Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Lze, aby synchronizace probíhala pouze jednosměrně tj. data ze síťového profilu na stroj popř. obráceně?

more options

Předpokládám, že synchronizace probíhá tak, že mezi strojem A a internetovou částí X, dojde k synchronizaci tak, že ve výsledku je na obou X.A. Tedy části X nebo A. Je možné přesun pouze jedním směrem tj. buď všude X nebo všude A stav?

I suppose when we have machine_A with let say bookmarks A, we synchronize it with sync profile with bookmarks X. We got the same state X.A on both machine A and profile X.A. But when we come to machine B. We got after synchronization state A.B.X. Is it possible to have on machine B just bookmarks X.A? Simply putted: is it possible only move current (profile) bookmarks one way or another rather than synchronize?

Předpokládám, že synchronizace probíhá tak, že mezi strojem A a internetovou částí X, dojde k synchronizaci tak, že ve výsledku je na obou X.A. Tedy části X nebo A. Je možné přesun pouze jedním směrem tj. buď všude X nebo všude A stav? I suppose when we have machine_A with let say bookmarks A, we synchronize it with sync profile with bookmarks X. We got the same state X.A on both machine A and profile X.A. But when we come to machine B. We got after synchronization state A.B.X. Is it possible to have on machine B just bookmarks X.A? Simply putted: is it possible only move current (profile) bookmarks one way or another rather than synchronize?

All Replies (9)

more options

Chcete tedy, aby se změny z instalací A a B vždy zahodili a vždy vyhrál seznam záložek z instalace C? Nebo jde o jednorázovou potřebu a pak už se má "standardně" synchronizovat?

more options

Michal Stanke: Nevím, jestli chápu. Řekněme, že na jednom počítači (A) si srovnám záložky a dám synchronizovat. Jsem spokojen se stavem. Přijdu k dalšímu počítači (B), kde bych chtěl ten "internetový stav záložek" importovat a ne, aby se mi klasicky synchronizoval. Prakticky se mi z druhého počítače B vrátí věci, co už jsem smazal na počítač A. Tj. na počítač B bych pouze potřeboval přenést to, co je na "internetu". Doufám, že to je srozumitelné. Případně mít možnost určit, jaká synchronizace se provede.

more options

Pardon, nedošlo mi, že reagujete na anglickou verzi. Někdy bych uvítal aby se synchronizovalo standartně. Někdy, když mám počítač, kde jsou záložky hodně staré, bych uvítal, aby ty staré tedy B byly zapomenuty, nebo se alespoň nekopírovaly na internetový profil. Zní to trochu složitě, ale jde spíš o to, jestli to jde, nebo jestli mi něco zásadního neuniká.

more options

Bohužel nejde směr synchronizace vynutit. Pokud ale máte připojené počítače k synchronizaci pořád (neohlašujete se) a zároveň na nich neděláte změny ve stejný okamžik, mělo by to fungovat podle vašich představ a změny se vždy promítnou na všechna zařízení.

more options

Stále si nejsem jist, že to chápu. Znovu tedy: řekněme, že mám počítač X se stavem S1 a ten je synchronizován s internetem, tam je tedy taky S1. Pak mám vypunutý počítač Y se stavem S2. Po připojení bude na počítači Y stav S1? Nebo dojde k synchronizaci na stav S3= sjednocení (S1 a S2), který bude na Y a později na internetu? Všechny počítače nejsou většinou naráz zapnuté a připojené a taky, někdy mám 2 systémy na jednom počítači (nicméně synchronizaci nevypínám).

more options

Dejme tomu, že máte k účtu připojená dvě zařízení (PC a laptop), která se sesynchronizují a v tu chvíli mají stejný seznam záložek S0.

Pokud provedete na počítači změny v záložkách a výsledek bude nějaký seznam S1, ten se nahraje na server a po zapnutí laptopu se ten seznam dostane i do něj, bez ohledu na to, jaká další zařízení máte nebo nemáte zrovna zapnutá/připojená k internetu.

more options

Omlouvám se, že jsem dlouho neodpovídal. Přiznám se, že nevím, jestli mi to celé dochází. Ale stručně řečeno, jsem si konečně pustil oba notebooky abych vyzkoušel, jak se to chová. Rozhodně jinak, než jsem si myslel!! Poslední aktualizace vyhrává. S tím, že nejde o kombinaci stavů na serveru a na počítači. Vždycky vyhraje server XOR počítač. Takže nedochází k zmnožování odkazů, ale může dojít jejich zapomenutí. Tím pádem, jediné, co mě napadá je, jestli jde mít nějaké položky neměnné pro daný systém, tj. že by se nesynchronizovaly. Viděl jsem toto:

https://support.mozilla.org/cs/questions/1054439

A usoudil, že nejjednodušší je např., bookmarks nechat synchronizovat a někde mít soubor s lokálními záložkami, které se nesynchronizují.

more options

Oprava předchozího příspěvku: k dovršení všeho zmatku. To, co jsem testoval byly složky (folder). U struktury složek, svým způsobem vyhrává poslední počítač, co se synchronizoval. A tím mohou být nějaké složky zapomenuty. ALE! (když tak mě opravte) Samotné záložky se synchronizují stylem "nebo". Tedy mohou být zmnožovány. Mezi pěti počítači, kde první má záložku 1, druhý 2,...atd. Budou mít po vzájemné synchronizaci záložky 1,2,3,4,5 (patrně).

more options

Na co zřejmě čekáte je příští verze Firefoxu. https://www.mozilla.cz/zpravicky/spolehlivejsi-mechanismus-synchronizace-zalozek/