online. Vi har ett avtal med dem för att integrera sina tjänster i Thunderbird också. (Vi brukade ha ett avtal med Hightail, tidigare YouSendIt). Gemenskapen har varit aktiv i att lägga till andra leverantörer med hjälp av tillägg. För närvarande finns tilläggen FileRun, hubiC, Mega, ownCloud-baserade tjänster, Pydio (tidigare AjaXplorer), Synnefo och ~okeanos.

Konfigurera Filelink

För att använda Filelink, måste du först skapa ett nytt konto (eller konfigurera ett befintligt konto) med en lagringstjänst online.

1. Högst upp i fönstret för Thunderbird, klicka på menyn Verktyg och välj InställningarI menyraden, klicka på menyn Thunderbird och välj InställningarHögst upp i fönstret för Thunderbird, klicka på menyn Redigera och välj Inställningar, eller klicka på menyknappen New Fx MenuBilden "fx57menu" finns inte. och välj InställningarInställningar. .
  2. Välj panelen Bilagor och välj fliken Utgående.
  3. Klicka på knappen Lägg till. Panelen för att Konfigurera Filelink öppnas.
  4. Välj önskad tjänsteleverantör från listrutan.
    • Välj Box, klicka på Konfigurera konto eller klicka på Skaffa ett Box-konto... länken för att skapa ett nytt konto.
      Obs: För att skapa ett annat konto, måste du installera ett tillägg till den leverantören först (se nedan.)
  5. Klicka på Konfigurera konto för att fortsätta.
Konfigurera Filelink

Om du skapar ett nytt konto, kommer ett webbläsarfönster öppnas som visar tjänsteleverantörens registreringssida. Skapa ett konto enligt instruktionerna. Tjänsteleverantören skickar ett valideringsmeddelande. Klicka på länken validering i meddelandet för att aktivera ditt konto. Ange ditt användarnamn (din e-postadress) i dialogrutan som visas ovan och ange ditt lösenord när du blir tillfrågad.

I huvudinställningsdialogrutan, markera Erbjuder dig att dela filer större än och ange en filstorlek (i megabyte) om du vill att Thunderbird ska uppmana dig att använda Filelink när ett meddelande med bifogad fil överskrider den angivna storleken.

Använda Filelink

När du bifogar en fil till ett meddelande och filstorleken överstiger den storlek du har angett ovan, kommer Thunderbird automatiskt erbjuda dig att använda Filelink:

Använda Filelink

För att tvinga en fil som ska bifogas med hjälp Filelink (snarare än att förlita sig på att Thunderbird ska avgöra om den bifogade filen överskrider den angivna storleken) kan du klicka på nedåtpilen bredvid knappen Bifoga på meddelandets verktygsfält för att komma åt alternativ för Filelink.

Klicka på knappen Länk för att ladda upp filen till lagringsleverantör online. (Alternativt kan du klicka på Ignorera för att bifoga filen som en vanlig bilaga.)

När du väljer Länk kommer det meddelandet som visas att uppdatera till:

Länka fil

När länkningen är klar – det är när din bilaga har laddats upp till tjänsteleverantören – kommer din e-post att ändras och ett block av text och en länk kommer läggs till i meddelandet som visas nedan:

Länka med Hightail

Obs: Meddelandet kommer att visas i klartext, om Skriv meddelanden i HTML-format är inaktiverat i Kontoinställningar.

När mottagarna tar emot meddelandet, kommer de att se samma information och genom att klicka på länken i meddelandet kommer de till en nedladdningssida för att ladda ner den bifogade filen.

Vanliga frågor Filelink

Bilagor som du skickar via Filelink lagras inte på Mozillas-servrar. Varje leverantör av fillagringstjänsten har sin egen sekretesspolicy och användarvillkor. Leverantören av fillagringstjänsten har granskat Filelinks funktion för att se till att det är förenligt med deras policy.

F: Vet Mozilla vilken leverantör användaren har valt?

S: Nej, Mozilla är omedvetna om vilken leverantör som har valts av en användare. Leverantörskonfiguration lagras lokalt på datorn.

F: Vilka lagringstjänster stöds för närvarande?

S: Vi har nått en överenskommelse med Box för att integrera sina tjänster direkt i Thunderbird. Avtalet med hightail är inte längre giltigt. Du kan installera stöd för flera leverantörer med tillägg, som:

F: Kan lagringstjänster se mina bilagor?

S: Om du inte krypterar filen innan uppladdning, kommer lagringstjänster kunna se filen, liksom alla som erhåller länken till den bifogade filen. Användarna måste bestämma själva vilken tjänsteleverantör de litar på med det ansvaret. (Tjänsteleverantörer förklarar allmänt dina sekretessrättigheter i sina användarvillkor.) Observera att den vanliga funktionen för bilagor inte heller är krypterad. När du skickar en bilaga på "normalt" sätt, kan filen nås av vem som helst som kan komma åt meddelandet mellan ditt system och det mottagande systemet (t.ex. din e-postleverantör). Filelink använder viss säkerhet genom att filuppladdning till lagringsleverantören skickas via HTTPS, ett säkert protokoll.

F: Hur länge kommer min fil att finnas tillgänglig på lagringstjänsteleverantörens webbplats?

S: Filen förblir tillgänglig på lagringstjänsteleverantörens webbplats tills du specifikt tar bort den. Logga in på operatörens webbplats för att visa och ta bort filerna i ditt lagringsutrymme.

F: Kan ni ge stöd för tjänsteleverantör X eller protokoll Y?

S: Vi planerar att ge stöd för SpiderOak. Vi har också ett projekt "Up-for-grabs" tillgängligt om någon skulle vilja lägga till stöd för fler tjänster eller protokoll. Ta även en titt på utvecklardokumentationen för Filelinks funktion.

F: Jag gillar inte tanken på att lagra mina filer hos tredjepartsföretag som denna. Fungerar vanliga bilagor fortfarande?

S: Vanliga e-postbilagor fungerar fortfarande på samma sätt som de alltid har gjort. Vi har gett dig möjligheten att ladda upp stora bilagor någon annanstans, om du vill. Thunderbirds begrepp om en stor fil är satt som standard 1 MB, men kan anpassas i Thunderbirds inställningar:

1. Högst upp i fönstret för Thunderbird, klicka på menyn Verktyg och välj InställningarI menyraden, klicka på menyn Thunderbird och välj InställningarHögst upp i fönstret för Thunderbird, klicka på menyn Redigera och välj Inställningar, eller klicka på menyknappen New Fx MenuBilden "fx57menu" finns inte. och välj InställningarInställningar. .
  2. Välj panelen Bilaga och välj fliken Utgående.
  3. Ange filstorleken för Filelink-varning.

Erbjudandet att ladda upp kan även stängas av helt och hållet genom att ta bort markeringen från alternativet Erbjuder dig att dela filer större än.