Använd Firefox för Android och skicka videos till Roku

Denna artikel underhålls inte längre, så dess innehåll kanske är inaktuellt.

Firefox för Android ger dig fler alternativ för att kolla på dina videor. Den nya skärmdelningsfunktionen låter dig nu skicka videor till strömningspelare som Roku, så att du kan kolla på dem på din TV.

Så fort du har startat en video på din TV så kan du besöka andra webbsidor eller stänga av din Android-enhet utan strömningsavbrott. Låter det bra? Vi visar dig hur du går tillväga.

Sammankoppla Firefox med Roku för första gången: Innan du börjar, lägg till Firefox-kanalen i din kanallista (klicka här för fler instruktioner). Du behöver bara göra det här steget en gång. Så fort du har lagt till det så är du redo att gå vidare till nedanstående instruktioner och börja kolla!
  1. Kontrollera så att din Roku är anslutet på samma WiFi-nätverk som din Android-enhet.
  2. Starta Firefox på din Android-enhet och besök sedan webbsidan: videoformat som Roku stöder. Om du har Adobe Flash Player aktiverad på din enhet, inaktivera eller avinstallera den via din inställningsmeny i Android för att förhindra konflikter i de stödda formaten.
  3. Klicka på en video för att spela upp den.
  4. Klicka på ikonen Skicka till send to icon video som visas antingen i adressfältet eller i videospelaren (efter att eventuella reklamer har visats):
  5. Välj Roku Streaming Player i Skicka till enhet -menyn.Välj Roku i Skicka till enhet .
    cast to devicesend to device roku
    • Videon kommer snart att starta.
  6. Du kan pausa eller stoppa videon direkt från din Android-enhet med hjälp av kontrollerna längst ner på enhetens skärm:
    roku controls
Videokontroll: Videokontrollerna kommer att vara i nederkant av skärmen under tiden som videon spelas upp, även om du besöker andra webbsidor. Om du stänger av din Android-enhet kommer du fortfarande att kunna kontrollera videon med din Roku-fjärrkontroll.
Chromecast-användare: Den här möjligheten finns även tillgänglig för Chromecast. Besök Använd Firefox för Android för att skicka videoklipp till Chromecast.