Поиск в Поддержке

Избегайте мошенников, выдающих себя за службу поддержки. Мы никогда не попросим вас позвонить, отправить текстовое сообщение или поделиться личной информацией. Сообщайте о подозрительной активности, используя функцию «Пожаловаться».

Learn More

Jak mám obnovit Firefox do stavu, ve kterém byl před onou chybou s vypínáním doplňků ze 4. května 2019?

  • 6 ответов
  • 1 имеет эту проблему
  • 15 просмотров
  • Последний ответ от Michal Stanke

more options

Nechci instalovat novou verzi, chci to obnovit do původního stavu s doplňky, které mi fungovaly před pár dny.

Nechci instalovat novou verzi, chci to obnovit do původního stavu s doplňky, které mi fungovaly před pár dny.

Все ответы (6)

more options

Pokud si nainstaluješ (zaktualizuješ) Firefox na aktuální verzi 66.0.4, tak se ty doplňky zase samy zapnou.

more options

To je právě ono, jak jsem psal, že já nechci novou verzi FF. Já jsem spokojen s verzí 56.0.2. Nemusím si s každou druhou verzí zvykat na jiný vzhled a nové umístění ovládacích prvků. Také adblock se mi zdá přehlednější před tou novou verzí Quantum (57). Když se objevila verze 57 a přestalo mi všechno fungovat, tak jsem se vrátil k verzi 56 a od té doby se jí držím jako helvétské víry.

more options

V tom případě si projdi včerejší a předvčerejší dotazy tady ve fóru. https://support.mozilla.org/cs/questions/firefox?show=all

more options

Asi se blbě orientuji, ale nic tam nenacházím. Zkusím to tedy jinak.

Mám z ledna zálohu profilu udělanou pomocí programu mozbackup. Když tu zálohu použiji, tak se mi obnoví profil, v němž mám adblock a další doplňky, které fungovaly před májovou katastrofou. Ale mám pochopitelně otevřené jiné panely - ty, které jsem měl orevřené v lednu.

Co zaškrtnout v mozbackupu, aby se mi obnovily pouze doplňky, ale aby mi zůstaly panely, které mám otevřené dnes?

more options

Já jsem ten tvůj dotaz pochopil tak, že chceš zprovoznit doplňky, které byly zablokované toho 2. května. MozBackup nepoužívám, takže moc neporadím. Já bych to řešil asi tak, že bych se odpojil od internetu a pak "ručně" při zavřeném Firefoxu překopíroval obsah složky extensions z té zálohy do současného profilu (opět do složky extensions).

Pokud se pamatuji, tak ta záloha je v nějakém formátu, ale je to v podstatě ZIP. Takže stačí přejmenovat příponu a rozbalit zálohu do nějaké složky. Odsud pak okopírovat ty doplňky (složka extensions). Všechno kopírovat při ukončeném Firefoxu!

Ten odpojený internet je důležitý, protože se Firefox po novém spuštění bude snažit aktualizovat kdeco (na nastevní Firefoxu se nedá moc spoléhat). Takže po spuštění si nejprve nastav možnosti aktualizace Firefoxu i doplňků podle sebe.

PS: Pravděpodobně by to mohlo jít i jinak. Zálohovat si soubory ve složce sessionstore-backups, provést obnovu z té zálohy a pak zpátky nakopírovat ty soubory ze sessionstore-backups, kde by měly být současné panely. Doporučuji používat i nějaký session manager, v tomto případě by se hodil.

Ovšem jsi o deset verzí Firefoxu pozadu...

Изменено poljos

more options

Byl vydán Firefox 66.0.5, který opravil problémy s ověřováním doplňků z minulého týdne. V 66.0.4 se mohlo stát, že oprava nezafungovala kvůli zásahům ze strany antivirového programu.

Zároveň Mozilla potvrdila, že problém s doplňky opraví pro všechny verze od 52 výše.