Använd Firefox för Android för att skicka videoklipp till Chromecast

Denna artikel underhålls inte längre, så dess innehåll kanske är inaktuellt.

I vissa fall visas inte Chromecast-ikonen. Detta är ett känt fel. Se fel 1325000 för detaljer.

Firefox för Android tillåter dig nu att se Internet-videor på din TV. Allt du behöver är Firfox på din Android-enhet och en Chromecast-enhet ansluten till din TV - inga andra appar behövs.

Så här gör du:

1. Kontrollera så att din Chromecast är ansluten till samma WiFi-nätverk som din Android-emhet.
  2. Starta Firefox på din Android-enhet, besök sedan hemsidan: videoformat som stöds av Chromecast. Om du har Adobe Flash Player installerad på din enhet, inaktivera eller avinstallera då programmet i Androidinställningarna för att förhindra programmet stör de stödda formaten.
  3. Klicka på en video för att spela upp den.
  4. Klicka på ikonen Skicka till send to icon video som finns i antingen adressfältet eller i videospelaren (efter att eventuella reklamer spelats upp):
  5. Välj Chromecast i menyn Sänd till enhet "Skicka till enhet".
    cast to devicesend to chromecast
    • Videon kommer att spelas upp på din TV efter en kort stund.
  6. Du kommer att kunna pausa eller stoppa videon direkt från din Android-enhet genom att använda kontrollerna i nederkant av skärmen:
    chromecast controls
    • Videokontrollerna kommer att stanna kvar i nederkanten av din enhet under tiden som videon spelas upp, även om du väljer att besöka andra webbsidor.
Videokontroller: Din Android-enhet är din fjärrkontroll och kan användas för att pausa eller stoppa uppspelningen av videon. Om du stänger av din Android-enhet medan videon spelas upp på din TV så kommer du inte att kunna pausa eller stoppa videon.

Tillgänglig på Roku! För att skicka videos till din Roku, besök Använd Firefox för Android och skicka videos till Roku.