Ta bort kakor

Kakor lagras på datorn av webbsidor du besöker och innehåller information som​ inställningar eller inloggningsstatus. Den här artikeln beskriver hur du tar bort kakor i Firefox.

• För att rensa hela historiken (dvs. kakor, webbläsningshistorik, cache, osv.) på en gång, se artikeln Rensa ut tidigare historik.
  • För att rensa hela historiken (dvs. kakor, webbläsningshistorik, cache, osv.) på en gång, se artikeln Rensa ut känslig data.
  • Vill du förhindra att webbplatser lagrar kakor på datorn, se artikeln Blockera kakor.

Ta bort kakor för en enskild webbplats

Gör så här för att ta bort kakor för en webbplats:

1. Högst upp i Firefox-fönstret, klicka på knappen Firefox och välj sedan InställningarHögst upp i Firefox-fönstret, klicka på menyn Verktyg och välj sedan InställningarPå menyraden, klicka på menyn Firefox och välj Inställningar...Högst upp i Firefox-fönstret, klicka på menyn Redigera och välj Inställningar

Klicka på menyknappen New Fx Menu och välj InställningarInställningar

REDIRECT [[Mall:anpassa historik]]

1. Klicka på Visa kakor… för att öppna fönstret Kakor.

2. Skriv in namnet på webbplatsen vars kakor du vill ta bort i fältet Sök:. Kakor som matchar sökningen kommer att visas.
  3. Markera de kakor i listan som du vill ta bort och klicka på Ta bort.

• Markera den första kakan och tryck Skift+End för att markera alla kakor i resultatlistan.
  1. Klicka på Stäng för att stängaStäng fönstret Kakor.

Ta bort kakor för en enskild webbplats

Gör så här för att ta bort kakor för en webbplats:

1. Högst upp i Firefox-fönstret, klicka på knappen Firefox och välj sedan InställningarHögst upp i Firefox-fönstret, klicka på menyn Verktyg och välj sedan InställningarPå menyraden, klicka på menyn Firefox och välj Inställningar...Högst upp i Firefox-fönstret, klicka på menyn Redigera och välj Inställningar

Klicka på menyknappen New Fx Menu och välj InställningarInställningar

2. Välj panelen Sekretess.
  3. Klicka på Visa kakor… för att öppna fönstret Kakor..
  4. Skriv in namnet på webbplatsen vars kakor du vill ta bort i fältetSök:. Kakor som matchar sökningen kommer att visas.
  5. Markera de kakor i listan som du vill ta bort och klicka på Ta bort.
    • Markera den första kakan och tryck Skift+End för att markera alla kakor i resultatlistan.
  1. Klicka på Stäng för att stängaStäng fönstret Kakor.
  2. Klicka på OK för att stänga inställningsfönstret.Klicka på Stäng för att stänga inställningsfönstret.Stäng inställningsfönstret. Stäng sidan about:preferences. Alla ändringar du har gjort sparas automatiskt.

Ta bort alla kakor

Gör så här för att ta bort alla kakor från datorn:

1. Klicka på Verktyg-menyn och välj Rensa ut tidigare historik….
  2. För Tidsintervall att ta bort, välj All historik.
  3. Klicka på knappen bredvid Detaljer för att visa listan på historikposter.
  4. Markera rutan för Kakor och kontrollera att inga andra poster du vill behålla är markerade.

5. Klicka på Ta bort för att rensa ut alla kakor och stänga fönstret.
  1. Klicka på Verktyg-menyn och välj Rensa ut känslig data….
  2. Markera rutan för Kakor och kontrollera att inga andra poster du vill behålla är markerade.
  3. Klicka på Rensa nu för att rensa ut alla kakor och stänga fönstret.

Dela artikeln: http://mzl.la/1h1odkm